L’Ajuntament reforça el servei de vigilància, salvament i socorrisme a les platges

(03.07.14) L'Ajuntament continua ferm en el seu compromís per millorar any rere any la qualitat dels serveis vinculats a les seves platges. En aquest àmbit, manté l’aposta per reforçar la seguretat dels banyistes, servei que s’ha adjudicat per al període 2014-17 a Rescatadores, empresa especialitzada que ja opera al municipi des de fa onze temporades. El servei es va començar a prestar per Setmana Santa i s’allargarà fins al 12 d'octubre. Aquest matí l’alcalde, Jordi Cordon i el regidor de Seguretat Ciutadana, Andrés Navarrete, han conegut de primera mà les novetats del servei de salvament i vigilància a les platges d’aquesta temporada.

Pel que fa a les novetats d’aquest estiu, cal remarcar que el servei s'incrementarà en una hora durant la temporada alta a la platja Gran (de 10 a 19 h). Al mas Pinell el servei es prestarà de les 11 a les 18 h.

Entre les millores també cal destacar que s’han incorporat nous mitjans terrestres i aquàtics. A més de l'embarcació de rescat de l'Ajuntament, que posa a disposició del servei de salvament, s'ha incorporat una moto de rescat triplaça de 1100 cc, amb llitera hawaiana per al trasllat de ferits. Això suposa una major accessibilitat a la platja en dies de temporal, una resposta més ràpida davant incidents en onatge o llocs de difícil accés. La moto aquàtica de rescat, a més, disposa d’un carro de varada que permet el ràpid accés de la mateixa a l'aigua i el seu transport sobre la sorra sense necessitat de vehicles.

També s’ha incorporat un vehicle Vehicle d'Intervenció Ràpida (VIR) tipus 4x4, equipat amb tot el necessari per a atenció sanitària en llocs remots o de difícil accés; i un vehicle més lleuger tipus quad equipat amb taula de rescat, llitera i farmacioles per a intervencions immediates a peu de platja o llocs de difícil accés.

Es manté igual que en temporades passades el servei de cadires amfíbies i platges accessibles a persones amb mobilitat reduïdes, amb 2 elements d'accessibilitat flotants. I també el servei de turisme familiar, amb les activitats i jocs portats a terme al Mini Beach.

L'equip que vetllarà per la seguretat dels banyistes i usuaris està format per unes 20 persones, entre coordinadors, cap de platja, socorristes, patrons d’embarcacions i monitors de lleure. Tots els socorristes estan titulats i disposen d’una formació específica en salvament i rescat en medi natural i platges (formació i experiència amb moto de rescat, embarcacions , taules de rescat en onatge ...), així com amb coneixements de Suport Vital Bàsic i d’equips desfibril·ladors, aparells es van introduir a les platges del municipi el 2008. El personal del servei també domina idiomes com anglès o francès, entre d'altres. El 85% d'aquest equip és del municipi o té una segona residència, la qual cosa aporta un gran coneixement de la zona i del litoral. Així mateix, els responsables del servei compten amb experiència demostrable en coordinació de serveis de platges i amb titulació d'acord i específica com a experts en activitats aquàtiques, gestió i organització de salvament.

Avui han començat a patrullar per la platja dos agents cívics que complementaran les tasques de vigilància i seguretat, i vetllaran pel compliment de les normes cíviques en vigor.  En els casos d’infraccions lleus s’informarà de la normativa, però els casos més greus es comunicaran a la Policia Local, que és qui té la capacitat de tramitar una denúncia.

 

04.06.2020

L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el cap de l’ACA a la demarcació territorial de Girona, Àlex Rocas, han visitat aquest... (Llegir més)

03.06.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha arribat a un principi d'acord per adquirir la titularitat de la gran finca del carrer del riu Ter que... (Llegir més)

30.05.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a l'UE Torroella i a l'equip sènior del Bàsquet Club Torroella per la magnífica temporada... (Llegir més)

29.05.2020

El Ple de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat una moció en la qual es demana a l'Estat mesures de flexibilització pressupostària que,... (Llegir més)

29.05.2020

Les principals mesures que inclou el pla de xoc municipal, per àmbits d’actuació, són les següents: Mesures socials S'ampliaran les... (Llegir més)

29.05.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprofitat l'aturada forçosa de l'activitat al pavelló i al camp municipal d'esports per fer-hi tasques de... (Llegir més)

28.05.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí té intenció de reprendre el procés participatiu per definir el nou espai juvenil que s'està projectant al... (Llegir més)

28.05.2020

Benvolguts pares i mares, Us informem que totes les sol·licituds de preinscripció a les escoles bressol municipals de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

25.05.2020

Els Pressupostos Participatius de Torroella de Montgrí i de l'Estartit es posposen un any, per la impossibilitat de desenvolupar el procés durant... (Llegir més)

22.05.2020

El Museu de la Mediterrània ha iniciat el procés de recollida de material gràfic i documental per conservar la memòria de com s’ha viscut el... (Llegir més)

22.05.2020

La crisi del Covid-19 ha obligat a suspendre la 40a edició del Festival de Torroella, per bé que es reformularà el format per tal de poder... (Llegir més)

21.05.2020

Les platges de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tenen suficient capacitat de càrrega per acollir a tots els banyistes d'una temporada habitual,... (Llegir més)

20.05.2020

L'Auditori Teatre Espai Ter manté la proposta educativa per al curs vinent, que arrencaria, si les autoritats governamentals i sanitàries no diuen... (Llegir més)

19.05.2020

Benvolguts/des veïns/es, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí segueix prioritzant l’atenció al públic per via... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis