Avisos

La Jornades de la Clova de Torroella i l'Estartit es reivindiquen com a aparador del potencial gastronòmic i de marca del Parc Natural

Se celebraran durant el mes juny i hi participen 9 restaurants

31.05.2019

Les XXIV Jornades Gastronòmiques de «Tastets de Mar: la clova», de Torroella de Montgrí i l'Estartit es reivindiquen com un aparador del potencial que té el producte de proximitat vinculat al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.  L'edició d'enguany, que s'ha presentat aquest matí, continua essent un excel·lent mostrari de creativitat gastronòmica, a preus assequibles, per apropar al gran públic la riquesa i diversitat de la restauració local i dels productes del territori. Com a novetat, cal remarcar que aquest any s'hi ha afegit l'Oli Cau del Duc, una nova marca que s'ha començat a comercialitzar fa pocs mesos. Es tracta d'una iniciativa impulsada per 9 productors del parc natural que estan recuperant oliveres centenàries de la varietat Argudell,  a partir de les quals elaboren un oli de la màxima qualitat seguint, a més, el mètodes de la producció integrada, respectuosos amb la salut humana i el medi ambient.

Les jornades, que es desenvoluparan durant tot el mes de juny, estan organitzades per l’Estació Nàutica L’Estartit–Illes Medes, i compten amb el suport de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l’Estartit. Aquest any hi participen els restaurants: Picasso, de Torroella de Montgrí; Club Nàutic Estartit, La Xula, Alba, La Gaviota, Medes II, Can Dalfó, La Sal i Nereida, de l'Estartit.

Un any més, els restauradors participants de Torroella de Montgrí i l’Estartit mostraran tota la seva creativitat i destresa a l'hora d'elaborar menús ben diversos, regats amb vins del Celler Castell de Peralada, patrocinador de les jornades. Es tracta, doncs, d'una proposta gastronòmica que ens apropa el potencial de la restauració local, combinada amb els productes del nostre litoral, i que ho fa amb uns preus molt ajustats per fer-ho de la forma més popular possible. No es tracta d'alta cuina en el sentit exclusiu, però sí de la màxima qualitat gastronòmica posada a l'abast de tothom, en una forquilla de preus que van dels 35 als 42 euros.

La presentació de les jornades s'ha fet a la seu de l'Estació Nàutica l'Estartit-Illes Medes i ha comptat amb una àmplia representació dels establiments participants i del sector turístic. Els parlaments han anat a càrrec de Jordi Ponjoan, vicepresident de l'Estació Nàutica; Sandra Pibernat, regidora de la Destinació Turística Torroella-l'Estartit-Illes Medes; Narcís Coll, president del Parc Natural, i Eliseu Muní, representant de l'Oli Cau del Duc. En tots els casos s'ha destacat la importància que tenen les jornades per donar valor als productes del territori, dinamitzar la restauració local a les portes de la temporada turística, aprofitar el potencial de marca que té el Parc Natural i generar cohesió entre el sector de la restauració local, un element clau en l'oferta de serveis de la destinació turística.

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis