Avisos

El VI Fòrum de Recerca del Baix Ter presentarà 15 recerques

Enguany se celebra el dissabte 17 de novembre al centre cívic d'Ullà

14.11.2018

Aquest dissabte 17 de novembre tindrà lloc, a la Sala Polivalent del Centre Cívic d'Ullà, el VI Fòrum de Recerca del Baix Ter, organitzat pel Centre de Documentació del Museu de la Mediterrània i el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter i, en aquesta edició, amb el suport de l'Ajuntament d’Ullà.

El fòrum és una jornada per difondre recerques, investigacions, treballs i projectes que s'han dut a terme, la majoria, al llarg de l'any i que fan referència al territori del Baix Ter. Es tracta d'un acte públic obert a tothom (estudiants, investigadors, particulars...) que hi poden participar com a ponents, però també com a oients. El termini per presentar propostes va començar l’1 d’agost i va acabar el passat 14 d’octubre. Ja es poden conèixer els participants i les seves comunicacions.

El Fòrum de Recerca és un punt de trobada de diversos investigadors, a diferents nivells, que realitzen recerques multidisciplinàries sota el denominador comú del territori. Una jornada on es vol promoure el contacte entre els investigadors, estudiants i particulars per tal de fomentar així les recerques transversals en el Baix Ter, però que està oberta a tot el públic en general.

En la jornada s’exposaran quinze treballs realitzats en el darrer any al territori del Baix Ter, per part de setze investigadors/res. Algunes recerques seran primícia, ja que serà la primera vegada que es presentaran públicament. La voluntat del Fòrum de Recerca és esdevenir un punt de referència pel que fa a la difusió i suport als investigadors a l’hora de donar a conèixer les seves recerques dins l’àmbit geogràfic del Baix Ter. Amb la voluntat d’implicar el territori i fer arribar aquestes noves recerques als ciutadans, cada any s’organitza en un poble diferent del territori d’estudi.

Des del 2013, el fòrum ha passat per Torroella de Montgrí, Pals, Gualta, Verges, Bellcaire d’Empordà i enguany farà parada a Ullà, amb el suport, com a cada municipi respectivament, del seu ajuntament.

Llistat de ponents i comunicacions

  • Joan Badia-Homs. Santa Maria del Palau i la seva història.
  • Ariadna Mora. Turisme i sostenibilitat: col·laboració a la Carta Europea de Turisme Sostenible al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.
  • Aleix Guàrdia. Avions de guerra sobre el Baix Ter.
  • Maria Riera. Aturar-se i mirar, per apreciar el nostre patrimoni natural més proper.
  • Josep Masó. L’ensenyament a Torroella de Montgrí al segle XVIII.
  • Mike Lockwood. Els odonats del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.
  • Alba Noguera. Elaboració d’un inventari turístic dels recursos culturals materials del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.
  • Ona Vilà. Guia arqueològica per descobrir petits jaciments romans del Baix Ter.
  • Marta Rojo i Lidia García. Viatge per la història de Gualta.
  • Maciej Chrzanowski. Ullà: petit agent de patrimoni.
  • Josep Pueyo. L’impacte social del projecte Life Pletera.
  • Marc August Muntanya. Estudi superficial de catalogació històrica de les carrerades del Montgrí (accés sud).
  • Esther Reig. Els bruels de Pals: llegenda i sardana, patrimoni cultural immaterial del Baix Ter.
  • Laia de Quintana. Quan Lo Mirador era un palau romàntic.
  • Catherine Perelló. La mediació ambiental al Baix Ter.
18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis