Avisos

L'Arxiu Municipal de Torroella de Montgrí digitalitza i posarà a consulta telemàtica les actes de Ple des del 1648

1931. Acta de constitució del primer ajuntament de la II República
1931. Acta de constitució del primer ajuntament de la II República
1979. Acta de constitució del primer ajuntament democràtic després del franquisme
1979. Acta de constitució del primer ajuntament democràtic després del franquisme
1648. Primera pàgina del primer llibre de conclusions
1648. Primera pàgina del primer llibre de conclusions
1681-1705. Coberta del segon llibre de conclusions, en pergamí
1681-1705. Coberta del segon llibre de conclusions, en pergamí

25.10.2018

L'Arxiu Municipal de Torroella de Montgrí està completant la digitalització dels llibres d'actes del Ple des del 1648 fins a l'actualitat. En una primera fase, finalitzada fa unes setmanes, es van digitalitzar els llibres fins al 1989, i ja s'ha encarregat la segons fase del procés, que abasta fins a l'any 1998 i algunes actes posteriors. Aquesta segona fase acabarà el 7 de novembre. La resta, fins a l'actualitat, ja estaven digitalitzades.

A través d'aquests llibres es pot repassar tots els acords presos pel consistori al llarg dels anys, i per tant, la història i l'evolució de la vila. A l'Arxiu Municipal de Torroella de Montgrí es conserven els llibres d'actes dels Plens municipals des de 1648 fins a l'actualitat i els llibres de les Comissions Municipals Permanents des del 1924, any en que es van crear, fins al 1985 que la Llei de Bases de Règim Local les transforma en les anomenades Juntes de Govern. Des del 1985 fins a l'actualitat es conserven els llibres d'actes de les Juntes de Govern.

Les actes dels plens dels ajuntaments són una font d'informació essencial en relació a la vida política, econòmica i social dels municipis. Recullen  la transcripció, realitzada pel Secretari de l'Ajuntament, de totes les actes aprovades durant la sessió plenària. Recull la data i hora en què comença la sessió, la relació de matèries debatudes, la relació d'assistents, la indicació de les persones que hi han intervingut, les incidències esdevingudes, els vots emesos i els acords adoptats.

La digitalització d'aquests documents, que desenvolupa una empresa especialitzada, té un doble objectiu: fer més fàcil i àgil la consulta per part dels usuaris i també per assegurar una millor conservació dels manuscrits originals, ja que es podrà fer la consulta sense haver de recórrer als originals. El cost de la digitalització i de la indexació compta amb subvenció de la Subdirecció General d’Arxius de la Generalitat i amb una aportació municipal inclosa en el romanent de tresoreria de 2017.

Tot el material indexat es penjarà en un servidor per tal de facilitar la seva consulta de manera telemàtica. Actualment, al web municipal ja es pot consultar l'Inventari, el Reglament i el Quadre de classificació de l'Arxiu Municipal de Torroella de Montgrí.

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis