Dos quadres de grans dimensions donaran la benvinguda des d'avui als conductors que arriben a Torroella de Montgrí pel pont del Ter i per la carretera d'Ullà. L'Ajuntament ha renovat les imatges de les cartelleres promocionals i en aquesta ocasió ha optat per canviar el format i passar d'una fotografia a un quadre. D'aquesta manera es vol donar una major projecció a la important tradició artística del municipi, que es concreta en l'actualitat amb una potent oferta d'iniciatives públiques i privades —fundacions, museus, sales d'exposicions i galeries— de gran qualitat i renom. Aquesta àmplia oferta ha convertit el municipi en un referent català en el món de l'art, la pintura i la fotografia. A banda dels espais expositiu municipals, com el Museu de la Mediterrània, la Capella de Sant Antoni o el Claustre de l’Hospital, entre la resta d’espais vinculats a l’art n’hi ha de tan reconeguts a nivell de país com la Fundació Mascort i el Palau Solterra-Museu de Fotografia Contemporània, als quals cal afegir diverses galeries privades de gran renom, com Michel Dunev Arts Projects, Traç d’Art i Atrium.

Marc Calvet, regidor de Promoció Econòmica i Comerç, ha argumentat que les dues cartelleres promocionals ajudaran a projectar d'una manera més clara aquest actiu, en un municipi on la cultura, en el seu sentit més ampli, és un dels seus trets distintius i un potent dinamitzador econòmic local. Calvet confia que les cartelleres despertaran la curiositat dels visitants, amb l'objectiu d'engrescar-los per tal que entrin al nucli i gaudeixen de l'oferta expositiva local. Recorda, a més, les dues imatges, a banda de projectar la tradició artística local, també tenen un component ornamental.

Pel que fa les obres utilitzades a les cartelleres, se n'han escollit dues del Fons d'Art Municipal, d’èpoques i estils ben diferents, però que es complementen perquè tenen com a element central la representativa església, els teulats i els camps del Montgrí. Una de les dues peces, la que s'ha col·locat a l'entrada per Ullà, és el conegut quadre de les teulades que Josep Maria Mascort va pintar en la dècada dels anys 30 i que actualment es troba penjat al despatx d’alcaldia. És una peça molt representativa de la seva etapa de maduresa i d’una època en què l’ambient pictòric torroellenc era especialment actiu i conegut arreu de Catalunya.
L’altre quadre utilitzat a la cartellera del pont del riu Ter, a l'accés per la carretera C-31, és l’obra guanyadora del IX Certamen de Pintura Ràpida de 2016, del pintor Josep Manel Aznar (Sant Quintí de Mediona).
Malgrat la diferència d’estils, són dues peces en què es reconeix perfectament la vila, que se'ns mostra des d'un punt de vista molt diferent, a través de la mirada de dos artistes.