Avisos

Presenten els resultats de les campanyes arqueològiques a l’església romànica de Santa Maria del Palau

Demà, a les 19 h, se celebra la segona conferència III cicle «Desenterrant l'Empordà», que organitza el Museu de la Mediterrània

14.05.2019

Les intervencions arqueològiques a l’església romànica de Santa Maria del Palau protagonitzaran, demà, a les 19 h, la segona conferència del cicle d’arqueologia «Desenterrant l’Empordà», que organitza el Museu de la Mediterrània. Els treballs es van iniciar el 2017 i s’han desenvolupat en tres campanyes que han servit per orientar les obres de restauració i per conèixer més a fons l’evolució arquitectònica i la cronologia de l’edifici. 

Tot i que és un espai força conegut des de fa temps i amb indicis d’una ocupació des d’època romana, és la primera vegada que s’hi realitzen excavacions de manera professional.

Gràcies a les excavacions realitzades s’ha pogut fer un estudi de l’interior de la nau de l’església, de l’espai de la galilea i d’un espai que es podria considerar que podria fer funcions de sagristia. Els treballs també han posat al descobert els fonaments d’un absis semicircular, que podria ser del segle XI i que posteriorment el substituirien per l’actual, una capçalera recta. Aquest canvi d’absis és un element característic del romànic avançat del segle XII a la comarca.

Totes aquestes descobertes seran explicades per l’arqueòleg que ha portat a terme les intervencions a l’església de Santa Maria del Palau, Ferran Codina, demà dimecres 15 de maig, a les 19 h, a l’auditori del Museu de la Mediterrània.

Joia del romànic, al Montgrí

Arquitectònicament, Santa Maria del Palau és un clar exemple del romànic avançat del segle XII: volta apuntada, portes d'arcs en degradació, finestres de doble biaix i arcs de mig punt i parament de carreus ben escairats i allisats que formen filades ben seguides, a més de la inexistència d'absis semicirculars.

24.02.2020

Aquest matí han començat els treballs sobre el terreny per reparar la mota de Ter, que es va trencar en el punt de desguàs del rec del Molí,... (Llegir més)

21.02.2020

La Generalitat ha reiterat en el seu compromís de desplegar el programa de millores de la xarxa viària del Baix Ter que va presentar el gener de... (Llegir més)

20.02.2020

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat està portant a terme treballs de millora de l’estació d’autobusos de Torroella... (Llegir més)

20.02.2020

El Museu de la Mediterrània impulsa la II Jornada de Memòria Històrica Local, que aquesta edició se centra en la rereguarda, i molt especialment... (Llegir més)

13.02.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí reurbanitzarà íntegrament el carrer de Fàtima, on el mes de novembre s'hi va obrir un important esvoranc pel... (Llegir més)

13.02.2020

Aquest matí s'ha celebrat un Ple extraordinari per formalitzar la presa de possessió com a regidora de Debora Aguilar Cabello, del grup municipal... (Llegir més)

11.02.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgri ha decretat l'aixecament de la restricció de beure i cuinar amb aigua de la xarxa municipal. Les darreres... (Llegir més)

11.02.2020

L'ACA iniciarà de manera imminent, en els propers dies, la reparació de la mota del Ter i de la canalització de l'aigua potable a Torroella de... (Llegir més)

11.02.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha incorporat, durant 6 mesos, a 22 persones, totes elles aturades de llarga durada, a través del programa... (Llegir més)

10.02.2020

El Cor Canta, el projecte coral format per més de 170 cantants, passarà aquest dissabte 15 de febrer, a les 20.30 h, per l'Espai Ter, amb el... (Llegir més)

08.02.2020

L'empresa Sorea està a l'espera de les darreres analítiques que certifiquin la potabilitat de l'aigua de la xarxa municipal de Torroella de... (Llegir més)

05.02.2020

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

31.01.2020

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha activat un dispositiu especial de neteja de les platges afectades pel temporal Gloria. L'actuació es fa... (Llegir més)

31.01.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, l'EMD de l'Estartit i l'ACA s'han reunit aquest matí per valorar la incidència del temporal al municipi i... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis