Avisos

L'impacte econòmic dels operadors de turisme actiu s'ha duplicat en el darrers sis anys

L'any 2018 l'activitat econòmica del sector es va situar al voltant dels 800.000 euros

06.08.2019

L'impacte econòmic, a Torroella de Montgrí i a l'Estartit, dels operadors turístics que ofereixen productes vinculats al turisme actiu es va situar el 2018 al voltant dels 800.000 euros anuals, segons un estudi intern realitzat per l'ajuntament. El treball també ha constatat un creixement exponencial d'aquest tipus d'oferta respecte del 2012,  quan es va fer la darrera avaluació. En aquest període de sis anys, el nombre d'operadors que tenen en compte el municipi en les seves ofertes ha passat de 24 a 52 (+ 56 % ), i el nombre de productes ofertats de 38 a 104 (+ 63,5). En aquest apartat, el llistat l'encapçala el cicloturisme (37 productes), seguit pel senderisme (24 productes). També s'han detectat 7 productes de cavall, 5 de BTT, 3 de bicicleta de carretera, 3 viatges escolars i 3 productes multiactivitat. Per països, la majoria dels productes corresponen a França (33), Espanya i Catalunya (26), però també n'hi ha del Regne Unit (11), Holanda (11), Bèlgica (8) i Alemanya (6).

Aproximadament, el 80 % d'aquests productes són autoguiats i n'hi ha un 10 % que es poden fer amb nens. Pel que fa a les pernoctacions, la mitjana dels paquets se situa al voltant de les 7 nits, i pràcticament el 75 % dels productes analitzats passen una o més nits a Torroella o a l'Estartit. En aquest cas, cal remarcar que la distribució de les pernoctacions és força homogènia i, tot i que majoritàriament s'allotgen a l'Estartit, on es concentra la major oferta de llits, un alt percentatge de clients opta per allotjar-se a establiments de Torroella. La majoria de productes es mouen en una franja de preu que va dels 500 als 1.000 euros, en funció de les nits.

L’assessor turístic municipal i responsable de l'estudi, Josep Capellà, recorda que aquest és un perfil de turisme que busca una combinació d'activitat física o multiactivitat, un entorn de qualitat i una immersió cultural, sigui a través del patrimoni, la gastronomia o la interacció amb la població local. En aquest sentit, l'aposta que manté l'Ajuntament des de fa anys per la sostenibilitat i la preservació del medi, afegida a l'alt valor natural del territori, està contribuint decididament a convertir la destinació en un referent de turisme actiu a la Costa Brava.

Turisme sostenible
Per altra banda, la regidora de Destinació Turística, Dúnia Oliveras, argumenta que es tracta d'un sector en creixement constant i que el seu impacte en el conjunt de la destinació no és gens menyspreable per diferents motius. Entre d'altres aspectes, destaca el fet que funciona com a complement de l'oferta tradicional de sol i platja; és un model de turisme sostenible que no es basa en volum, sinó en un àmplia gama de productes de qualitat i de baix impacte; i ajuda a redistribuir el flux de visitants pel territori, perquè no tots els clients s’allotgen a la costa.

D'altra banda, Oliveras també remarca el factor de màrqueting i notorietat que desenvolupen aquests operadors turístics, ja que són prescriptors i líders d'opinió reconeguts en el seu sector. Això fa que sempre sigui un bon indicador figurar en la selecció de les seves destinacions perquè les consideren de qualitat, la qual cosa implica una promoció indirecta molt important. La regidora conclou que aquest estudi reforça la necessitat de treballar conjuntament sota el paraigües de Parc Natural, ja que aquesta marca té molta més força exterior que treballant els municipis de manera independent.

14.10.2019

La plaça de la Vila de Torroella de Montgrí s'ha quedat petita aquest vespre per acollir els centenars de persones que s'han aplegat en la... (Llegir més)

14.10.2019

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha convocat per avui dilluns 14 d'octubre de 2019, a les 19.30 h, a l'Auditori del Museu de la Mediterrània,... (Llegir més)

14.10.2019

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí vol manifestar la seva més profunda disconformitat i repulsa amb la sentència del judici als presos... (Llegir més)

08.10.2019

L’Estartit acollirà, des de demà dijous fins diumenge, el Campionat d’Espanya de Fotografia i Vídeo Submarí, organitzat per la FECDAS... (Llegir més)

08.10.2019

El Museu de la Mediterrània continua reflexionant sobre el concepte de paisatge com a resultat de la relació entre l’acció humana i... (Llegir més)

07.10.2019

La gala de la Festa de l’Esport 2019 va retre ahir al vespre un sentit homenatge a Enric Bofill i Boix, president del Club Ciclista Montgrí, que... (Llegir més)

03.10.2019

Torroella de Montgrí i l'Estartit celebren aquest mes d'octubre la catorzena edició de les Jornades Gastronòmiques «La Poma a la Cuina», una... (Llegir més)

04.10.2019

Torroella de Montgrí distingirà, a títol pòstum, Enric Bofill i Boix, amb el Premi Montgrí de l'Esport, per la seva trajectòria i aportació al... (Llegir més)

02.10.2019

L'EMD de l'Estartit ha estat distingida amb dues Flors d'Honor 2019 pel moviment Viles Florides, promogut per la Confederació d’Horticultura... (Llegir més)

26.09.2019

Aquesta setmana s'ha obert el nou parc infantil de la Ronda Pau Casals de Torroella de Montgrí, la darrera inversió executada a través dels... (Llegir més)

25.09.2019

El Club de la Feina de Torroella de Montgrí, a través del programa Ubicat, va organitzar ahir al matí, amb un gran èxit de participació, la... (Llegir més)

25.09.2019

Els Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí inauguren aquest dissabte 28 de setembre (La Capella, 12.30 h) una exposició commemorativa del... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis