Avisos

El cercle protagonitzarà les XIV Trobades de Música Mediterrània

El Museu de la Mediterrània organitza un ampli ventall d'activitats al voltant de balls i cants que es fan en rotllanes

22.03.2019

Les XIV Trobades de Música Mediterrània «Un mar en cercle», tindran lloc els dies 11, 12 i 13 d’abril a Torroella de Montgrí. En aquesta edició, jugarem amb la presència del cercle i el moviment circular en la cultura popular, en la música, la dansa, els jocs, o els instruments, i com a element subjacent en moltes tradicions d’aquí i d’arreu de la Mediterrània. Un cercle que volem que aculli, integri i s’obri a tothom. 

Un mar en cercle
La Mediterrània és un espai on sovint es balla en cercle. Des de la sardana al kalamatianós, l’hora o la dabkeh, en rotllanes obertes o tancades, agafats de mans, espatlles o cintures, molts territoris coincidim en el fet de connectar-nos a través de la dansa els uns amb els altres, sentint que formem part d’un tot. Així mateix, ens agrada compartir cançons en cercle, al voltant del foc o d’algun altre element, i aquesta disposició ens ajuda a cantar a veus, i sentir de forma intensa les harmonies vocals. >El cercle és, de fet, la disposició natural quan no hi ha escenari i platea, actors i públic, quan tothom pren part en allò que s’està fent, d’una manera o altra.

També el moviment circular forma part de moltes de les nostres tradicions, potser pel seu caràcter màgic: els balls dels dervixos, rituals com els Tres Tombs, o la superstició de fer un cert nombre de voltes al voltant d’un temple o un objecte, com a mesura protectora o per aconseguir determinats objectius vitals. De fet, la mateixa tradició són voltes, cicles que es repeteixen una vegada i una altra. Però si no muda, si no s’adapta als temps, si no està en constant moviment, es fossilitza i mor. Per això l’hem de mantenir viva, i per això la volem compartir a través d’aquestes Trobades que pretenen descobrir la riquesa cultural de les persones del nostre mar.

Des de les Trobades s'oferirab quatre activitats formatives, pel que fa als àmbits de la dansa, la percussió i la cançó, impartides per professors de tota la Mediterrània experts en la seva matèria. Amb ells ens endinsarem de forma pràctica i participativa en les músiques mediterrànies.ue

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis