Avisos

L’Ajuntament reforça el servei de vigilància, salvament i socorrisme a les platges

(03.07.14) L'Ajuntament continua ferm en el seu compromís per millorar any rere any la qualitat dels serveis vinculats a les seves platges. En aquest àmbit, manté l’aposta per reforçar la seguretat dels banyistes, servei que s’ha adjudicat per al període 2014-17 a Rescatadores, empresa especialitzada que ja opera al municipi des de fa onze temporades. El servei es va començar a prestar per Setmana Santa i s’allargarà fins al 12 d'octubre. Aquest matí l’alcalde, Jordi Cordon i el regidor de Seguretat Ciutadana, Andrés Navarrete, han conegut de primera mà les novetats del servei de salvament i vigilància a les platges d’aquesta temporada.

Pel que fa a les novetats d’aquest estiu, cal remarcar que el servei s'incrementarà en una hora durant la temporada alta a la platja Gran (de 10 a 19 h). Al mas Pinell el servei es prestarà de les 11 a les 18 h.

Entre les millores també cal destacar que s’han incorporat nous mitjans terrestres i aquàtics. A més de l'embarcació de rescat de l'Ajuntament, que posa a disposició del servei de salvament, s'ha incorporat una moto de rescat triplaça de 1100 cc, amb llitera hawaiana per al trasllat de ferits. Això suposa una major accessibilitat a la platja en dies de temporal, una resposta més ràpida davant incidents en onatge o llocs de difícil accés. La moto aquàtica de rescat, a més, disposa d’un carro de varada que permet el ràpid accés de la mateixa a l'aigua i el seu transport sobre la sorra sense necessitat de vehicles.

També s’ha incorporat un vehicle Vehicle d'Intervenció Ràpida (VIR) tipus 4x4, equipat amb tot el necessari per a atenció sanitària en llocs remots o de difícil accés; i un vehicle més lleuger tipus quad equipat amb taula de rescat, llitera i farmacioles per a intervencions immediates a peu de platja o llocs de difícil accés.

Es manté igual que en temporades passades el servei de cadires amfíbies i platges accessibles a persones amb mobilitat reduïdes, amb 2 elements d'accessibilitat flotants. I també el servei de turisme familiar, amb les activitats i jocs portats a terme al Mini Beach.

L'equip que vetllarà per la seguretat dels banyistes i usuaris està format per unes 20 persones, entre coordinadors, cap de platja, socorristes, patrons d’embarcacions i monitors de lleure. Tots els socorristes estan titulats i disposen d’una formació específica en salvament i rescat en medi natural i platges (formació i experiència amb moto de rescat, embarcacions , taules de rescat en onatge ...), així com amb coneixements de Suport Vital Bàsic i d’equips desfibril·ladors, aparells es van introduir a les platges del municipi el 2008. El personal del servei també domina idiomes com anglès o francès, entre d'altres. El 85% d'aquest equip és del municipi o té una segona residència, la qual cosa aporta un gran coneixement de la zona i del litoral. Així mateix, els responsables del servei compten amb experiència demostrable en coordinació de serveis de platges i amb titulació d'acord i específica com a experts en activitats aquàtiques, gestió i organització de salvament.

Avui han començat a patrullar per la platja dos agents cívics que complementaran les tasques de vigilància i seguretat, i vetllaran pel compliment de les normes cíviques en vigor.  En els casos d’infraccions lleus s’informarà de la normativa, però els casos més greus es comunicaran a la Policia Local, que és qui té la capacitat de tramitar una denúncia.

 

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis