Avisos

Taller participatiu per escollir les 10 propostes que es votaran en el marc dels Pressupostos Participatius 2018

Casa de la Vila de Torroella de Montgrí
Casa de la Vila de Torroella de Montgrí

(30.05.17) El Museu de la Mediterrània acollirà demà dimecres 31 de maig, a les 20 h, un taller obert en el qual s'escolliran les 10 propostes finals del procés de Pressupostos Participatius 2018 que el mes d'octubre es posaran a votació popular. Els veïns i les veïnes que hi assisteixin seran els encarregats de fer la tria a partir de les 44 propostes que han estat validades per la Comissió Tècnica i la Comissió de Seguiment dels Pressupostos Participatius. Aquesta selecció prèvia es va realitzar sobre les 177 propostes presentades durant la fase de presentació pública de propostes, que es va desenvolupar entre el 2 d'abril i el 12 de maig. Les propostes finalistes es distribueixen per diferents àmbits de la gestió municipal de forma força equilibrada: millora de l'espai públic (35%), Medi Ambient i Patrimoni (24%), Equipaments (24%) i Mobilitat (17%)
 
Els participants que demà assisteixin al taller participatiu valoraran i opinaran sobre les propostes i escolliran les que considerin que s'adapten millor als objectius del procés i a les necessitats del municipi. Finalment, les 10 escollides se sotmetran a votació durant la primera quinzena d'octubre per tal que la població pugui decidir les que s'incorporaran al pressupost de 2018.
 
Marc Calvet, regidor de Participació Ciutadana, ha valorat molt positivament aquesta primera experiència de pressupostos participatius, tan pel nombre de propostes presentades, com per la seva diversitat i interès públic. Calvet recorda que a diferència d'altres processos participatius, en aquest no s'ha partit d'una llista d'inversions proposades per l’Ajuntament. El procés és  totalment obert i s'han pogut proposar qualsevol tipus d'inversió, per exemple projectes municipals relacionats amb la millora de l’espai públic, l’urbanisme, els equipaments i la mobilitat. Les úniques limitacions eren que donin resposta a una necessitat concreta, siguin viables, respectin el marc jurídic, no superin, individualment, els 75.000 euros i siguin de competència municipal. A part d'aquesta partida, l'Ajuntament també destinarà las pressupostos participatius 25.000 euros, el destí dels quals es determinarà a través dels Consells de Barri.
 
Amb els Pressupostos Participatius es vol convertir la ciutadania en la protagonista del que passa al poble. Volem conèixer aquells temes que realment preocupen la gent i invertir una part del pressupost públic en projectes decidits entre tots i que cobreixin les necessitats i els desitjos de la majoria de la població.
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis