Avisos

El Museu de la Mediterrània presenta la seva proposta educativa per al nou curs escolar

La dinamització d’algunes sortides i la programació de noves activitats són les principals novetats

Atrapasons
Atrapasons
Dansa creativa
Dansa creativa
Seguim el rastre
Seguim el rastre
Territori i paisatge
Territori i paisatge

18.09.2018

El Museu de la Mediterrània ofereix l’oportunitat de descobrir el Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter d’una manera didàctica, dinamitzada i adaptada als diferents nivells educatius. A partir de visites guiades a l’exposició permanent del Museu de la Mediterrània, sortides al territori més proper i tallers experimentals s’ofereix un gran nombre d’activitats per tenir una experiència educativa singular. El Museu de la Mediterrània centra la seva proposta educativa en tres grans eixos: apropar-se al Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter, emocionar-se amb les valors del patrimoni natural i cultural del territori i viure l’essència de la Mediterrània amb els cinc sentits.

La principal novetat d’aquest curs és el treball que s’ha realitzat per tal de poder oferir diferents visites i sortides de forma dinamitzada. Amb aquest treball s’intenta que l’alumne no sigui un espectador de l’activitat sinó que a mesura que es vagi desenvolupant participi i aprengui de forma contínua i motivada. Un matí a l’edat mitjana amb la Caterina i en Genís per educació primària o El Castell del Montgrí, pedra a pedra per ESO en són un exemple. També s’ha treballat la dinamització de la visita a l’exposició permanent del museu des d’educació infantil fins a Batxillerat.

Aquest curs escolar també ve amb algunes activitats noves: les Essències Mediterrànies per Educació Infantil, El sender dels sentits per Educació Primària o Els rastres dels vertebrats del parc natural i el taller d’aus nocturnes per alguns nivells de primària i ESO.

L’objectiu de l’àrea educativa del Museu de la Mediterrània és que els alumnes i els professors, mitjançant les activitats que se’ls hi ofereix, puguin gaudir d’una gran experiència que les hi pugui consolidar els continguts ensenyats a classe d’una manera didàctica, educativa i dinamitzada.

El parc a l’escola

El passat curs 2017-18, el Museu de la Mediterrània va coordinar i desenvolupar el projecte d’educació ambiental del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter per les escoles dels municipis del parc. El projecte El parc a l’escola que s’ofereix a totes les escoles dels municipis del parc natural va comptar amb 973 participants, amb les diverses activitats proposades per cadascun dels cicles,. Un projecte que pretén formar els alumnes del territori en els valors del parc natural donant a conèixer els tres àmbits del parc treballant-ne un per cada cicle de primària. El Montgrí a cicle inicial, Baix Ter a cicle mitjà i les illes Medes i la costa del Montgrí a cicle superior.

Balanç curs 2017/18

L’àrea educativa del Museu de la Mediterrània va acollir el passat curs 2017-18 a 6.418 alumnes. Aquesta xifra ha suposat un augment de 600 alumnes respecte el curs anterior. El 42 % provenien del municipi i el 53 % de la resta de la província de Girona. Les dues activitats més sol•licitades han estat La vida arran de mar i les diverses propostes de Visita a l’exposició permanent del museu. Els tallers sensorials i les sortides pel territori del Museu de la Mediterrània tenen molt bona acollida pels centres educatius i compten amb els programes de subvenció de la Diputació de Girona.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis