L’Ajuntament crea un consell sectorial per aglutinar tots els agents en matèria de salut

(11.11.15) El Ple de novembre va aprovar, per unanimitat, la creació del Consell Municipal de Salut, un nou òrgan de participació sectorial que té com a objectius aglutinar totes els agents que tenen a veure amb aquest àmbit i reforçar el treball col·laboratiu i la coordinació de les diferents accions que porten a terme. Vol esdevenir, també, un espai que fomenti la participació ciutadana i la reflexió al voltant de la salut, especialment la que fa referència a l'aplicació d'actuacions en l'àmbit municipal que permetin millorar la qualitat de vida de la població.
 
L’alcalde, Jordi Cordon, precisa que «en tant que òrgan consultiu i de participació sectorial serà una de les vies de canalització de propostes dels ciutadans i treballarà per garantir l’accés a la salut de tothom, sobretot a les persones amb menys recursos».
 
Per la seva banda, la regidora de Salut, Sandra Bartomeus, valora molt positivament la creació d’aquest ens perquè «permetrà optimitzar esforços, tenir una visió més global i estratègica, assessorar l’Ajuntament i promoure acords amb els diferents agents de salut i altres institucions.»
 
El consell esdevindrà un fòrum d’intercanvi d’informació, coneixement mutu i treball compartit, de manera que es facilitarà el coneixement de les inquietuds i les necessitats en matèria de salut al municipi. Atès que l’àmbit de la Salut Pública és molt ampli, iniciarà les actuacions en tots aquells camps o qüestions per les quals no existeixin vies de participació estable i sempre que es cregui convenient.
 
El Consell Municipal de Salut estarà format per representants de tots els grups municipals del consistori, l'EMD de l'Estartit i professionals, entitats i associacions que treballen en l'àmbit de la salut al municipi. La presidència recaurà en la regidora de Salut, Sandra Bartomeus.
 
En representació d’entitats, agents de salut o organitzacions de Torroella de Montgrí hi haurà els següents vocals:
 
•  Un representant del Centre d’Atenció Primària de Torroella de Montgrí.
•  Un representant de l’Hospital – Asil de Pobres i Malalts.
•  Un representant de l’Hospital Geriàtric Residència Vilamontgrí.
•  Un representant de les oficines de farmàcia, proposat per aquestes.
•  Un representant de cadascuna de les escoles bressol municipals, proposat per la Comissió Permanent del Consell Escolar Municipal.
•  Un representant de cadascuna de les escoles d’educació infantil i primària, proposat per la Comissió Permanent del Consell Escolar Municipal.
•  Un representant de cadascun dels centres educatius de secundària, proposat per la Comissió Permanent del Consell Escolar Municipal.
•  Un representant per cada una de les entitats inscrites al Registre municipal d’entitats i associacions ciutadanes que tinguin com a objectiu principal actuacions i programes en el camp de la salut, a proposta del regidor/a responsable de Salut, amb un màxim de 5.
•   Un representant de cadascuna de les empreses de Torroella de Montgrí de l’àmbit de la salut, a proposta de l’Oficina de Promoció Econòmic, amb un màxim de 5.
•   Un representant dels centres veterinaris de Torroella de Montgrí
 
En representació d'entitats de fora del municipi hi haurà:
 
Un representant dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà. 
•   Un representant de l’Agència de Protecció de la Salut del Baix Empordà.
•   Un representant del Dipsalut. 
 
Es reunirà de manera ordinària 2 vegades l'any, i de manera extraordinària per convocatòria de la Presidència o a sol·licitud d’una tercera part dels seus membres. La sessió de constitució es formalitzarà el primer trimestre de 2016.
 
L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha demanat una subvenció a la Diputació de Girona per tal de poder tirar endavant aquest consell sectorial de participació ciutadana.
 
 
Usuaris als parcs de salut municipals.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis