Avisos

El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter obté la Carta Europea de Turisme Sostenible

07.12.2016

El Parc Natural Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter ha obtingut la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS), una prestigiosa acreditació d'àmbit europeu, atorgada per la Federació EUROPARC.  El procés per aconseguir l’acreditació es va iniciar l’any 2014 i l’avaluació es va superar el passat mes de maig. L'acte de lliurament del distintiu ha tingut lloc avui al Parlament Europeu, a Brusel·les. Des de la Generalitat, responsable de la gestió del parc, es vol aprofitar aquest distintiu per atraure més turisme de natura, promoure els productes que s'elaboren a la zona i enfortir els llaços amb el sector privat per consolidar-se com a referent del turisme sostenible.

Aquesta acreditació és una metodologia de treball basada en la participació de tots els agents i una eina de planificació de desenvolupament socioeconòmic. Aquesta metodologia ha estat reconeguda per organitzacions com la Organització Mundial del Turisme, l’Oficina Espanyola de Turisme, l’Agència Federal Alemanya per a la Protecció de la Natura (BFN), i la pròpia Comissió Europea.

Narcís Coll, president del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, recollint aquest matí la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS).

A Catalunya el turisme ha esdevingut un veritable motor econòmic que complementa les economies locals, especialment a les zones rurals. La CETS, avalada pels gestors dels espais naturals protegits d’Europa, és, des d’aquest punt de vista, un compromís entre els parcs i els diferents agents –públics i privats- que intervenen en el desenvolupament turístic, d’acord amb els criteris de sostenibilitat.

La Carta es basa en el foment del coneixement i el suport als espais naturals protegits, que representen una part fonamental del nostre patrimoni, que ha de conservar-se perquè les generacions actuals i futures en puguin gaudir. Alhora, pretén millorar el desenvolupament sostenible i la gestió del turisme en el territori.

Aquest és el tercer parc natural de la demarcació que rep la distinció, que ja tenien -i ara renoven fins al 2020- els parcs naturals de la Zona Volcànica de Garrotxa i del Montseny (a cavall entre les demarcacions de Girona i Barcelona). A nivell de Catalunya, també gaudeixen d'aquesta carta europea els parcs del Delta de l'Ebre, el de Sant Llorenç del Munt i l'Obac i el del Montsant, que l'ha aconseguit aqeust 2016.

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis