Avisos

L'Espai Ter enceta una nova temporada portant al Baix Ter el millor de l'escena artística del país

19.01.2018

L'Auditori Teatre Espai Ter ha presentat aquest matí la programació estable del primer semestre de 2018, que pràcticament duplica el nombre de propostes de teatre, música i arts escèniques, en relació amb l'any passat. En concret, s'han programat 35 espectacles, tots ells de primer nivell, amb l'objectiu d'avançar en la consolidació d'una programació que porti al Baix Ter el millor de la cultura al nostre país. Una programació, marca de la casa, amb múltiples mirades, amb l’ingredient comú de convertir en una experiència cultural l’estada a l’Espai Ter.

El nou cicle representa un pas més en la consolidació dels principals eixos programàtics de l'equipament i continua apostant per una política de preus que faci més assequibles els espectacles. Enguany es tornarà a activar l’Abonament T5, que permet escollir 5 espectacles d’un llistat de deu, per només 50 €; i el I el Paquet Orquestres, que fomenta la compra dels dos concerts del Cicle Grans Orquestres per només 20 €. L'objectiu és poder continuar creixent en nombre d’espectadors, com ha passat en les darreres edicions. L’equipament va tancar el 2017 amb 117 activitats, un 54% més que el 2016, i 56.000 usuaris, prop de 4.000 més.

El teatre professional, la música clàssica, la cobla, les noves tendències musicals, la màgia i les propostes educatives tornaran a protagonitzar una atractiva programació, que s'obrirà el 4 de febrer amb l'exitosa  obra «Paraules encadenades», de Jordi Galceran, amb direcció de Sergi Belbel.

La presentació ha tingut lloc al vestíbul de l'Espai Ter i ha comptat amb l'assistència de representants de bona part de les entitats, empreses i patrocinadors que fan possible la programació, a banda de tècnics i representants municipals. Per part del consistori, hi han participat l'alcalde, Josep Maria Rufí; la regidora de Cultura, Anna Maria Mercader, i el regidor d'Espai Ter, Josep Martinoy.

La mirada dels clàssics

A l’hivern, la música clàssica continua viva i l’auditori es converteix, de la mà de Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí, en un espai de música de cambra per acollir tres propostes del cicle de concerts de la Xarxa de Músiques a Catalunya: el Trio Kaukokaipuu, (14/01/18), la pianista Maria Canyigueral (18/03/18); i una obra molt especial: una òpera de butxaca en català: La Serva Padrona (18/02/18)

La Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) té una cita obligada a Torroella de Montgrí des de fa tres anys per Setmana Santa, quan ofereix un gran concert de música clàssica. Enguany (25/03/18) ens portarà la música de Skriabin, concert per piano i Txaikovsky, 6a simfonia "Patètica".

Homenatge a les grans orquestres del nostre país i a la cobla

A l’Empordà i a la Selva, continuen en actiu quatre grans orquestres del nostre país (Montgrins, La Principal de la Bisbal, Selvatana i Maravella).  Aquestes formacions formen part de la vida de moltes generacions. Amb el Cicle Grans Orquestres, l’Espai Ter ha volgut traslladar el so de les orquestres a un auditori. Aquest any, les formacions convidades son l’Orquestra Maravella (04/03/18)  i  l’Orquestra a Selvatana (25/03/18).

Amb motiu del centenari del naixement del músic i compositor Ricard Viladesau, la Cobla Sant Jordi ha gravat un doble CD Sardanes i sardanes obligades en homenatge al mestre Viladesau, que presentarà en concert a l’Espai Ter (10/03/18).

El mes de maig, la Cobla Bisbal Jove estrenarà, amb la coproducció de l’Espai Ter, un espectacle familiar Ssshhtt!! (19/05/18) que reivindicarà la cobla com la big band catalana i on descobrirem una aproximació divertida a aquesta formació.

Les noves tendències musicals i els festivals de referència

Una novetat important de la temporada és la incorporació d’un concert del Black Music Festival, que portarà a Torroella Shirley Davis & The Silverbacks (02/03/18), una de les veus més apreciades de l'escena soul espanyola. Un concert que ens permet explorar nous formats per a l’Espai Ter, transformant-lo en una sala de jazz.

En el marc de les XIII Trobades de Música Mediterrània, i amb la col·laboració del Museu de la Mediterrània, Clara Peya presentarà el seu treball Oceanes, un homenatge a les dones de la Mediterrània (14/04/18).

Mazoni interactua amb músics turcs per tal de descobrir una nova dimensió de les seves cançons i fer-ne de noves amb la seva proposta Mazoni & Istanbul Ensemble (21/04/2018).

L’Espai Ter acollirà el musical de l’Escola de Música Moderna de Girona, A bit of Broadway (13/05/18), un espectacle de teatre musical protagonitzat per vint joves actors i una gran orquestra de jazz.

Un any més, compartirem un dels concerts del Festival Ítaca, enguany amb la compositora i actriu Maika Makovski & Brossa Quartet Corda (16/06/18).

Teatre per a tots els públics

L’activitat teatral ha esdevingut un dels pals de paller de la programació de l’Espai Ter: gaudeix de molt bona acollida de públic i s’intenta programar algunes de les obres referents a nivell de Catalunya.

Aquest semestre les propostes teatrals són: Paraules encadenades (04/02/18), de Jordi Galceran i direcció de Sergi Belbel; Tortugues: la desacceleració de les partícules (24/02/18), de Clàudia Cedó; No anem bé (01/04/18), amb Jordi LP; Wohnwagen (08/04/18), de Rémi Pradère. Companyia Col·lectiu VVAA, obra finalista al Premi BBVA de Teatre i  Adossats (27/04/18), de Ramon Madaula amb direcció de Jordi Casanovas.

Política de preus. Abonaments i descomptes

Cap persona sense poder gaudir de bona música i teatre

Oferim als espectadors diferents descomptes per afavorir el gaudi de la música i de les arts escèniques.

El principal avantatge alhora d’adquirir entrades per a la programació de l’Espai Ter és l’Abonament T5, que premia la fidelització. Els clients poden triar cinc espectacles entre música i teatre, a només 10 euros cadascun (a un cost total de 50 €),  d’un total de 10 espectacles. Això suposa un descompte del 70% en alguns dels espectacles.

El Paquet Orquestres permet gaudir del Cicle de Grans Orquestres, els concerts de l’orquestres Maravella i Selvatana, per només 22 €. La temporada passada va tenir molt bona acollida pels concert dels Montgrins i la Principal de la Bisbal.

L’Espai Ter, una eina al servei de les escoles

L’Aula a l’Espai Ter és un programa organitzat per l’Auditori Teatre Espai Ter de Torroella de Montgrí, que ofereix espectacles teatrals, d’arts escèniques i musicals als alumnes d'educació infantil, primària, secundària, batxillerat i cicles formatius.  

Amb una mitjana de 6.000 alumnes anuals, la programació es basa en la qualitat artística dels espectacles i la seva idoneïtat pedagògica. Una relació estreta amb els professionals de les escoles i instituts del nostre entorn ens ajuda a seleccionar les propostes més adients per a cada nivell educatiu. 

L’activitat s’iniciarà al mes de febrer i acabarà el mes de maig. Estan programades un total de 23 funcions.

Fimag, un univers màgic

El cap de setmana dels dies 1, 2 i 3 de juny Torroella viurà la VII Fira de la màgia, un esdeveniment que ja s’ha convertit en referència al municipi i al país, i que tindrà en l’Espai Ter el seu principal escenari, amb la Gala i espectacles principals.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis