Avisos

Els Pressupostos Participatius 2019 ja tenen projectes guanyadors

S'adequarà un espai per a l'imaginari festiu de Torroella i un parc d'Street Workout/cal·listènia a l'Estartit

09.11.2018

La creació d'un espai municipal per exposar l'imaginari festiu de Torroella i la instal·lació d'un parc d'Street Workout/cal·listènia a l'Estartit han estat les propostes més votades i que es tiraran endavant en el marc dels pressupostos participatius 2019. Aquesta segona experiència de pressupostos participatius s'ha tancat amb un molt bon balanç, ja que hi han votat 858 persones, xifra que representa el 8,94 % dels empadronats majors de 16 anys, un percentatge sensiblement superior al de l'any passat.

Enguany, les persones empadronades a Torroella de Montgrí podien votar 3 projectes de la llista de 10 propostes finalistes de l'àmbit de Torroella de Montgrí, mentre que les persones empadronades a l'Estartit podien votar 3 projectes, tant de l'Estartit com de Torroella. L'Ajuntament destinava a inversió elegible per la ciutadania una partida de 75.000 euros a Torroella i 25.000 de l'Estartit.  

L'adequació d'una sala del Museu de la Mediterrània per a l'imaginari festiu permetrà exposar les figures, explicar la seva història, el seu procés de construcció i els balls i festes tradicionals on participen, amb el suport de mitjans audiovisuals i panells expositius. Aquesta nova instal·lació permetrà  dignificar  i  significar  els diversos  elements  i  permetre  als  vilatans  i  visitants d'observar-los en un horari molt ampli i alhora poder-los exposar conjuntament amb panells informatius sobre la seva història. Aquest projecte està pressupostat en uns 62.000 euros.

D'altra banda, al parc de terra dels Salats de l'Estartit s'instal·larà un parc esportiu amb diferents elements: barres d’equilibri, bancs d’abdominals inclinat, barra alta estil serp, paral·leles, combinació de barres estil “free style”, anelles, etc. L'street Workout/Cal·listènia és un esport que ha guanyat gran popularitat a tot el món. Les persones que el practiquen realitzen un entrenament físic i mental que es pot desenvolupar a l'aire lliure sense necessitat d'usar peses. Un dels molts avantatges que ofereix és la no dependència de recursos econòmics i/o monitors esportius per a poder practicar-lo. Es pot exercitar tot tipus d'exercicis, des de bàsics fins a un nivell alt de dificultat. Aquest projecte està pressupostat en uns 25.000 euros.

Atès que a Torroella sobraran uns 13.000 euros de la partida reservada en els pressupostos participatius, aquests diners es destinaran a executar parcialment la tercera proposta més votada, la de la millora del cablejat aeri del nucli antic. No es pot destinar al segon projecte perquè el seu import és insuficient (té un cost de 66.000) i s'ha d'executar en la seva integritat.

Marc Calvet, regidor de Participació Ciutadana, ha valorat molt positivament tant la participació ciutadana en la fase de votació, com la qualitat i diversitat de projectes proposats en la fase de presentació de propostes. També recorda que amb els Pressupostos Participatius, l’Ajuntament fa  una  aposta  per  la transparència, la participació i la col·laboració entre el consistori i la ciutadania, una via en la qual es vol anar aprofundint.

Resultats finals

Torroella de Montgrí
- Habilitar un espai on es pugui exposar públicament l’imaginari festiu de Torroella de Montgrí (292 vots).
- Millorar a l'encreuament del carrer del Roser i la plaça de Quintana i Combis (275 vots).
- Millora del cablejat aeri del nucli antic de Torroella (241 vots).
- Crear i senyalitzar itineraris segurs per anar a l'Escola Guillem de Montgrí i l'Escola Bressosl El Petit Montgrí (183).
- Millora d'un tram del carrer del Safareig des de l'aparcament de l'Espai Ter fins al passeig Vicenç Bou (175 vots).
- Senyalització d'un itinerari patrimonial i paisatgístic a la pujada del Castell del Montgrí (161 vots).
- Ampliació d'un tram de la vorera del carrer Garbí, accés a l'Escola Sant Gabriel (138 vots).
- Asfaltatge del camí d'accés al pavelló del Guillem (131 vots).
- Eixamplar la vorera de dos trams del carrer Santa Caterina (103 vots).
- Millores al pati de can Quintana (74 vots).

L'Estartit
- Implementar un parc de Street Workout / Cal·listènia a l'Estartit (91 vots).
- Projecte d'una zona esportiva als Salats (55 vots).
- Millora dels parcs infantils de la platja de l'Estartit (53 vots).
- Plantació de palmeres a la platja Gran de l’Estartit, d’un tipus especial que no l’afecta el morrut (23 vots)
- Col·locació d’un element escultòric que serveixi d’atracció turística (22 vots).

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis