Avisos

L'Ajuntament planifica l'execució dels acords del procés participatiu engegat l'estiu sobre 5 actuacions municipals

(26.10.16) L'Ajuntament iniciarà en breu el desplegament dels 5 projectes d'inversió municipal que es van posar a consulta popular: el refugi d’animals, els horts comunitaris, l’adequació de l’entorn de l’Espai Ter, les inversions en patrimoni i la priorització en l’asfaltatge de carrers. les actuacions es desenvoluparan d'acord amb els resultats obtinguts, que van ser aprovats pel Ple d'aquest mes d'octubre. Per canalitzar l’opinió de la població en aquesta consulta ciutadana, es van establir dos mecanismes de participació: el quadern de debat ciutadà i les reunions amb entitats i col·lectius afectats.

Us exposem un breu resum dels resultats del procés. L’informe complet el podreu consultar al web municipal http://torroella-estartit.cat/serveis-municipals/participacio/quaderndebat.html

El refugi d’animals:

Els participants s’han mostrat clarament favorables a que sigui gestionat mitjançant un conveni amb alguna entitat protectora d’animals del municipi.

Pel que fa a la ubicació, no hi ha un consens clar sobre la millor ubicació, tot i que el 39,7 % prefereixen que s’ubiqui al costat de la deixalleria municipal.

Sí hi ha una clara majoria amb la voluntat de mancomunar el servei amb altres municipis propers, per poder compartir necessitats i despeses.

Els horts comunitaris:

Si amb la construcció del refugi d’animals hi ha hagut una clara aposta per un model de gestió tipus conveni amb alguna entitat; en el cas de la construcció dels horts comunitaris ha estat força renyit. Un 39,4% dels participants voldrien que la gestió fos directe per part de l’Ajuntament, un 36,3% consideren que la millor alternativa seria que hi hagués un sistema d’autogestió per part dels mateixos usuaris i un 24,4% consideren que un conveni de gestió amb entitats del municipi seria la millor opció.

Pel que fa al mètode d’adjudicació de les parcel·les, l’opció que ha tingut més adeptes ha  estat el sorteig entre totes les persones interessades que compleixin els criteris. (40,3%)

Els participants del procés s’han mostrat també clarament favorables a cobrar una quota anual a un preu simbòlic i una fiança als adjudicataris dels horts comunitaris, per tal de garantir el bon ús del material comú.

Asfaltatges de carrers: 

Pel que fa a aquesta inversió, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí feia una distinció entre els carrers de prioritat alta i no objectes de participació i per altra banda, aquells carrers que si que es posaven a priorització ciutadana.

Els carrers de prioritat alta són: c. Hospital, c. Bellavista, c. Garbí a Torroella de Montgrí i reductor de velocitat al c. Barcelona i reparació dels flonjalls al Psg. Marítim i a la Crta de Torroella, del nucli de l’Estartit. 

Pel que fa a la priorització d’asfaltatges de carrers els resultats han estat per aquest ordre:

Val a dir també, que la inversió total en asfaltatges està pendent de l’aprovació dels Pressupostos del Parlament de Catalunya i a la vegada del PUOSC, ja atorgat.

Adequació de l’Espai Ter:

Els ciutadans s’han pogut manifestar sobre el tipus de pavimentació de la nova zona, el tipus d’usos d’aquest nou espai públic, així com altres aspectes com la recuperació del rec de Molí, l’aparcament públic de lloguer o la ubicació dels actes de la Festa Major o de la Fira de Sant Andreu.

Inversions en patrimoni:

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí posava a consulta ciutadana tres opcions d’inversió en projectes de patrimoni i els participants del procés els han prioritzat de la següent manera:

1.  Millores a l’Ermita de Santa Caterina.

2.  Redacció d’un estudi general de l’estat de l’Ermita de Santa Maria de Palau

3.  Escales d’accés a la Mina d’Aigua.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis