L'Estartit ja ho té tot a punt per viure un intens cap setmana pirata

La XIVa Fira de Pirates i Corsaris a les Illes Medes continua reforçant els espectacles teatralitzats i les activitats familiars

19.09.2018

El tradicional i esperat desembarcament pirata a la Platgeta de l’Estartit donarà el tret de sortida, aquest divendres 21 de setembre, a les 21 h, al gran cap de setmana de la XIV Fira de Pirates i Corsaris a les Illes Medes. La ràtzia pirata es desenvoluparà enmig d’un espectacle pirotècnic teatralitzat, en què grans i petits podran veure lluites cos a cos i explosions de tota mena. En l’espectacle hi participaran més de mig centenar d'actors de les companyies Excalibur Teatre, els Pira’ts de les Medes i Festorum de 5, que arribaran a la Platgeta a bord del Corsari Negre. La ràtzia es tancarà amb un magnífic castell de focs i amb una cercavila pel passeig, el carrer Santa Anna i la plaça de l’Església.

El programa de la fira manté l'estructura d'altres edicions i inclou, un ampli ventall d'activitats de tota mena, moltes de les quals estan especialment orientades a famílies i als més petits. Com ja és habitual, la proposta d'espectacles teatralitzats és un dels plats forts de la programació i, a banda del desembarcament inaugural, se n'han programat 5 més durant el cap de setmana. Fins i tot la visita guiada als masos fortificats (dissabte 22, a les 10 h), aquest any al mas Ral i a la Torre Begura, es presenta amb un nou format i serà teatralitzada. El senyor del mas Ral rebrà els participants  per explicar-nos com es vivia al mas i al Baix Ter al s. XVI. Des d'allà, es rebrà l'avís d'un atac pirata a Torre Bagura i es convidarà els participants a reconquerir el mas. Aquesta activitat permetrà viure amb més realisme com es vivia en un mas de l’època, com eren els atacs pirates, com es defensaven i el paper que jugaven les torres fortificades.

L'apartat expositiu ocupa sempre un lloc molt destacat durant la fira i enguany la mostra temàtica estarà protagonitzada pel món pirata de Playmobil, unes figuretes ben estimades per grans i petits que tornaran a ocupar l'Estartit, com ja ho van fer molt existosament el 2008. La mostra de diorames amb representacions d'atacs pirates es podrà visitar a la Sala d'Exposicions de l'EMD, de les 10 a les 14 i de les 17 a les 21 h.

Com a novetat, també cal destacar la programació d'una trobada d'Urban Sketchers que dibuixaran els racons més bonics de la fira.

La fira continua reforçant el seu caràcter familiar amb una gran quantitat de propostes lúdiques i culturals perquè grans i petits passin un bon cap de setmana temàtic. Es faran tallers temàtics per a totes les edats, cercaviles, animacions, actuacions de carrers, talles, mercat artesà, visites guiades, entre altres activitats. Durant tot el cap de setmana hi haurà tallers per als més petits, centralitzats a la Plaça de la Llevantina i la Plaça The Beatles, on podran maquillar, fer xapes pirates i màscares i disfressar-se de pirata.

Així mateix, l'ambientació pirata estarà garantida, ja que el centre comercial es traslladarà al temps dels pirates on les Illes Medes n’eren un magnífic centre d’operacions.

A tot això cal afegir espectacles diversos, animacions de carrer, mercat artesà, espai d’oci, cercavila amb els gegants, batalla naval, sopar pirata, i un llarg etcètera que us convidem a venir i gaudir-lo durant tot el cap de setmana.

I com a cloenda de la fira, el diumenge 23 a les 19.30 h, a la Platgeta, es representarà la fugida dels pirates amb un espectacle amb cavalls en el que decidiran si la pubilla es queda a l’Estartit amb la seva família o marxa amb el pirata.  

La fira està organitzada per l'Estació Nàutica l'Estartit-Illes Medes i Comerç de l'Estartit, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, l'EMD de l'Estartit i el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, la Generalitat i la Diputació de Girona.

> Consulteu la programació de la fira.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis