Enriquim el patrimoni municipal d'art urbà amb una escultura al giratori del pont donada per la Fundació Vila Casas

22.11.2018

Aquest matí s'ha instal·lat en el giratori d'entrada a Torroella de Montgrí una escultura de grans dimensions de l'artista Francesc Pasqual Segarra (Barcelona, 1929), que ha estat donada al municipi per la Fundació Vila Casas. La peça, titulada Allà dalt... tots iguals, fa pràcticament 5 metres d'alçada, és de ferro massís i pesa 3,4 tones. Segons l'artista, representa la culminació d'un llarg procés de reflexió i conceptualització, que s'ha allargat durant pràcticament un any. Es tracta d'una peça inèdita, que ha estat construïda pel Taller Mecànic Puig, de Vilamalla, i evolucionarà amb el temps a mesura que avanci, de manera natural, l’òxid que li donarà l'acabat final.

L'autor vol que sigui una salutació a la vila i al castell del Montgrí, un element molt especial per a ell. Per aquest motiu, l'escultura no s'ha situat ben bé al centre del giratori, sinó que s'ha desplaçat cap a un costat, buscant la linealitat amb el pont del Ter i el castell. D'aquesta manera, a més, els vehicles que surtin de Torroella la podran veure en tota la seva dimensió i per la seva millor cara.

Acte institucional d'inauguració
L'operatiu de col·locació s'ha fet amb l'ajut d'un camió-ploma i ha estat dirigit pel mateix artista. Ara caldrà fer els acabats finals de la base enjardinada i posar-hi la placa. Aquesta es descobrirà properament en un acte institucional d'inauguració que comptarà amb la participació de representants dels ajuntament de Torroella de Montgrí i Gualta (municipi on està situat el giratori) i d'Antoni Vila Casas, president de la Fundació Vila Casas.

Aquest és un nou gest de generositat de la fundació cap al municipi, ja que el 2015 va cedir dues escultures que s'exposen a l'Auditori Teatre Espai Ter. Amb aquesta nova cessió, la fundació contribueix a reforçar la col·lecció d'art urbà i l'embelliment de l'espai públic municipal, amb un element, a més, que reforça la projecció de la important tradició artística del municipi. Aquesta oferta es concreta en l'actualitat amb una potent oferta d'iniciatives públiques i privades —fundacions, museus, sales d'exposicions i  galeries— de gran qualitat i renom, entre les quals destaca el Palau Solterra-Museu de Fotografia Contemporània, de la Fundació Vila Casas.

Un artista sensible i refinat
Francesc Pascual Segarra resideix actualment a l'Armentera (Alt Empordà), tot i que ha viscut al llarg de molts anys a París. És un creador d'una gran sensibilitat i alhora d'una cultura refinada. La seva obra revela la força i la inquietud del gran lluitador. Ha estat treballant al llarg de molts anys en el món de la imatge publicitària. Malgrat això, la seva activitat creativa s'ha mantingut constant al llarg d'aquest període i revela la força i la inquietud d'un creador sensible que sap transformar perfectament la idea en objecte artístic.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis