Avisos

Arrenca la fase de votació dels projectes finalistes als Pressupostos Participatius 2019 de Torroella de Montgrí

Podran votar-hi, telemàticament o presencialment, les persones majors de 16 anys empadronades, fins al 31 d'octubre

15.10.2018

Avui arrenca la fase de votació dels Pressupostos Participatius 2019 de Torroella de Montgrí, que s'allargarà fins al 31 d'octubre. Podran participar-hi les persones majors de 16 anys empadronades al municipi. Cada ciutadà disposarà d'un total de 3 vots. Les persones empadronades a Torroella de Montgrí podran votar 3 projectes de la llista de 10 propostes de l'àmbit de Torroella de Montgrí. Les persones empadronades a l'Estartit podran votar 3 projectes, tant de l'Estartit com de Torroella. S'executaran aquelles propostes que hagin tingut un màxim de puntuació fins a esgotar els 75.000 euros de Torroella i els 25.000 de l'Estartit.

Els vots es podran emetre per internet o presencialment en les urnes que s'han distrubuït als equipaments municipals.

Els projectes que es posaran a votació són:

Torroella de Montgrí
- Habilitar un espai on es pugui exposar públicament l’imaginari festiu de Torroella de Montgrí.
- Millorar el carrer Santa Caterina.
- Millorar el carrer Roser.
- Ampliació de la vorera del c. Garbí, per l’accedir a l’Escola Sant Gabriel.
- Projecte de camins segurs a les escoles.
- Millores al pati de Can Quintana.
- Millora del camí d’accés al pavelló de l’Escola Guillem de Montgrí.
- Senyalització geogràfica del Castell del Montgrí i direccional de pujada al massís del Montgrí.
- Habilitar una vorera al carrer del Safareig, al tram comprès entre l’aparcament de l’Espai Ter i el passeig Vicenç Bou.
- Passar el cablejat elèctric i de serveis per les façanes del màxim de trams possibles de carrers del municipi, fins esgotar els 75.000 euros.

L'Estartit
- Implementar un parc de Street Workout / Cal·listènia.
- Millora de la zona esportiva dels Salats, amb pistes esportives a l’aire lliure.
- Millora dels jocs de platja.
- Col·locació d’un element escultòric que serveixi d’atracció turística.
- Plantació de palmeres a la platja Gran de l’Estartit (d’un tipus especial que no l’afecta el morrut de les palmeres).

Més informació a https://participa.torroella-estartit.cat

Auesta és la segona experiència de pressupostos participatius que es porta a terme al municipi i la principal novetat respecte l'edició anterior és l'augment de la partida destinada, que serà de 100.000 euros (un 25 % més)  i el fet que d’aquest import, 25.000 euros s’invertiran en l’àmbit territorial de l’EMD de l’Estartit.

Marc Calvet, regidor de Participació Ciutadana, argumenta que amb els Pressupostos Participatius l’Ajuntament fa una  aposta  per la transparència, la participació i la col·laboració entre el consistori i la ciutadania. Recorda, a més, que a banda dels 100.000 euros destinats a aquest procés, l'Ajuntament destinarà 25.000 euros més a millores als barris decidides pels Consells de Barri. Amb els Pressupostos Participatius es vol convertir la ciutadania en la protagonista del que passa al poble, volem conèixer aquells temes que realment preocupen la gent i invertir una part del pressupost públic en projectes decidits entre tots i que cobreixin les necessitats i els desitjos de la majoria de la població.

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis