El proper dimarts, 20 de novembre, el Museu de la Mediterrània acollirà l’acte de celebració dels 25 anys de la creació de l’ABS de Torroella de Montgrí amb una jornada que abordarà el passat, el present i futur de l’ABS i que duu el títol “Hem millorat la nostra assistència?”
L’acte s’inaugurarà a les 19h de la tarda i comptarà amb una ponència de Margarita Bou, la directora d’atenció primària en el moment de constitució de l’ABS on repassarà l’inici del projecte, detallant les oportunitats, les dificultats i les claus de l’èxit que van acabar constituïnt el Consorci Assistencial del Baix Empordà (CABE) i l’atenció integrada amb l’Hospital de Palamós.
Tot seguit, Alícia González, l’actual directora de l’ABS de Torroella de Montgrí moderarà una taula rodona amb participació de metges de família, infermers, administratius i pacients de l’ABS on també es fomentarà la participació del públic. També comptarà amb la participació de Josep Carreres, director operatiu del sector sanitari Girona Nord.
Aquest acte vol ser un reconeixement al treball de molts professionals que va permetre consolidar el seu funcionament i prestar una assistència de qualitat. És obert a tothom i gratuït, tot i que cal confirmar assistència a tmaldonado@ssibe.cat. En acabat, hi haurà un aperitiu - sopar per a tots els assistents. Per a més informació, consulta el programa en aquest enllaç.
L’ABS de Torroella
Al juny del 1993, amb la Reforma de l’Atenció Primària de Salut, es va posar en funcionament l'ABS de Torroella de Montgrí. Va ser l'inici de la constitució del Consorci Assistencial del Baix Empordà, que va acabar consolidant el model d’atenció de gestió integrat junt amb l’Hospital de Palamós i que va suposar una millora per a l’usuari.
El juny del 2002 es va inaugurar el nou edifici del Centre d’Atenció Primària i junt amb el Consultori de l’Estartit inaugurat el maig del 2017 va permetre créixer i oferir una atenció de qualitat, que també ha crescut al llarg dels anys. Així a finals de 2003 al CAP es realitzaven 99.000 visites anuals, mentre que actualment s’atenen unes 135.000 visites cada any i dóna cobertura a 15.281 habitants, tot i que augmenta considerablement a l’estiu.
Actualment, el centre compta amb un equip estable de 33 professionals. S’aposta per la formació, les competències i la transversalitat. Amb els anys, s’han anat incorporant especialitats com són ginecologia, rehabilitació, odontologia, psicologia i petita cirurgia menor. A més, des del 2010, el centre és una unitat docent que forma residents en infermeria i medicina familiar i comunitària.