Avisos

Torroella de Montgrí reduirà el cost econòmic i ambiental del transport de residus gràcies a la nova planta de transferència

30.06.2016

Torroella de Montgrí reduirà a la meitat el nombre de viatges en camió fins a l'abocador de Solius i plantes de valorització de residus gràcies a la posada en marxa, la setmana vinent, de la nova planta municipal de transferència.

Es tracta d'una instal·lació que s'ha incorporat en el marc de la nova concessió del servei d'escombraries, neteja viària, manteniment de platges i clavegueram, que gestiona l’empresa Urbaser. S'ha construït al costat de la deixalleria municipal i està integrada per cinc grans contenidors on s'hi portaran els residus (rebuig, orgànica, paper i envasos) de la recollida viària. Aquí es compactaran i posteriorment, quan els contenidors estiguin plens, es portaran a la seva destinació final. Actualment els viatges es fan cada cop que surt el camió a fer la recollida del contenidors de la via pública, de manera que els desplaçaments s'han de fer encara que el camió no vagi del tot ple, perquè s'ha de buidar. Amb la planta de transferència s'optimitzarà molt millor el servei i es reduiran les despeses de transport fins a les plantes de tractament. També és important el benefici ambiental que comportarà, ja que es redueixen les emissions de CO2 a l'atmosfera.

Increment del servei per temporada alta

La posada en marxa de la nova planta de transferència coincideix amb el reforç del servei per fer front al pic de la temporada turística, quan el municipi pràcticament triplica la seva població. Per donar resposta a les necessitats i evitar tensions, el servei pràcticament ha doblat tant el nombre de personal com les freqüències de recollida i de neteja.

En el cas de la recollida de rebuig, el servei passa de 2 rutes 6 cops per setmana, a 3 rutes diàries. També s’augmenta el servei de neteja automàtica de contenidors de rebuig públics. Pel que fa a la recollida selectiva, es passa de 2 a 3 cops per setmana en la fracció de paper i envasos, mentre que la recollida de la fracció orgànica passa de 4 a 7 dies. La neteja viària passarà de 6 dies en temporada mitjana a diària en temporada alta, i també s’incorpora neteja per la tarda. D'altra banda, la neteja de platges, tant manualment com mecànicament, d'acord amb el nou protocol establert de neteja, passarà de 3 o 4 dies a la setmana (segons servei) a diari en temporada alta a partir de l’1 de juliol.

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis