Avisos

L'impacte econòmic dels operadors de turisme actiu s'ha duplicat en el darrers sis anys

L'any 2018 l'activitat econòmica del sector es va situar al voltant dels 800.000 euros

06.08.2019

L'impacte econòmic, a Torroella de Montgrí i a l'Estartit, dels operadors turístics que ofereixen productes vinculats al turisme actiu es va situar el 2018 al voltant dels 800.000 euros anuals, segons un estudi intern realitzat per l'ajuntament. El treball també ha constatat un creixement exponencial d'aquest tipus d'oferta respecte del 2012,  quan es va fer la darrera avaluació. En aquest període de sis anys, el nombre d'operadors que tenen en compte el municipi en les seves ofertes ha passat de 24 a 52 (+ 56 % ), i el nombre de productes ofertats de 38 a 104 (+ 63,5). En aquest apartat, el llistat l'encapçala el cicloturisme (37 productes), seguit pel senderisme (24 productes). També s'han detectat 7 productes de cavall, 5 de BTT, 3 de bicicleta de carretera, 3 viatges escolars i 3 productes multiactivitat. Per països, la majoria dels productes corresponen a França (33), Espanya i Catalunya (26), però també n'hi ha del Regne Unit (11), Holanda (11), Bèlgica (8) i Alemanya (6).

Aproximadament, el 80 % d'aquests productes són autoguiats i n'hi ha un 10 % que es poden fer amb nens. Pel que fa a les pernoctacions, la mitjana dels paquets se situa al voltant de les 7 nits, i pràcticament el 75 % dels productes analitzats passen una o més nits a Torroella o a l'Estartit. En aquest cas, cal remarcar que la distribució de les pernoctacions és força homogènia i, tot i que majoritàriament s'allotgen a l'Estartit, on es concentra la major oferta de llits, un alt percentatge de clients opta per allotjar-se a establiments de Torroella. La majoria de productes es mouen en una franja de preu que va dels 500 als 1.000 euros, en funció de les nits.

L’assessor turístic municipal i responsable de l'estudi, Josep Capellà, recorda que aquest és un perfil de turisme que busca una combinació d'activitat física o multiactivitat, un entorn de qualitat i una immersió cultural, sigui a través del patrimoni, la gastronomia o la interacció amb la població local. En aquest sentit, l'aposta que manté l'Ajuntament des de fa anys per la sostenibilitat i la preservació del medi, afegida a l'alt valor natural del territori, està contribuint decididament a convertir la destinació en un referent de turisme actiu a la Costa Brava.

Turisme sostenible
Per altra banda, la regidora de Destinació Turística, Dúnia Oliveras, argumenta que es tracta d'un sector en creixement constant i que el seu impacte en el conjunt de la destinació no és gens menyspreable per diferents motius. Entre d'altres aspectes, destaca el fet que funciona com a complement de l'oferta tradicional de sol i platja; és un model de turisme sostenible que no es basa en volum, sinó en un àmplia gama de productes de qualitat i de baix impacte; i ajuda a redistribuir el flux de visitants pel territori, perquè no tots els clients s’allotgen a la costa.

D'altra banda, Oliveras també remarca el factor de màrqueting i notorietat que desenvolupen aquests operadors turístics, ja que són prescriptors i líders d'opinió reconeguts en el seu sector. Això fa que sempre sigui un bon indicador figurar en la selecció de les seves destinacions perquè les consideren de qualitat, la qual cosa implica una promoció indirecta molt important. La regidora conclou que aquest estudi reforça la necessitat de treballar conjuntament sota el paraigües de Parc Natural, ja que aquesta marca té molta més força exterior que treballant els municipis de manera independent.

15.11.2019

El 16 de novembre tindrà lloc a Palau-Sator el VII Fòrum de Recerca del Baix Ter, organitzat pel Centre de Documentació del Museu de la... (Llegir més)

14.11.2019

L'Auditori Teatre Espai Ter ha estat l'escenari aquest matí de l'acte de presentació de la marca conjunta «Empordà», que impulsen els consells... (Llegir més)

12.11.2019

Aquest matí s'ha retirat el camió de gran tonatge que ahir a dos quarts de set de la tarda va quedar atrapat al carrer de Fàtima, de Torroella de... (Llegir més)

11.11.2019

Informa't sobre els resultats al Congrés dels Diputats i al Senat del 10 de novembre de 2019, mesa per mesa: Resultats al Congrés dels... (Llegir més)

08.11.2019

La 626a Fira de Sant Andreu de Torroella de Montgrí, que se celebrarà el cap de setmana del 30 de novembre i 1 de desembre, posarà l'accent en el... (Llegir més)

08.11.2019

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí intensificarà la política de contenció fiscal i reducció de l’endeutament per fixar les bases d’una... (Llegir més)

04.11.2019

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol expressar el condol per la mort d'Eugeni Llos i Pagès i vol traslladar a familiars i amics el seu suport i... (Llegir més)

29.10.2019

Torroella de Montgrí reforça la seva aposta per la sostenibilitat i el turisme actiu amb la posada en marxa a l’Institut Montgrí del nou cicle... (Llegir més)

28.10.2019

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el president de l'EMD de l'Estartit, Francesc Ferrer, han participat aquest dissabte en la... (Llegir més)

25.10.2019

La Brigada Municipal manté mobilitzats la pràctica totalitat dels seus efectius per fer front a les incidències ocasionades pel fort temporal i... (Llegir més)

25.10.2019

Torroella de Montgrí-l'Estartit-Illes Medes ha estat escollida, per 3r any, com una de les 100 destinacions més sostenibles del món, segons el... (Llegir més)

24.10.2019

L'alcalde de Torroella de Montrgí, Jordi Colomí, i el primer tinent d'alcalde, Marc Calvet, acompanyats de diversos regidors de l'equip de govern,... (Llegir més)

23.10.2019

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol expressar el condol per la mort de Jordi Muxach i vol traslladar a familiars i amics el seu suport i... (Llegir més)

17.10.2019

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí dona suport a la vaga general convocada per la Intersindical-CSC, per divendres 18 d’octubre de 2019. En... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis