Presenten la programació de la 6a edició del Jazz Festival l’Estartit-Costa Brava

Se celebrarà el 25 al 28 de juliol al Molinet i les entrades es posen a la venda aquest dilluns

CHARLES MCPHERSON QUARTET
CHARLES MCPHERSON QUARTET
Presentació Jazz Festival l’Estartit-Costa Brava
Presentació Jazz Festival l’Estartit-Costa Brava
The golden gate quartet
The golden gate quartet

17.05.2019

La 6a edició del Jazz Festival L’Estartit–Costa Brava, que se celebrarà enguany del 25 al 28 de juliol, al Molinet, tornarà a aplegar durant quatre dies intensos el millor jazz del moment, en un marc privilegiat amb vistes a les Illes Medes.

La directora del festival, Montse Faura, assegura que «el cartell d’enguany descriu a la perfecció l’esperit del Festival: Es un punt, un punt de trobada, una nota, és un sol que es pon, que vibra, que està en moviment i amb el blau del mediterrani que el bressola, i que convida a gaudir de l’estiu i del jazz la darrera setmana de juliol». Per Faura, «el festival, tot i que és molt novell, complementa tota la programació d’estiu de la Costa Brava, per tal que s’esdevingui un punt de trobada anual pels amants del millor jazz d’aquí i d’allà».

Aquesta sisena edició s’obrirà el dijous 25 de juliol, a les 20h, amb una llegenda viva del jazz: Charles McPherson, icona del Bebop i gran referent de músics als qui ha captivat amb la seva musicalitat, creativitat i elegància. A les 22h, pujaran a l’escenari Joshua Redman (saxo), Ron Miles (trompeta), Scott Colley (contrabaix) i Dave King (bateria), que presenten Still dreaming, un tribut a la lliure inspiració i l’esperit fantasiós del pare de Joshua Redman, Dewey Redman, i del gran saxofonista Ornette Coleman.

A l’endemà, el divendres 26 de juliol, a les 20h, li tocarà el torn a Tonina Saputo, contrabaixista i cantant, descoberta pel músic i productor Javier Limón. Saputo versiona en el seu primer àlbum, Black Angel, la cançó Angelitos Negros d’Antonio Machín, entre d’altres boleros com Historia de un amor, Perfidia o Calypso Blues, de Nat King Cole. A les 22h, agafarà el relleu el vocalista americà Jose James, qui ret homenatge, a Lean on Me, a un dels músics que més l’ha influenciat, Bill Withers, amb una selecció de temes dels vuit discos que va enregistrar entre 1971 i 1985.

El dissabte 27 de juliol, a les 20h, es podrà veure la primera actuació nacional del festival: Lluc Casares, guanyador del Premi Enderrock al millor disc de jazz amb Outside in Music. En aquesta ocasió, presenta Sketches overseas, un treball enregistrat a New York i que és el seu segon disc com a solista. A les 22h, Stochelo Rosenberg i el Biel Ballester Trio portaran el seu ‘gypsy jazz’ al Passeig del Molinet. L’holandès Stochelo Rosenberg, un dels millors guitarristes del món amb una brillant tècnica, un vibrato distintiu, una desbordant imaginació i un talent compositiu, es presenta al Jazz Festival L’Estartit amb el trio que formen el guitarrista mallorquí Biel Ballester, qui acompanyat de Leo Hipaucha, a la guitarra rítmica, i Oriol González, al contrabaix, van enregistrar, al 2016, el doble àlbum Melodium Melodynamic.

El diumenge 28 de juliol, tancaran la sisena edició del festival Rita Payés Quartet, a les 20h, i The Golden Gate Quartet, a les 22h. Rita Payes Quartet presenta Imagina, un regal de la joveníssima trombonista de la factoria de Joan Chamorro, a la Sant Andreu Jazz Band, a la seva mare, Elisabeth Roma. És un projecte on s’uneixen dues generacions i dues maneres de viure la música, en el que el jazz de la Rita i la guitarra clàssica de la seva mare es fusionen en un espectacle de bossa nova. Un disc en el que val tot i on cadascuna aporta la seva experiència en un treball que és un punt de trobada. Finalment, la clausura de la 6a edició vindrà de la mà de The Golden Gate Quartet amb Frank Davis, com a primer tenor, Timothy Riley, segon tenor, Paul Brembly, baríton i Terry Francis, al baix. Tots ells són una veritable institució de la música gospel amb més de 80 anys d’història. The Golden Gate Quartet s’han convertit en els grans ambaixadors de la música negra americana arreu del món. Els seus membres han anat canviant al llarg dels anys, i també han innovat i adoptat patrons musicals diferents dins la tradició de l’espiritual negre, però mai no han perdut l’estil amb el que el quartet va ser creat. Les harmonies de les veus resten intactes i la seva essència gospel és incontestable.

L’oferta musical es complementa amb un acurat servei de bar i restauració.

El Fringe, talent musical emergent

En la seva 6a edició, del 18 al 21 de juliol, el Fringe del Festival continua apostant pel talent jove i celebrarà una vintena de concerts gratuïts en espais emblemàtics de Torroella de Montgrí i de L’Estartit. Com en edicions passades, seran concerts d'una hora de durada, sense etiquetes i sense pausa, i amb un repertori escollit pels mateixos intèrprets. A les escoles superiors de música i conservatoris que participen al Fringe –Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), Taller de Músics, Conservatori Superior del Liceu, Escuela Superior de Música Reina Sofía, projecte social Cabal Musical, Conservatori Nacional Superior de Música i Dansa de París (França), Guildhall School of Music and Drama de Londres (Gran Bretanya) i Hochschule für Musik Freiburg (Alemanya)– aquest any s’incorpora el prestigiós Conservatori Superior d’Amsterdam (Holanda).

El Jazz Festival L’Estartit compta amb el suport de Estrella Damm i d’empresaris locals que s’han fet d’ells aquesta cita anual amb el millor jazz del moment a la costa brava.

Les entrades es posaran a la venda el proper dilluns 20 de maig a través del web www.jazzestartit.cat i a les taquilles de l’esdeveniment, a partir del 26 de juny. Els preus dels concerts dobles són a partir de 25 euros.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis