Torroella de Montgrí reforça la promoció de la seva tradició i oferta vinculada al món de l’art

10.07.2017

Dos quadres de grans dimensions donaran la benvinguda des d'avui als conductors que arriben a Torroella de Montgrí pel pont del Ter i per la carretera d'Ullà. L'Ajuntament ha renovat les imatges de les cartelleres promocionals i en aquesta ocasió ha optat per canviar el format i passar d'una fotografia a un quadre. D'aquesta manera es vol donar una major projecció a la important tradició artística del municipi, que es concreta en l'actualitat amb una potent oferta d'iniciatives públiques i privades —fundacions, museus, sales d'exposicions i  galeries— de gran qualitat i renom. Aquesta àmplia oferta ha convertit el municipi en un referent català en el món de l'art, la pintura i la fotografia. A banda dels espais expositiu municipals, com el Museu de la Mediterrània, la Capella de Sant Antoni o el Claustre de l’Hospital, entre la resta d’espais vinculats a l’art n’hi ha de tan reconeguts a nivell de país com la Fundació Mascort i el Palau Solterra-Museu de Fotografia Contemporània, als quals cal afegir diverses galeries privades de gran renom, com Michel Dunev Arts Projects, Traç d’Art i Atrium.

Marc Calvet, regidor de Promoció Econòmica i Comerç, ha argumentat que les dues cartelleres promocionals ajudaran a projectar d'una manera més clara aquest actiu, en un municipi on la cultura, en el seu sentit més ampli, és un dels seus trets distintius i un potent dinamitzador econòmic local. Calvet confia que les cartelleres despertaran la curiositat dels visitants, amb l'objectiu d'engrescar-los per tal que entrin al nucli i gaudeixen de l'oferta expositiva local. Recorda, a més, les dues imatges, a banda de projectar la tradició artística local, també tenen un component ornamental.

Pel que fa les obres utilitzades a les cartelleres, se n'han escollit dues del Fons d'Art Municipal, d’èpoques i estils ben diferents, però que es complementen perquè tenen com a element central la representativa església, els teulats i els camps del Montgrí. Una de les dues peces, la que s'ha col·locat a l'entrada per Ullà, és el conegut quadre de les teulades que Josep Maria Mascort va pintar en la dècada dels anys 30 i que actualment es troba penjat al despatx d’alcaldia. És una peça molt representativa de la seva etapa de maduresa i d’una època en què l’ambient pictòric torroellenc era especialment actiu i conegut arreu de Catalunya.

L’altre quadre utilitzat a la cartellera del pont del riu Ter, a l'accés per la carretera C-31, és l’obra guanyadora del IX Certamen de Pintura Ràpida de 2016, del pintor Josep Manel Aznar (Sant Quintí de Mediona).

Malgrat la diferència d’estils, són dues peces en què es reconeix perfectament la vila, que se'ns mostra des d'un punt de vista molt diferent, a través de la mirada de dos artistes.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis