Avisos

Torroella de Montgrí reobre el remodelat passeig de l'Església, reconvertit en un ampli espai per a vianants

09.07.2018

Aquest cap de setmana s'ha reobert el remodelat passeig de l’Església de Torroella de Montgrí, que s’ha reconvertit en un ampli espai per a vianants i ofereix un gran potencial des del punt de vista d’ús públic. És, segurament, un dels racons més emblemàtics de la vila. Es troba emplaçat al cor del nucli antic, en els límits del que havia estat l’antiga cellera, epicentre fundacional de la vila reial, on hi trobem els dos edificis més significatius del nostre passat medieval: el palau del Mirador (s. XIV) i l’església gòtica de Sant Genís (s. XIII). A partir d’aquest conjunt va articular-se el desenvolupament urbà de la vila.

Jordi Colomí, regidor d’Urbanisme, argumenta que «amb la remodelació del passeig, l’Ajuntament ha volgut dignificar-lo i adequar-lo al seu elevat valor patrimonial i històric, ja que presentava moltes deficiències estètiques i funcionals. A la vegada, s’ha volgut configurar un nou espai que tindrà un gran potencial d’ús públic.»

El resultat final ha estat l’adequació d’un ampli espai d’uns 1.600 m2, pavimentat amb rajoles de pedra artificial a un sol nivell, sense vials laterals ni voreres. S’han conservat els arbres, el monòlit i la font. També s’han renovat els bancs i les lluminàries. La plaça ha esdevingut un espai diàfan que contribueix a donar una nova perspectiva a l’església i al Palau del Mirador. També s'ha transformat i millorat l'estètica nocturna del passeig, amb una nova il·luminació més moderna i funcional.

Durant l’estiu no hi podrà passar cap vehicle per no malmetre el nou paviment, de tal manera que l’accés a l’església dels vehicles funeraris i de casament s’haurà de fer pel carrer Portalet i la plaça Abat Oliba, on hi ha la porta principal. L’Ajuntament estudia mantenir aquesta restricció de manera permanent.

Els treballs es van iniciar el 28 de febrer, han costat uns 180.000 euros i han tingut una subvenció de la Diputació de Girona de 40.653 euros.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis