Un nou giratori ordenarà la cruïlla del passeig Marítim, l’avinguda de Grècia i el pàrquing de la platja de l’Estartit

04.04.2017

L'Estartit estrenarà aquesta Setmana Santa un giratori a l'encreuament de l'avinguda de Grècia amb el passeig Marítim i la sortida de l'aparcament de la platja Gran. Té com a objectiu ordenar i fer més segura la mobilitat en un punt del nucli molt transitat, especialment durant el pic de la temporada turística. L'avinguda de Grècia és la principal artèria viària i una de les portes d'entrada a l'Estartit, per la qual cosa des de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l'Estartit es va valorar la conveniència d'actuar en aquest punt, on hi conflueixen molts sentits de circulació.

La construcció del giratori es complementarà amb la instal·lació d'una reixa a la sortida del pàrquing de la platja, per tal que els vehicles, en el moment de passa-hi per sobre, hi deixin part de la sorra de les rodes i no la dipositin, com passava fins ara, a la via pública. D'aquesta manera es vol minimitzar la molèstia i la mala imatge que ocasiona l'acumulació de la sorra en aquest sector, on malgrat les tasques diàries de neteja de la via pública, no es pot eliminar del tot.

A l'entrada del pàrquing també s'han retirat els dos parterres que hi havia a banda i banda per col·locar-hi un aparcament de bicicletes i millorar la visibilitat de les Illes Medes per a les persones que baixen des de l'avinguda de Grècia. En aquest punt també s’adequarà el terra i s'eliminaran les llambordes per un material de color de terra. D'aquesta manera s’eliminen les llambordes que sempre estaven aixafades pels cotxes i l'accés tindrà una imatge més neta, uniforme i integrada amb l'entorn. Les actuacions a la via pública les executa la Brigada Municipal i la reordenació viària ha estat planificada des de l'àrea de Mobilitat.

Nou tram del carril bici

A banda d'aquesta important actuació viària, també s'han impulsat diverses millores a la via pública de cara a la nova temporada turística. Una de molt significativa és l'adequació d'un tram de carril bici a la zona on hi havia l'aparcament en bateria entre el passeig Marítim i el Freu. L'estacionament de vehicles s'ha passat, en línia, a l'altra banda del vial, de manera que es mantenen els dos sentits de circulació sense cap problema. Amb aquesta actuació s’amplia un recurs turístic molt reivindicat pel sector i els usuaris de la bicicleta.

Reordenació de la plaça de Turisme

També s'ha reordenat la plaça del costat de l'Oficina Municipal de Turisme. S'ha fet el tancat més petit i l'escenari baix que hi havia s'ha col·locat a la plaça del Port, juts abans de les escales que donen accés al moll central. La plaça tindrà un aparcament i un punt de càrrega elèctrica per a bicicletes.

Renovació del pont del Ter Vell

Des de les àrees de Destinació Turística i de Gestió Costanera i Platges també s'ha promogut la renovació integral del pont del Ter Vell, que es trobava molt deteriorat. S'ha reforçat l'estructura de ferro, s'ha sorrejat per treure la pintura i s'hi ha aplicat una imprimació antioxidant. Posteriorment, s'ha pintat amb esmalt de poliuretà brillant, el mateix tractament que s'utilitza per pintar vaixells, la qual cosa en garanteix una llarga durabilitat. Així mateix, s'han substituït totes les fustes, per "fustes tecnològiques" (de materials reciclats) que no necessiten manteniment.

Neteja de platges

D'altra banda, des de l'Àrea de Serveis ja s'ha coordinat la posada en marxa del dispositiu de neteja i recollida de residus per a la nova temporada. Recentment s'han completat 10 jornades de neteja prèvia de platges i per Setmana Santa s'augmentarà el dispositiu actual, tant tècnic com de personal, d'un 30%, per adaptar-lo a l'increment d'ocupació.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis