Avisos

L'Institut Montgrí impartirà el curs vinent un cicle d'FP de grau mitjà en Activitats Comercials, adaptat al Turisme

26.04.2016

(26.04.16) L'Institut Montgrí, de Torroella de Montgrí, oferirà el curs vinent un  Cicle Formatiu de Grau Mitjà (CFGM) en Activitats Comercials, adaptat al Turisme. És el primer que s'impartirà al centre i la seva concessió per part del Departament d'Ensenyament representa la culminació d'una vella reivindicació feta tant des del mateix institut, com des de l'Ajuntament, l'AMPA i el teixit empresarial local.

El regidor d'Ensenyament, Jordi Regincós, s'ha mostrat molt satisfet per l'anunci de la conselleria, que va oficialitzar recentment la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, durant la passada edició de la Fira ExpoJove a Girona. Argumenta que és una molt bona notícia tant per al centre, com per al conjunt del municipi, perquè oferirà fins a 25 places als nois i noies per continuar la seva formació professional al mateix municipi un cop acabin l'ESO, posant aquesta formació més a l'abast d'una part del nostre jovent que té dificultats (econòmiques, socials...) per desplaçar-se a poblacions veïnes per seguir els seus estudis. El CFGM en Activitats Comercials els oferirà formació durant dos anys per poder accedir en condicions al mercat laboral i també els obrirà el camí per continuar estudiant a Cicles Formatius de Grau Superior més endavant, si així ho desitgen.

Regincós sosté que per a l'Ajuntament això representa només el principi i que a partir d'ara caldrà col·laborar amb l'Institut Montgrí per a la consolidació de la Formació Professional al nostre municipi, per la qual cosa, assegura: «Seguirem treballant per tal d'intentar ampliar aquesta oferta cap a altres especialitats com la que s'havia treballat el mandat passat relacionada amb activitats de natura al nostre Parc Natural i d'altres. No podem oblidar que una bona part de l'èxit d'aquesta nova formació professional dual està en mans del teixit empresarial i comercial en el qual els alumnes hauran de realitzar les pràctiques  i, per tant, les especialitats han d'estar adaptades al nostre entorn. I tot això fa ben evident que l'èxit d'aquests estudis serà un èxit col·lectiu del municipi.»

També ha volgut tenir un agraïment cap els anteriors regidors d'Ensenyament, Benet Amat i Sandra Pibernat en els dos mandats anteriors. Aquest any s'ha continuat insistint, des de l'Ajuntament, en la necessitat de posar en marxa un cicle formatiu, possibilitat que es va desencallar fa aproximadament un parell de mesos en la visita que es va fer amb el nou director dels serveis territorials, i en la reunió a l'institut amb l'inspector.

Pel regidor, «aquest nou cicle obre la porta al nostre municipi a la formació professional postobligatòria per als alumnes que han acabat la ESO. Cal treballar per complementar-ho amb altres ofertes de formació pels joves que per un motiu o un altre no han acabat l'ESO com poden ser els Programes de Formació i Inserció,els antics PQP, o tot el ventall de formació que va obrint el programa de Garantia Juvenil, en el qual estem treballant des de l'àrea de Joventut de l'Ajuntament.»

Incorporar-se al món laboral

Els Cicles Formatius de Grau Mitjà pertanyen als estudis de Formació Professional i tenen com a objectiu capacitar l'estudiant, d'una manera pràctica, dels coneixements i destreses necessàries per poder-se incorporar al món laboral. Per poder-hi accedir, els alumnes han d'haver superat l'ESO o equivalent, i en el cas de no disposar del Graduat, superar una prova o un curs d'accés. Un cop acabada la formació en el cicle de Comerç concedit a l'Institut Montgrí, els alumnes seran capaços d’executar els plans d’actuació establerts per a la comercialització de productes i/o serveis que el mercat demana, en les millors condicions de qualitat, temps, lloc i preu, i també administrar i gestionar un petit establiment comercial.

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis