L'impacte econòmic dels operadors de turisme actiu s'ha duplicat en el darrers sis anys

L'any 2018 l'activitat econòmica del sector es va situar al voltant dels 800.000 euros

06.08.2019

L'impacte econòmic, a Torroella de Montgrí i a l'Estartit, dels operadors turístics que ofereixen productes vinculats al turisme actiu es va situar el 2018 al voltant dels 800.000 euros anuals, segons un estudi intern realitzat per l'ajuntament. El treball també ha constatat un creixement exponencial d'aquest tipus d'oferta respecte del 2012,  quan es va fer la darrera avaluació. En aquest període de sis anys, el nombre d'operadors que tenen en compte el municipi en les seves ofertes ha passat de 24 a 52 (+ 56 % ), i el nombre de productes ofertats de 38 a 104 (+ 63,5). En aquest apartat, el llistat l'encapçala el cicloturisme (37 productes), seguit pel senderisme (24 productes). També s'han detectat 7 productes de cavall, 5 de BTT, 3 de bicicleta de carretera, 3 viatges escolars i 3 productes multiactivitat. Per països, la majoria dels productes corresponen a França (33), Espanya i Catalunya (26), però també n'hi ha del Regne Unit (11), Holanda (11), Bèlgica (8) i Alemanya (6).

Aproximadament, el 80 % d'aquests productes són autoguiats i n'hi ha un 10 % que es poden fer amb nens. Pel que fa a les pernoctacions, la mitjana dels paquets se situa al voltant de les 7 nits, i pràcticament el 75 % dels productes analitzats passen una o més nits a Torroella o a l'Estartit. En aquest cas, cal remarcar que la distribució de les pernoctacions és força homogènia i, tot i que majoritàriament s'allotgen a l'Estartit, on es concentra la major oferta de llits, un alt percentatge de clients opta per allotjar-se a establiments de Torroella. La majoria de productes es mouen en una franja de preu que va dels 500 als 1.000 euros, en funció de les nits.

L’assessor turístic municipal i responsable de l'estudi, Josep Capellà, recorda que aquest és un perfil de turisme que busca una combinació d'activitat física o multiactivitat, un entorn de qualitat i una immersió cultural, sigui a través del patrimoni, la gastronomia o la interacció amb la població local. En aquest sentit, l'aposta que manté l'Ajuntament des de fa anys per la sostenibilitat i la preservació del medi, afegida a l'alt valor natural del territori, està contribuint decididament a convertir la destinació en un referent de turisme actiu a la Costa Brava.

Turisme sostenible
Per altra banda, la regidora de Destinació Turística, Dúnia Oliveras, argumenta que es tracta d'un sector en creixement constant i que el seu impacte en el conjunt de la destinació no és gens menyspreable per diferents motius. Entre d'altres aspectes, destaca el fet que funciona com a complement de l'oferta tradicional de sol i platja; és un model de turisme sostenible que no es basa en volum, sinó en un àmplia gama de productes de qualitat i de baix impacte; i ajuda a redistribuir el flux de visitants pel territori, perquè no tots els clients s’allotgen a la costa.

D'altra banda, Oliveras també remarca el factor de màrqueting i notorietat que desenvolupen aquests operadors turístics, ja que són prescriptors i líders d'opinió reconeguts en el seu sector. Això fa que sempre sigui un bon indicador figurar en la selecció de les seves destinacions perquè les consideren de qualitat, la qual cosa implica una promoció indirecta molt important. La regidora conclou que aquest estudi reforça la necessitat de treballar conjuntament sota el paraigües de Parc Natural, ja que aquesta marca té molta més força exterior que treballant els municipis de manera independent.

05.06.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí comença a obrir les portes dels equipaments culturals i de serveis del municipi, desprès de la crisi... (Llegir més)

05.06.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha tret a licitació les obres d'adequació i instal·lació del mobiliari per poder posar en funcionament la... (Llegir més)

04.06.2020

L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el cap de l’ACA a la demarcació territorial de Girona, Àlex Rocas, han visitat aquest... (Llegir més)

03.06.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha arribat a un principi d'acord per adquirir la titularitat de la gran finca del carrer del riu Ter que... (Llegir més)

30.05.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a l'UE Torroella i a l'equip sènior del Bàsquet Club Torroella per la magnífica temporada... (Llegir més)

29.05.2020

El Ple de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat una moció en la qual es demana a l'Estat mesures de flexibilització pressupostària que,... (Llegir més)

29.05.2020

Les principals mesures que inclou el pla de xoc municipal, per àmbits d’actuació, són les següents: Mesures socials S'ampliaran les... (Llegir més)

29.05.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprofitat l'aturada forçosa de l'activitat al pavelló i al camp municipal d'esports per fer-hi tasques de... (Llegir més)

28.05.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí té intenció de reprendre el procés participatiu per definir el nou espai juvenil que s'està projectant al... (Llegir més)

28.05.2020

Benvolguts pares i mares, Us informem que totes les sol·licituds de preinscripció a les escoles bressol municipals de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

25.05.2020

Els Pressupostos Participatius de Torroella de Montgrí i de l'Estartit es posposen un any, per la impossibilitat de desenvolupar el procés durant... (Llegir més)

22.05.2020

El Museu de la Mediterrània ha iniciat el procés de recollida de material gràfic i documental per conservar la memòria de com s’ha viscut el... (Llegir més)

22.05.2020

La crisi del Covid-19 ha obligat a suspendre la 40a edició del Festival de Torroella, per bé que es reformularà el format per tal de poder... (Llegir més)

21.05.2020

Les platges de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tenen suficient capacitat de càrrega per acollir a tots els banyistes d'una temporada habitual,... (Llegir més)

20.05.2020

L'Auditori Teatre Espai Ter manté la proposta educativa per al curs vinent, que arrencaria, si les autoritats governamentals i sanitàries no diuen... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis