Incorporem nous vehicles coincidint amb la temporada alta del servei de residus i neteja viària

31.05.2017

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ja ho té tot a punt per posar en marxa, el 14 de juny, el dispositiu de temporada alta del servei de recollida de residus i neteja viària, que gestiona l'empresa Urbaser. L'operatiu implicarà l'increment del 50% de la plantilla per atendre l'augment en la freqüència en tots els serveis (residus, neteja viària, manteniment de platges i clavegueram), que es prestaran de dilluns a diumenge.

Aquest dilluns, l’alcalde, Josep Maria Rufí, i la tècnica de Gestió Ambiental, Lina Adan, es van reunir amb responsables de l'empresa concessionària per tal de repassar els detalls de l'operatiu especial corresponent a la temporada alta. Rufí recorda que es tracta d'un servei essencial, tant per als veïns i veïnes, com per a la bona imatge turística del municipi, que durant l'estiu pot arribar a triplicar la població.

Nous vehicles

La nova temporada comptarà amb la incorporació de tres nous vehicles. El primer, una màquina escombradora sobre camió, que substitueix la que operava des de feia més de 10 anys i havia quedat obsoleta, ha arribat fa pocs dies i començarà a funcionar de manera imminent. Es tracta d'un vehicle de dimensions i prestacions similars, però molt més eficient i fàcil de maniobrar.

A banda d'aquesta escombradora, els proper dies s'incorporarà un nou camió recol·lector i un vehicle per rentar els contenidors, per dintre i per fora. Aquests nous vehicles representen un pas més en la modernització de la flota del servei, que a finals d'aquest any estarà pràcticament renovada en la seva totalitat. Aquest procés es va iniciar el novembre 2014, coincidint amb l'entrada en servei de la nova concessió a Urbaser. En aquest àmbit, l'ajuntament ha fet una clara aposta per la sostenibilitat. Tots utilitzaran biodièsel o dièsel i en alguns casos són elèctrics, de tal manera que seran més respectuosos amb el medi ambient i fan menys soroll.

Neteja sostenible de les platges

Aquest any es tornarà a desplegar el protocol de neteja de platges que es va posar en marxa per primer cop la temporada passada. El dispositiu, que va donar molt bons resultats, reforça la neteja manual i redueix l'ús de la maquinària pesada. L'objectiu és minimitzar els efectes erosius que la neteja diària de la sorra pot comportar a les platges. D'aquesta manera es protegeix el caràcter natural que té la major part del front litoral del municipi destinat als banyistes, especialment en els sectors inclosos dins del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis