Avisos

Els alumnes del SIE de Càritas Baix Ter representen dues obres de teatre al Cine Petit de Torroella de Montgrí

(10.08.15) Els alumnes de primària i secundària del Servei d’Intervenció Educativa (SIE) de Càritas Baix Ter representaran aquest dimecres i dijous, 12 i 13 d’agost, dues obres de teatre, En Peret (1r i 2n ESO) i La sopa de pedres (4t, 5è i 6è), que han preparat durant l'estiu. Serà la primera ocasió que des del servei s'organitza una representació teatral. Les funcions es faran al Cine Petit de Torroella de Montgrí, de les 17 a les 18 h. En acabar s'oferirà un pica-pica a tots els assistents.

El SIE ofereix suport social i educatiu a infants i joves que presenten dificultats en el seu procés escolar i que viuen en un entorn social i/o familiar desfavorit. Actualment, el servei es presta a les escoles de Torroella de Montgrí, l'Estartit i Verges. Es tracta d’un recurs complementari a l’escola, en el qual es treballen els continguts, les actituds i les habilitats necessàries per a facilitar el procés d’aprenentatge i de socialització dels alumnes. També es pretén reforçar la seva autoestima. Aquesta activitat es pot realitzar gràcies a l’esforç de voluntaris i  voluntàries  que dediquen una hora i mitja setmanal a aquests infants i joves. Són les escoles, principalment, les que deriven els alumnes a l'inici de curs, tot i que també n'hi arriben derivats de Serveis Socials.

El SIE combina les activitats en petits grups (1 adult amb 2-3 nanos) i també tot el grup classe. Es fa un treball a tres bandes:

         -Amb el/la nen/a: a través d’activitats que fomenten el treball en grup, dinàmiques, jocs de taula, deures...

         -Amb la família: a través d’entrevistes individuals amb la tècnica de referència, a través del treball grupal entre les famílies i l’equip del SIE, participació al SIE en algunes activitats...

         -Amb les escoles i els Serveis Socials: imprescindible per poder fer un treball i seguiment adequat de cada cas.

A banda d’aquest treball, durant aquest curs 2014-2015 s’han organitzat d’altres sortides i/o activitats extraordinàries:

- Caixa Forum Girona: Art en Família: Georges Méliès La màgia del cinema.
- Hípica Overland a Peratallada.
- Actuació de David el mag.
- Activitats lúdiques a càrrec de La Caixa a Girona (dansa, jocs d’ordinador, màgia, manualitats...)

El servei és gratuït i es desenvolupa d'octubre a maig, tot i que aquets estiu s'ha allargat l'activitat el juliol i part de l'agost. Durant aquest període ha estat quan els alumnes han preparat, amb molt d'esforç, les dues obres de teatre que representaran al Cine Petit.

Dues obres per transmetre valors

En Peret explica la història d'un nen que aconsegueix cada cop més coses actuant de mala manera i imposant-se als altres, però que finalment no li surt com ell esperava. Aquesta història és dels Putxinel·lis Claca, grup català de titellaires i teatre amb ninots, fundat el 1968 per Joan Baixas i Teresa Calafell.

La sopa de Pedres és la història d'un soldat que té molta gana però ningú li fa cas ni li dona res de menjar, fins que gràcies a la solidaritat dels nens i nenes del poble l'ajuden. Aquesta història és de tradició russa que en Pete Seeger (mort el passat 2014), cantant americà d'esquerres i reivindicador dels drets va portar a Amèrica,  i que va arribar a Cataluny a través d’en Xesco Boix.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis