Avisos

L'impacte econòmic dels operadors de turisme actiu s'ha duplicat en el darrers sis anys

L'any 2018 l'activitat econòmica del sector es va situar al voltant dels 800.000 euros

06.08.2019

L'impacte econòmic, a Torroella de Montgrí i a l'Estartit, dels operadors turístics que ofereixen productes vinculats al turisme actiu es va situar el 2018 al voltant dels 800.000 euros anuals, segons un estudi intern realitzat per l'ajuntament. El treball també ha constatat un creixement exponencial d'aquest tipus d'oferta respecte del 2012,  quan es va fer la darrera avaluació. En aquest període de sis anys, el nombre d'operadors que tenen en compte el municipi en les seves ofertes ha passat de 24 a 52 (+ 56 % ), i el nombre de productes ofertats de 38 a 104 (+ 63,5). En aquest apartat, el llistat l'encapçala el cicloturisme (37 productes), seguit pel senderisme (24 productes). També s'han detectat 7 productes de cavall, 5 de BTT, 3 de bicicleta de carretera, 3 viatges escolars i 3 productes multiactivitat. Per països, la majoria dels productes corresponen a França (33), Espanya i Catalunya (26), però també n'hi ha del Regne Unit (11), Holanda (11), Bèlgica (8) i Alemanya (6).

Aproximadament, el 80 % d'aquests productes són autoguiats i n'hi ha un 10 % que es poden fer amb nens. Pel que fa a les pernoctacions, la mitjana dels paquets se situa al voltant de les 7 nits, i pràcticament el 75 % dels productes analitzats passen una o més nits a Torroella o a l'Estartit. En aquest cas, cal remarcar que la distribució de les pernoctacions és força homogènia i, tot i que majoritàriament s'allotgen a l'Estartit, on es concentra la major oferta de llits, un alt percentatge de clients opta per allotjar-se a establiments de Torroella. La majoria de productes es mouen en una franja de preu que va dels 500 als 1.000 euros, en funció de les nits.

L’assessor turístic municipal i responsable de l'estudi, Josep Capellà, recorda que aquest és un perfil de turisme que busca una combinació d'activitat física o multiactivitat, un entorn de qualitat i una immersió cultural, sigui a través del patrimoni, la gastronomia o la interacció amb la població local. En aquest sentit, l'aposta que manté l'Ajuntament des de fa anys per la sostenibilitat i la preservació del medi, afegida a l'alt valor natural del territori, està contribuint decididament a convertir la destinació en un referent de turisme actiu a la Costa Brava.

Turisme sostenible
Per altra banda, la regidora de Destinació Turística, Dúnia Oliveras, argumenta que es tracta d'un sector en creixement constant i que el seu impacte en el conjunt de la destinació no és gens menyspreable per diferents motius. Entre d'altres aspectes, destaca el fet que funciona com a complement de l'oferta tradicional de sol i platja; és un model de turisme sostenible que no es basa en volum, sinó en un àmplia gama de productes de qualitat i de baix impacte; i ajuda a redistribuir el flux de visitants pel territori, perquè no tots els clients s’allotgen a la costa.

D'altra banda, Oliveras també remarca el factor de màrqueting i notorietat que desenvolupen aquests operadors turístics, ja que són prescriptors i líders d'opinió reconeguts en el seu sector. Això fa que sempre sigui un bon indicador figurar en la selecció de les seves destinacions perquè les consideren de qualitat, la qual cosa implica una promoció indirecta molt important. La regidora conclou que aquest estudi reforça la necessitat de treballar conjuntament sota el paraigües de Parc Natural, ja que aquesta marca té molta més força exterior que treballant els municipis de manera independent.

09.08.2019

La tradicional presentació del Llibre de la Festa Major, aquest dissabte, a les 18 h, al Museu de la Mediterrània, marcarà simbòlicament el tret... (Llegir més)

13.08.2019

•    El Museu de la Mediterrània i l’Associació d’Amics dels Gegants i Capgrossos de Torroella de Montgrí produeixen l’exposició... (Llegir més)

02.08.2019

La llibretera Maria Teresa Calabús, el medievalista Joan Badia i l’associació Amics dels Gegants i Capgrossos de Torroella de Montgrí seran... (Llegir més)

23.07.2019

Cita imperdible del millor jazz de l'estiu a la Costa Brava, el Jazz Festival l'Estartit reunirà del 25 al 28 de juliol alguns dels grans noms... (Llegir més)

15.07.2019

La revista cultural transfronterera Culturae Magazine publica en el número 20, corresponent al tercer trimestre de 2019, un interessant article... (Llegir més)

22.07.2019

El parc de salut de l'Estartit, emplaçat a la urbanització Els Salats, ha acollit aquest matí la V Trobada d'usuaris dels parcs de salut de l'Alt... (Llegir més)

20.07.2019

L’alcalde de Torroella de Montgri Jordi Colomí; el segon tinent d’alcalde, Josep Martinoy, i la regidora de Cultura, Roser Font, van assistir el... (Llegir més)

16.07.2019

El Ple de Torroella de Montgrí ha aprovat el Codi de conducta d'alts càrrecs i el compromís d'elaborar un Pla anual de control financer, dues... (Llegir més)

16.07.2019

Una setantena de joves provinents dels millors conservatoris, escoles superiors de música d'Europa i institucions, ompliran durant quatre dies... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis