Avisos

L’Ajuntament implementarà mesures d’estalvi en la gestió dels residus

(12.01.12) L'Ajuntament implementarà en breu diverses mesures en la gestió dels residus municipals per tal de reduir-ne el cost d'eliminació. Per una banda, es portaran els residus sòlids urbans (rebuig ) directament a l'abocador de Solius, sense passar prèviament, com es feia fins ara, per la planta de transferència de Forallac, que gestiona el Consell Comarcal del Baix Empordà. Per altra banda, es reorganitzarà i reforçarà la xarxa de contenidors amb l'objectiu de promoure entre la població la recollida selectiva.

Amb el transport directe a Solius, que s’iniciarà el mes d’abril, s’ha estimat que l’Ajuntament aconseguirà un estalvi d’entre 70 i 100.000 euros anuals. Per adoptar aquesta mesura, el Ple aprovarà aquest vespre la revocació de la delegació de competències al Consell Comarcal del Baix Empordà per a l’eliminació i tractament dels residus sòlids urbans i la denúncia del conveni subscrit el 27 de gener de 1998.  En l’actualitat es porten a l’abocador una mitjana de 8.000 tones anuals de residus.

La voluntat de l’equip de govern és aconseguir un estalvi directe en la factura del que es porta a l’abocador i a més, aconseguir que aquestes tones es redueixin perquè la població recicla més. Per tal que això sigui possible, la setmana vinent s’iniciarà la modificació de l’actual sistema de distribució dels contenidors a la via pública, per tal que tant els de rebuig com els de selectiva estiguin en el mateix punt. D’aquesta manera es distribuiran bateries de contenidors de les 5 fraccions de residus (rebuig, envasos, paper i cartró, vidre i orgànica). Això evitarà desplaçaments als usuaris, que en alguns casos havien de fer dos viatges per llençar les escombraries, i es pretén facilitar la separació en origen. En els pressupostos municipals per al 2012 s’han reservat 30.000 euros per comprar nous contenidors. L’objectiu és augmentar d’un 20% els punts de recollida actuals a la via pública (uns 80), evitant que hi hagi contenidors aïllats d’una sola fracció.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis