Avisos

Presenten els resultats de les campanyes arqueològiques a l’església romànica de Santa Maria del Palau

Demà, a les 19 h, se celebra la segona conferència III cicle «Desenterrant l'Empordà», que organitza el Museu de la Mediterrània

14.05.2019

Les intervencions arqueològiques a l’església romànica de Santa Maria del Palau protagonitzaran, demà, a les 19 h, la segona conferència del cicle d’arqueologia «Desenterrant l’Empordà», que organitza el Museu de la Mediterrània. Els treballs es van iniciar el 2017 i s’han desenvolupat en tres campanyes que han servit per orientar les obres de restauració i per conèixer més a fons l’evolució arquitectònica i la cronologia de l’edifici. 

Tot i que és un espai força conegut des de fa temps i amb indicis d’una ocupació des d’època romana, és la primera vegada que s’hi realitzen excavacions de manera professional.

Gràcies a les excavacions realitzades s’ha pogut fer un estudi de l’interior de la nau de l’església, de l’espai de la galilea i d’un espai que es podria considerar que podria fer funcions de sagristia. Els treballs també han posat al descobert els fonaments d’un absis semicircular, que podria ser del segle XI i que posteriorment el substituirien per l’actual, una capçalera recta. Aquest canvi d’absis és un element característic del romànic avançat del segle XII a la comarca.

Totes aquestes descobertes seran explicades per l’arqueòleg que ha portat a terme les intervencions a l’església de Santa Maria del Palau, Ferran Codina, demà dimecres 15 de maig, a les 19 h, a l’auditori del Museu de la Mediterrània.

Joia del romànic, al Montgrí

Arquitectònicament, Santa Maria del Palau és un clar exemple del romànic avançat del segle XII: volta apuntada, portes d'arcs en degradació, finestres de doble biaix i arcs de mig punt i parament de carreus ben escairats i allisats que formen filades ben seguides, a més de la inexistència d'absis semicirculars.

16.07.2019

El Ple de Torroella de Montgrí ha aprovat el Codi de conducta d'alts càrrecs i el compromís d'elaborar un Pla anual de control financer, dues... (Llegir més)

16.07.2019

Una setantena de joves provinents dels millors conservatoris, escoles superiors de música d'Europa i institucions, ompliran durant quatre dies... (Llegir més)

04.07.2019

Ahir a la tarda es va portar a terme l'acte simbòlic de lliurament de claus dels horts comunitaris i ecològics que ha promogut l'Ajuntament de... (Llegir més)

04.07.2019

Un total de 28 empreses vinculades amb activitats turístiques dins l’àmbit del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter han estat... (Llegir més)

03.07.2019

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, acompanyat de diversos regidors del nou equip de govern, ha mantingut aquest matí una reunió... (Llegir més)

28.06.2019

El nou cartipàs de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí per al mandat 2019-2023 vol donar resposta als grans reptes de futur que té el municipi... (Llegir més)

28.06.2019

L'episodi extrem de calor que estem patint ha comportat l'activació simultània del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) i del Pla... (Llegir més)

19.06.2019

El Grup Enderrock i la productora Seed Music, en col·laboració amb l'Espai Ter, han promogut un espectacle de tribut a La Trinca amb motiu de la... (Llegir més)

17.06.2019

Aquest matí, operaris de la Brigada Municipal de Medi Ambient de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí han fet efectiu el tancament de l'accés... (Llegir més)

15.06.2019

Jordi Colomí (UPM) ha estat proclamat aquest migdia alcalde de Torroella de Montgrí amb el suport de 10 dels 17 regidors que configuren el nou... (Llegir més)

12.06.2019

El proper dissabte 15 de juny, a les 12 h, a l'Auditori del Museu de la Mediterrània, se celebrarà el Ple d'investidura que donarà el tret de... (Llegir més)

10.06.2019

Benvolguts, benvolgudes, El proper 15 de juny, coincidint amb la constitució del nou consistori i l’elecció del nou alcalde, posaré fi a... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis