Avisos

Rescatadores hissa la bandera Q de Qualitat de la platja Gran de l'Estartit

(06.07.17) Aquest matí s'ha celebrat l'acte institucional d'hissada de la bandera Q de Qualitat Turística a la platja Gran de l'Estartit. Enguany, la hissada ha anat a càrrec de Rescatadores, l'empresa concessionària de la vigilància de les platges de Torroella de Montgrí i l'Estartit. Es tracta d'un dels serveis més ben valorats en les exigents auditories de l’organisme certificador. Amb aquest acte simbòlic, l’Ajuntament ha volgut reconèixer i projectar la bona tasca que fa l’equip de Rescatadores.  

La Q de Qualitat Turística és un prestigiós certificat que atorga la Secretaria d’Estat de Turisme i gestiona el Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE), per la qualitat dels serveis, la sorra i l'aigua de les platges. A l’acte hi han assistit la regidora de Platges i Gestió Costanera, Sílvia Comas; la regidora de Destinació Turística Torroella-l’Estartit-Illes Medes, Sandra Pibernat, a banda de tècnics municipals i responsables dels serveis relacionats amb les platges.

L'equip que vetlla per la seguretat dels banyistes i usuaris està format per 28 persones, entre coordinadors, cap de platja, socorristes, patrons d’embarcacions i monitors de lleure. Tots els socorristes estan titulats i disposen d’una formació específica en salvament i rescat en medi natural i platges (formació i experiència amb moto de rescat, embarcacions, taules de rescat en onatge, etc.), així com amb coneixements de Suport Vital Bàsic i d’equips desfibril·ladors, aparells es van introduir a les platges del municipi el 2008. El personal del servei també domina idiomes com anglès o francès, entre d'altres. Rescatadores gestiona el salvament de platges de Torroella de Montgrí i l'Estartit des del 2005.

Sílvia Comas, regidora de Gestió Costanera i Platges, recorda que el municipi disposa d'una extensa franja costanera d’uns 15 km, dels quals 5 són platges de sorra fina i poca profunditat, habilitades per al bany. Per això, assegura que «el servei de vigilància és molt important tant per la tasca preventiva, com assistencial i per a la bona imatge de la destinació», motiu pel qual l'Ajuntament hi destina molts recursos. Comas també ha reconegut l'esforç de tècnics municipals, Policia Local, operaris dels serveis de neteja i concessionaris dels serveis de platja per poder mantenir uns elevats estàndards de qualitat i poder revalidar així, un any més, la certificació.

Novetats al servei de Biblioplatja
Rescatadores també gestiona el servei de Biblioplatja i el Mini Beach Club, que enguany ha canviat d'emplaçament i ha passat de la Pineda a la platja, al costat de la caseta de salvament. El Mini Beach Club és un espai molt ben valorat pels usuaris, ja que ofereix un servei de guarderia a disposició de les famílies que viatgen amb mainada. Aquest club infantil acull nens d’entre 4 i 10 anys i ofereix diferents activitats lúdiques i esportives a l’aire lliure. Compta amb monitors especialitzats per passar-s’ho d’allò més bé i sempre amb la màxima seguretat. El servei estarà actiu de l’1 de juliol al 31 d’agost, cada dia, de 10.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.00 h.

Com a novetat, aquesta temporada s'han planificat tallers infantils cada dijous a la tarda, totalment gratuïts, amb l’objectiu d’apropar la sensibilitat mediambiental a nens i joves per tal que aprenguin a adquirir valors i actituds que els ajudin en la conscienciació de preservar l’entorn natural i la problemàtica que pateix el nostre planeta, d’una manera fàcil i divertida.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis