Arrenca el VI Festival de Fotografia Mirades, que mostrarà treballs de 25 autors fins al 28 d'abril

29.03.2019

El Claustre de l’Hospital de Torroella de Montgrí acollirà demà, dissabte 30 de març, a les 11 h, l’acte inaugural de la 6a edició del Festival de Fotografia Mirades, que es desenvoluparà fins al 28 d'abril. El festival està organitzat pels Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí i mostrarà el treball de 25 autors, amb mirades diferents, sobre tota mena de tema.

La novetat d'aquesta edició és que s'amplien els espais d'exposició abastant d’altres localitats a més de Torroella de Montgrí i l'Estartit. Enguany també s’hi ha incorporat espais d’Ullà, Pals, la Bisbal d'Empordà i Girona.

Els fotògrafs participants són: Laia Albert, Sergi Alcàzar, Mireia Alises, Ana Becerra, Guilherme Bergamini, Oksana But, Víctor Calero, Daniel Casanovas, Enric Curto, Leah Fresneda, Miguel Ángel de la Font, Jordi Fuentes, Anna Jornet, Alba Jovani, Ralf Langenhorst, Candelaria Magliano, Xavier Manrique, Bernat Millet, Lola Montserrat, Marien Moreno, Joan Ramell, Dídac Salau, Pablo Varela, Jesús Visauta, Oscar Xarrié.
Cicle de Cinema i Fotografia

El Festival Mirades inclou també un Cicle de Cinema i Fotografia que oferirà la projecció de dues pel•lícules; el 6 d'abril, a les 19:15 h, Mil vegades bona nit, del director Erik Poppe (2013). Una pel•lícula nourega que explica la història d'una fotògrafa en zones de conflicte, que es debat entre escollir la seva vida familiar o la seva professió.

I el 13 d'abril a les 19:15 h Visages Villages de la cineasta francesa Agnès Varda (2018). Un film que recull les imatges de l'emotiva experiència viscuda per la cineasta i el jove fotògraf Jean René, en el seu recorregut per la França rural en una furgoneta reconvertida en un «fotomaton».

Altres exposicions de la localitat
El Festival "Mirades" inclou també en la seva proposta la visita a altres exposicions temporals de la localitat, com les de la Fundació Vila Cases: "Mirades paral•leles. Iran - Espanya: Fotògrafes al mirall "," Pedra i Ombra "," Complicitats. L'artista del fons "i" Ens - Altres. Espais de frontera ". O "Vides privades. Històries compartides "de la Fundació Mascort.

Programa

Dissabte 30 de març
11:00h | Inaguració del festival al Claustre de l'Hospital de Torroella de Montgrí.
17:00h | Inaguració de les exposicions al Centre Cívic d'Ullà.
19:00h | Inaguració de les exposicions a EMD de l'Estartit.

Diumenge 31 de març
11:00h | Inaguració de les exposicions a Ca la Pruna de Pals.
13:00h | Inaguració de les exposicions al Castell Palau de la Bisbal d'Empordà.

Dimecres 3 d'abril
19:00h | Inaguració de l'exposició a l'Espai dels Amics del Museu d'Art de Girona.
 
Dissabte 6 d'abril
19:15h | Projecció de la pel•lícula 'Mil Veces buenas noches' al Cinema Montgrí de Torroella de Montgrí.
 
Dissabte 13 d'abril
11:30h | Visita al fons fotogàfic de la Fundació Vila Casas de Torroella de Montgrí
19:15h | Projecció de la pel•lícula 'Visages Villages' al Cinema Montgrí de Torroella de Montgrí.
 
Diumenge 14 d'abril
12:00h | Visita a l'exposició 'Nparanpare' de Daniel Casanovas a la Fundació Mascort de Torroella de Montgrí.
 
Dissabte 20 d'abril
De 10 a 20h | Trobada d’editorials i fira de fotografies d’autor a la Plaça de la Vila.
12:00h | Conferència 'El fotollibre com a eina expressiva: límits i potencial' d’Àlex Llovet a la Casa Pastors de Torroella de Montgrí.
17:00h | Visita guiada a l’exposició 'Vides privades. Històries compartides. El fons fotogràfic de la família Mascort (1860- 1960)' a la Fundació Mascort de Torroella de Montgrí.

22.09.2021

Les darreres setmanes s'ha pogut constatar la mort per enverinament de gats de carrer a Torroella i a l'Estartit. Davant d'aquesta circumstància,... (Llegir més)

22.09.2021

L'Estartit celebrarà aquest cap de setmana la XVII Fira de Pirates i Corsaris a les Illes Medes, amb el propòsit de continuar divulgant una part... (Llegir més)

22.09.2021

L’Auditori Teatre Espai Ter, de Torroella de Montgrí, inaugura aquest cap de setmana la seva temporada estable amb el musical La filla del Mar... (Llegir més)

16.09.2021

Aquest proper diumenge 19 de setembre es tornarà a obrir l'ermita de Santa Caterina. Aquests primers dies, l'horari d'obertura serà els diumenges... (Llegir més)

15.09.2021

Aquesta setmana es dona el tret de sortida formal a la reactivació esportiva als equipaments municipals, coincidint amb l'inici de la temporada... (Llegir més)

14.09.2021

A la Pletera hi ha un dels pocs nuclis de població de fartet (Aphanius iberus) de tota Catalunya. Aquest peix, endèmic de la península Ibèrica,... (Llegir més)

13.09.2021

Aquest matí han començat les obres del projecte de vorera i drenatge del carrer de Fàtima a Torroella de Montgrí. Tindran un cost de prop de... (Llegir més)

13.09.2021

Giropoma i l’Auditori Teatre Espai Ter, de Torroella de Montgrí, posen en marxa la iniciativa solidària Gala Pro Baix Ter que se celebrarà... (Llegir més)

31.08.2021

L’Àrea de Promoció del Territori de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, en col·laboració amb l'associació de comerciants local  Montgrí... (Llegir més)

26.08.2021

El Servei d'Acollida del Consell Comarcal del Baix Empordà, conjuntament amb l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i d'Ullà, els Serveis de Salut... (Llegir més)

24.08.2021

Benvolgudes famílies, Us informem que l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions amb una ajuda per... (Llegir més)

14.08.2021

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha programat una Festa Major de Sant Genís totalment adaptada a les noves restriccions i mesures per frenar... (Llegir més)

20.08.2021

El toc de queda es manté a Torroella de Montgrí i l'Estartit, a partir d'aquest divendres 20 d'agost de 2021. Torroella de Montgrí és un del 19... (Llegir més)

19.08.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ofereix contracte laboral en pràctiques a joves menors de 30 anys, inscrits al programa de Garantia Juvenil i... (Llegir més)

16.08.2021

L’empresa concessionària de l’aigua ens ha comunicat que a causa de la manca de subministrament elèctric que es va produir ahir a la zona de... (Llegir més)

eventis