Avisos

La Policia Local patrulla amb desfibril·ladors

(09.08.11) L'Ajuntament ha equipat dos cotxes patrulles de la Policia Local amb un aparell desfibril·ladors per millorar el temps de resposta davant accidents i emergències en què les víctimes pateixen aturades cardíaques. Amb aquests desfibril·ladors, els agents poden realitzar una primera intervenció en casos de mort sobtada cardíaca, amb l’objectiu de poder reduir la mortalitat per aquesta causa.

Dos agents amb els aparells. A la dreta, l'alcalde, Jordi Cordón, i el cap de la Policia Local, Vicenç Montero.L'alcalde, Jordi Cordón, ha assenyalat que quan es produeix un accident o emergència, moltes vegades qui hi arriba primer és el cotxe patrulla, per la qual cosa s'ha considerat molt útil la incorporació d'aquests aparells, que han estat cedits per l’Organisme de Salut Pública de la Diputació (Dipsalut), en el marc del programa «Girona, territori cardioprotegit».

Diversos agents del cos han rebut formació específica, per bé que l'ús dels aparells és molt senzill. A partir del moment en què es detecta que la persona està inconscient però no respira i pateix una aturada cardíaca. Aleshores, el desfibril·lador dóna instruccions sobre els passos que cal seguir abans de fer la descàrrega. Després de cada descàrrega, els agents fan compressions toràciques i ventilacions a la víctima –per ajudar-la a respirar- durant dos minuts. Passat aquest temps, l'aparell torna a fer una diagnosi de l'estat de la víctima, i indica si cal o no portar a terme més descàrregues.

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis