Avisos

L'Ajuntament reclama a la Generalitat la gestió del menjador del Guillem de Montgrí i critica les contradiccions del consell comarcal

Es manté ferm en el front comú que fan amb l’AMPA perquè l’entitat pugui mantenir la gestió directa del servei mentre no s’aprova el nou decret que regula el sector

Escola Guillem de Montgrí de Torroella de Montgrí
Escola Guillem de Montgrí de Torroella de Montgrí

30.07.2018

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí es mostra indignat amb la indiferència del Consell Comarcal del Baix Empordà i la Generalitat perquè l'AMPA pugui continuar gestionant el menjador de l’Escola Guillem de Montgrí el proper curs, mentre Ensenyament no aprova el nou marc normatiu. Malgrat la seva predisposició, a hores d'ara encara no ha rebut resposta a l'ofici que els va enviar el 13 de juliol on l'Ajuntament s'oferia a signar un conveni interadministratiu per tal que l'AMPA pogués mantenir la gestió.

Amb posterioritat a aquesta petició formal, es va celebrar una reunió tècnica entre els secretaris de les dues corporacions. Malgrat tot, el secretari de l'ens comarcal va informar que la situació administrativa de l'expedient de contractació de la gestió dels menjadors escolars impedia la signatura de qualsevol tipus de conveni interadministratiu, perquè la modificació del contracte ja s'havia tramitat. Això, segons l'alcalde, Josep Maria Rufí, representa una clara contradicció amb el que va expressar per escrit el president del consell a l'AMPA, assegurant que la normativa vigent impedeix continuar amb el sistema de conveni, «excepte en el cas de formalitzar un conveni entre administracions (Consell Comarca-Ajuntament)».

Això també va en sentit contrari a l'escrit que va enviar Ensenyament al consell comarcal el 17 de juliol, en què manifestava explícitament: «Considerem convenient que en la mesura que ho veieu possible, durant el curs 2018-2019, és a dir, mentre s'acaba l'elaboració i es publica el nou Decret de menjador, mantingueu la mateixa situació que aquests darrers anys ha permès que es prestés el servei de menjador als centres educatius de la vostra comarca».

Davant d'aquesta «incomprensible contradicció i elusió de responsabilitats», l'alcalde va enviar divendres passat un ofici al consell comarcal demanant que informi per escrit, mitjançant un informe degudament motivat, sobre la possibilitat o no de formalitzar un conveni interadministratiu.

Així mateix, també va adreçar un decret al Departament d'Ensenyament, com a òrgan competent en la matèria, perquè li delegui la gestió, a través d'un conveni interadministratiu, per tal que el servei el pugui continuar prestant l'AMPA del mateix centre, amb qui l’Ajuntament manté un contacte permanent sobre aquesta qüestió.

Rufí qualifica d'inadmissible la situació i la manca de voluntat política per part del consell i de la Generalitat davant d'una problemàtica que és molt fàcil de resoldre: «La situació és encara més greu quan des de la Generalitat s'ha anunciat que les AMPA podran continuar amb el servei mentre no s'aprova el nou decret i el consell comarcal també ha dit que es viable signar un conveni interadministratiu. Amb tot, una cosa són les declaracions i altra els fets. En el cas de Torroella de Montgrí es troben un Ajuntament que vol signar un conveni i trobar una solució a la problemàtica, però van passant els dies i no concreten el pas per signar-lo. Mentre, passen els dies i augmenta la incertesa de les famílies.»

Front comú amb l’AMPA
L'Ajuntament de Torroella de Montgrí s'ha posicionat fermament al costat de l'AMPA en el conflicte que s'ha obert arreu del país entre la Generalitat, els consells comarcals i les AMPA arran de l’entrada en vigor de la nova Llei de contractes del sector públic. Per aquest motiu, el Ple de 6 de juliol va aprovar per unanimitat una moció en la qual es reivindica fermament la preservació de l'actual model de gestió del menjador de l'Escola Guillem de Montgrí, assumida i desenvolupada amb molt èxit, des de fa anys, per l’AMPA, en règim d’explotació directa.

L’Ajuntament recorda que la gestió directa del menjador per part de l'AMPA del Guillem de Montgrí té molt valor no només per al centre educatiu, sinó per al territori, ja que utilitzen proveïdors locals, productes KM O i garanteix exercir un control més directe des del mateix centre educatiu, cosa que no passarà amb una gran empresa externa que pugui fer-se amb la gestió dels menjadors de mitjan comarca. La gestió de les AMPA, possibilita d'una banda, una flexibilitat per adaptar les condicions del menjador, tant pel que fa la menú com al monitoratge a les necessitats i interessos de l'alumnat i les seves famílies. De l‘altra, fa que el menjador s’integri al projecte educatiu del propi centre. Així, la gestió de les AMPA permet vetllar pels aspectes dietètics i hàbits alimentaris i també per tots els aspectes educatius relacionats amb els mateixos i amb l'esbarjo durant l'estona del menjador.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis