Avisos

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí tanca l'exercici de 2017 amb superàvit

Casa de la Vila de Torroella de Montgrí
Casa de la Vila de Torroella de Montgrí

28.02.2018

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha tancat el pressupost de 2017 amb un romanent de tresoreria per a despeses generals de 872.129 euros i ha reduït l'endeutament de 600.000 euros, fins a situar-lo en un 62 %,  molt lluny dels límits que fixa la llei. El tancament de l'exercici consolida la tendència positiva de les finances municipals, la qual cosa es tradueix amb un increment notable de la capacitat financera municipal.

Aquest escenari permet disposar de recursos per seguir reduint endeutament i també continuar reduint el termini de pagament a proveïdors, que ja se situa per sota dels 15 dies, una ràtio que també es troba molt per sota del 60 dies de termini que fixa la llei. Això, a banda de ser un bon indicador de solvència i gestió econòmica, genera confiança i oportunitats per aconseguir bons preus.

L'alcalde, Josep Maria Rufí, argumenta que aquesta tendència positiva de la hisenda local ha estat possible gràcies l'adopció d'una acurada política de contenció i la racionalització de la despesa, i a la correcta planificació i execució del pressupost. En aquest sentit, cal remarcar que el grau d'execució dels ingressos ha estat pràcticament del 103 %. En total, l'Ajuntament de Torroella de Montgrí va gestionar un pressupost de 21,3 milions d'euros.

Destaca, a més, que tot plegat s'ha aconseguit contenint la pressió fiscal i sense reduir serveis, al contrari, fins i tot incrementant-los i millorant-los en alguns àmbits. A més, es manté una elevada capacitat inversora, la qual cosa permetrà afrontar l'execució d'importants actuacions municipals, com l'ampliació de la zona esportiva, la reforma del passeig de l'Església, la biblioteca de l'Estartit o el centre d'interpretació de les Illes Medes, entre d'altres.

L'alcalde donarà compte de la liquidació del pressupost de 2017 en el Ple que se celebrarà demà dijous 1 de març.

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis