Avisos

S’inicia el servei de vigilància, salvament i socorrisme corresponent a la temporada alta a les platges de Torroella i l’Estartit

20.06.2018

El 15 de juny es va donar el tret de sortida a la temporada alta de bany a les platges de Torroella i de l’Estartit, per aquest motiu, el servei de vigilància, salvament i socorrisme i passa a ser diari, de 10 a 18 hores, a la platja Gran de l’Estartit durant el mes de juny. Els mesos de juliol i agost serà de 10 a 19 h i al Mas Pinell d’11 a 18 h. Amb tot, el servei, que presta l’empresa Rescatadores, es va iniciar per Setmana Santa, amb un dispositiu més reduït, i s’allargarà fins el 12 d'octubre.

Sílvia Comas, regidora de Gestió Costanera i Platges, recorda que el municipi disposa d'una extensa franja costanera d’uns 15 km, dels quals 5 són platges de sorra fina i poca profunditat, habilitades per al bany. Per això, assegura que «el servei de vigilància és molt important tant per la tasca preventiva, com assistencial i per a la bona imatge de la destinació», motiu pel qual l'Ajuntament hi destina molts recursos.

L'equip que vetllarà per la seguretat dels banyistes i usuaris està format per unes 20 persones, entre coordinadors, cap de platja, socorristes, patrons d’embarcacions i monitors de lleure. Tots els socorristes estan titulats i disposen d’una formació específica en salvament i rescat en medi natural i platges (formació i experiència amb moto de rescat, embarcacions , taules de rescat en onatge ...), així com amb coneixements de Suport Vital Bàsic i d’equips desfibril·ladors, aparells es van introduir a les platges del municipi el 2008.

El personal del servei també domina idiomes com anglès o francès, entre d'altres. El 85% d'aquest equip és del municipi o té una segona residència, la qual cosa aporta un gran coneixement de la zona i del litoral. Així mateix, els responsables del servei compten amb experiència demostrable en coordinació de serveis de platges i amb titulació d'acord i específica com a experts en activitats aquàtiques, gestió i organització de salvament.

Mitjans terrestres i aquàtics:

  • Embarcació de rescat
  • Moto de rescat triplaça de 1100 cc, amb llitera hawaiana per al trasllat de ferits i carro de varada que permet el ràpid accés de la mateixa a l'aigua i el seu transport sobre la sorra sense necessitat de vehicles.
  • Vehicle VIR 4x4 (Vehicle d'Intervenció ràpida tipus 4x4), equipat amb tot el necessari per a atenció sanitària en llocs remots o de difícil accés; i un vehicle tipus quad equipat amb taula de rescat, llitera i farmacioles per a intervencions immediates a peu de platja o llocs de difícil accés.

Es manté igual que en temporades passades el servei de cadires amfíbies i platges accessibles a persones amb mobilitat reduïdes, amb 2 elements d'accessibilitat flotants. I també el servei de turisme familiar, amb les activitats i jocs portats a terme al Mini Beach, que s’obrirà els mesos de juliol i agost.

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis