El Museu de la Mediterrània enceta un nou cicle per apropar la recerca i els investigadors locals al gran públic

Ciència a la Porta vol acostar-nos a la ciència i a la recerca, però també a la persona que hi ha al darrere

24.10.2018

El Museu de la Mediterrània enceta el cicle Ciència a la Porta, una nova activitat per apropar d’una manera didàctica la ciència. A partir de xerrades informals entre un periodista i un investigador, es vol difondre aquells treballs de recerca que porten a terme gent de la casa, veïnes i veïns de Torroella de Montgrí i l’Estartit, que desenvolupen, potser sense nosaltres saber-ho, projectes i tasques molt interessants per a la recerca científica.

La primera sessió del cicle serà el divendres 26 d’octubre, a les 19.30 h, i es desenvoluparà sota el títol «La ciència al servei dels conreus», una xerrada entre Joan Serra, investigador / especialista de Fundació Mas Badia (Centre consorciat amb l'IRTA - Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) i el periodista Lluís Bruguera.

En aquesta conversa s’abordaran temàtiques d’interès entorn la recerca en el món dels conreus. Especialment es tractaran els àmbits de treball del convidat: pel que fa a la matèria vegetal, les varietats tradicionals (blats antics, espelta) i la importància del progrés genètic a casa nostra; les varietats de blat de moro transgèniques; Projectes singulars: 'Es Farina de Girona'; Millora de la sanitat de la producció: micotoxines; Reducció impacte de l'aplicació de fitosanitaris: producció integrada i ecològica, desherbatge mecànic, etc.

Joan Serra i Gironella
És investigador / especialista de Fundació Mas Badia (Centre consorciat amb l'IRTA - Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries). El seu treball es realitza dins l'Àrea de Conreus Extensius on treballa amb conreus com cereals d'hivern (blat, ordi, triticale, civada), blat de moro, farratges (userda, raigràs, etc.), colza, proteaginoes (pèsol proteaginòs, favó, etc.). És un treball bastant transversal que afecta àmbits com el material vegetal, control males herbes, protecció fitosanitària, fertilització, etc.

Ciència a la Porta
Ciència a la porta vol acostar-nos a la ciència i a la recerca però també a la persona que hi ha al darrere, com és el seu dia a dia, quines motivacions el mou, què li agradaria descobrir. Unes xerrades properes per fer ciència, per fer poble i, de pas, per conèixer la professió de científic.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis