Avisos

La Policia Local patrulla amb desfibril·ladors

(09.08.11) L'Ajuntament ha equipat dos cotxes patrulles de la Policia Local amb un aparell desfibril·ladors per millorar el temps de resposta davant accidents i emergències en què les víctimes pateixen aturades cardíaques. Amb aquests desfibril·ladors, els agents poden realitzar una primera intervenció en casos de mort sobtada cardíaca, amb l’objectiu de poder reduir la mortalitat per aquesta causa.

Dos agents amb els aparells. A la dreta, l'alcalde, Jordi Cordón, i el cap de la Policia Local, Vicenç Montero.L'alcalde, Jordi Cordón, ha assenyalat que quan es produeix un accident o emergència, moltes vegades qui hi arriba primer és el cotxe patrulla, per la qual cosa s'ha considerat molt útil la incorporació d'aquests aparells, que han estat cedits per l’Organisme de Salut Pública de la Diputació (Dipsalut), en el marc del programa «Girona, territori cardioprotegit».

Diversos agents del cos han rebut formació específica, per bé que l'ús dels aparells és molt senzill. A partir del moment en què es detecta que la persona està inconscient però no respira i pateix una aturada cardíaca. Aleshores, el desfibril·lador dóna instruccions sobre els passos que cal seguir abans de fer la descàrrega. Després de cada descàrrega, els agents fan compressions toràciques i ventilacions a la víctima –per ajudar-la a respirar- durant dos minuts. Passat aquest temps, l'aparell torna a fer una diagnosi de l'estat de la víctima, i indica si cal o no portar a terme més descàrregues.

21.02.2020

La Generalitat ha reiterat en el seu compromís de desplegar el programa de millores de la xarxa viària del Baix Ter que va presentar el gener de... (Llegir més)

20.02.2020

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat està portant a terme treballs de millora de l’estació d’autobusos de Torroella... (Llegir més)

20.02.2020

El Museu de la Mediterrània impulsa la II Jornada de Memòria Històrica Local, que aquesta edició se centra en la rereguarda, i molt especialment... (Llegir més)

13.02.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí reurbanitzarà íntegrament el carrer de Fàtima, on el mes de novembre s'hi va obrir un important esvoranc pel... (Llegir més)

13.02.2020

Aquest matí s'ha celebrat un Ple extraordinari per formalitzar la presa de possessió com a regidora de Debora Aguilar Cabello, del grup municipal... (Llegir més)

11.02.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgri ha decretat l'aixecament de la restricció de beure i cuinar amb aigua de la xarxa municipal. Les darreres... (Llegir més)

11.02.2020

L'ACA iniciarà de manera imminent, en els propers dies, la reparació de la mota del Ter i de la canalització de l'aigua potable a Torroella de... (Llegir més)

11.02.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha incorporat, durant 6 mesos, a 22 persones, totes elles aturades de llarga durada, a través del programa... (Llegir més)

10.02.2020

El Cor Canta, el projecte coral format per més de 170 cantants, passarà aquest dissabte 15 de febrer, a les 20.30 h, per l'Espai Ter, amb el... (Llegir més)

08.02.2020

L'empresa Sorea està a l'espera de les darreres analítiques que certifiquin la potabilitat de l'aigua de la xarxa municipal de Torroella de... (Llegir més)

05.02.2020

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

31.01.2020

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha activat un dispositiu especial de neteja de les platges afectades pel temporal Gloria. L'actuació es fa... (Llegir més)

31.01.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, l'EMD de l'Estartit i l'ACA s'han reunit aquest matí per valorar la incidència del temporal al municipi i... (Llegir més)

31.01.2020

Benvolguts pares i mares,                                                        Escollir l’escola... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis