Avisos

Torroella aclama la memòria i els valors del desaparegut Marc Garrido 'Garri', Premi Montgrí de l'Esport 2016

03.10.2016

Torroella de Montgrí va homenatjar anit el recentment desaparegut Marc Garrido "Garri", durant la gala de la Festa de l'Esport 2016, en què se li va concedir, a títol postum, el Premi Montgrí de l'Esport 2016. El jugador del Rugby Club Senglars va traspassar de manera sobtada l'1 de juny amb només 41 anys, i l'Ajuntament i el món esportiu local han volgut recordar la seva figura i reconèixer els valors que va representar al llarg de la seva carrera com a esportista (va jugar a handbol, a futbol i a rugby). El premi, lliurat per l'alcalde, Josep Maria Rufí, va ser recollit per la seva esposa Anna Romanyach i les seves dues filles, enmig d'un fort, llarg i intens aplaudiment de tots els assistents que omplien l'Auditori Teatre Espai Ter.

L'alcalde va llegir un text de reconeixement elaborat pel Rugby Club Senglars, en què es deixava patent la petxada deixada per l'esportista:

«En Garri va ser un exemple com a esportista al nostre municipi primer jugant a handbol, després a futbol en diferents equips i finalment formant part de la nostre família de rugbi. Era una persona competitiva, li agradava jugar i guanyar, però sobretot fer equip. Sempre que feia falta ell hi era, ja fos per jugar o per fer qualsevol cosa pel club. Abans de que naixessin les seves dues princeses no es perdia cap gira, després preferia quedar-se amb l’Anna i les nenes. Tot i això sempre que se’l necessitava podies comptar amb ell. Quan apareixia en algun entrenament , ja de veterà volia que se’l veiés, sempre amb  el somriure a la cara i fent broma de qualsevol cosa o indignant-se de manera desmesurada amb alguna altra. Li agradava venir als sopars de club, seure amb els veterans i arreglar el món, sempre discutint amb en Pèsol i burxant de manera simpàtica a qui es posava al davant. Era una persona de club , d’aquella gent que es fa estimar, d’aquella gent que es nota quan no hi és, d’aquella gent que es recorda sempre. Enhorabona Garri siguis on siguis mereixes aquest premi.»

Reconeixements esportius

El lliurament del premi va tancar una gala, conduïda per la periodista Sandra Florenza, molt intensa i emotiva, en què es van reconèixer, a proposta dels mateixos clubs, 11 esportistes i equips locals que han destacat durant l’any que acaba pels èxits assolits o per la seva trajectòria en favor de la promoció de l'esport. Els reconeixements van ser lliurats pel regidor d'Esports, Jordi Colomí. Els guardonats d'enguany han estat:

·         Francesc Cros Ayats, pel seu esforç personal, per la seva ajuda, per la seva integritat i el seu sentit comú en totes les accions i activitats del Club Ciclista Montgrí

·         Francisco Cabello Guzman (1937-2015), a títol pòstum, en reconeixement a qui va ser el president del del Club d'Escacs Montgrí, entre els anys 2003 i 2010

·         Martí Galceran per ser el jugador que més partits va vestir la samarreta (17 temporades) i el braçalet de capità de la Unió Esportiva Torroella. També va inaugurar les porteries (al fer el 1r gol) del nou camp municipal de gespa de Torroella l’any 1981.

·         David Bonmatí que durant les últimes 10 temporades ha desenvolupat el càrrec de coordinador de l’Escola de Futbol Baix ter amb gran dedicació, treball i excel·lents resultats.

·         Equip femení del Club Ciclista Baix Ter que aquesta temporada ha aconseguit títols tan importants com: Campiones Copa Espanya Cadets Ruta, Campiones Copa Catalana Cadets Ruta, Campiones Copa Catalana Júnior Ruta, Campiones Copa Catalana Cadets Pista, entre altres.

·         Lluís Raurich, com a membre creador del Club Rugby Senglars, jugador, capità, membre de la junta, vicepresident i president, entrenador i ara també àrbitre! En el rugby el capità ha de ser un mirall i el que va al cap davant de tots i ell ha aconseguit ser-ho tant dins com fora del camp.

·         Primera junta directiva del Club Gimnàs Montgrí  nomenada l’agost del 2006 i formada per: Pilar Ferrer com a presidenta, Pilar Cros com a Sots presidenta, Nuri Callol com a secretaria, Dolors Alenyà com a tresorera i com a vocals: Anna León, M. Àngels Clotas, Anna Martí, Elisabeth Oller i Montse Garrido. I també la sra Montse Miró com primera fundadora del club

·         Equip aleví/infantil femení de la Unió Esportiva Estartit per la gran temporada amb triomfs tant importants com: Campiones  de la Lliga de 1ª Divisió, 3res al Campionat de Catalunya, campiones del Torneig de la Vall d'en Bas i 4tes al torneig internacional d'Andorra.

·         Els regatistes Sergi Pérez i a Lluïsa Puig, del Club Nàutic Estartit. En Sergi, que navega en classe Internacional Europa des de 2011 i el 2014 va passar a formar part de l’equip català i nacional disputant campionats d’Espanya, d’Europa i del Món. Campió de Catalunya, i enguany Campió d’Espanya aquest mateix Setembre a Cadiz.  I la Lluïsa Puig que navega en classe Optimist des de l’any 2009 i des de el 2014 que fa el salt a classe Europa ja ha aconseguit 2 Mundials i 2 europeus juvenils. Campiona d’Espanya sub-17 i sub-campiona d’Espanya absoluta.

·         Lluís Vilanova (Associació Torroellenca d'Aikido Escola Yoshinkan) per haver estat un dels pioners d’aquesta art marcial en el poble. Durant els anys del 2001 al 2010, ens ha animat a participar i ens ha ajudat a millorar. El seu exemple i la seva actitud, cordial i alhora exigent, han estat la nostra guia.

·         Equip juvenil del Club Tennis Taula de Torroella, format per Sergio Garcia, Eloi Ponsatí i David Moreno. La darrera temporada van quedar campions de la Lliga d’Edats Elit de Girona, amb 1 sola derrota. També van ajudar a mantenir la categoria de 1a provincial i ja han debutat a 2a Nacional.

·         Montse Valentí per la seva dedicació en la coordinació i organització del Bàsquet Club Torroella durant aquestes darreres temporades.

·         Vicenç Escribano, per la seva col·laboració amb el Club Handbol Montgrí en tots aquests anys, que són molts, i per la seva implicació i compromís.

·         Jordi Pou, amic i company, per la seva dedicació durant molts anys com a secretari del Club de Petanca Torroella de Montgrí, del qual va ser un dels seus fundadors.

 

Matí esportiu davant de l'Espai Ter

La gran nit de l'esport es va complementar, aquest any, com a novetat, amb un matí intens d'activitats, de les 10 a les 13 h, davant de l'Espai Ter, on diversos clubs esportius van organitzar tallers, partits d'exhibició, inflables, perquè tothom que s'hi acostés, del municipi o de fora, conegués l´activitat esportiva local. Totes les activitats eren gratuïtes i van permetre donar a conèixer el gran nombre i la varietat d'opcions esportives que ofereix el municipi.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis