La Policia Local patrulla amb desfibril·ladors

(09.08.11) L'Ajuntament ha equipat dos cotxes patrulles de la Policia Local amb un aparell desfibril·ladors per millorar el temps de resposta davant accidents i emergències en què les víctimes pateixen aturades cardíaques. Amb aquests desfibril·ladors, els agents poden realitzar una primera intervenció en casos de mort sobtada cardíaca, amb l’objectiu de poder reduir la mortalitat per aquesta causa.

Dos agents amb els aparells. A la dreta, l'alcalde, Jordi Cordón, i el cap de la Policia Local, Vicenç Montero.L'alcalde, Jordi Cordón, ha assenyalat que quan es produeix un accident o emergència, moltes vegades qui hi arriba primer és el cotxe patrulla, per la qual cosa s'ha considerat molt útil la incorporació d'aquests aparells, que han estat cedits per l’Organisme de Salut Pública de la Diputació (Dipsalut), en el marc del programa «Girona, territori cardioprotegit».

Diversos agents del cos han rebut formació específica, per bé que l'ús dels aparells és molt senzill. A partir del moment en què es detecta que la persona està inconscient però no respira i pateix una aturada cardíaca. Aleshores, el desfibril·lador dóna instruccions sobre els passos que cal seguir abans de fer la descàrrega. Després de cada descàrrega, els agents fan compressions toràciques i ventilacions a la víctima –per ajudar-la a respirar- durant dos minuts. Passat aquest temps, l'aparell torna a fer una diagnosi de l'estat de la víctima, i indica si cal o no portar a terme més descàrregues.

30.05.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a l'UE Torroella i a l'equip sènior del Bàsquet Club Torroella per la magnífica temporada... (Llegir més)

29.05.2020

El Ple de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat una moció en la qual es demana a l'Estat mesures de flexibilització pressupostària que,... (Llegir més)

29.05.2020

Les principals mesures que inclou el pla de xoc municipal, per àmbits d’actuació, són les següents: Mesures socials S'ampliaran les... (Llegir més)

29.05.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprofitat l'aturada forçosa de l'activitat al pavelló i al camp municipal d'esports per fer-hi tasques de... (Llegir més)

28.05.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí té intenció de reprendre el procés participatiu per definir el nou espai juvenil que s'està projectant al... (Llegir més)

28.05.2020

Benvolguts pares i mares, Us informem que totes les sol·licituds de preinscripció a les escoles bressol municipals de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

25.05.2020

Els Pressupostos Participatius de Torroella de Montgrí i de l'Estartit es posposen un any, per la impossibilitat de desenvolupar el procés durant... (Llegir més)

22.05.2020

El Museu de la Mediterrània ha iniciat el procés de recollida de material gràfic i documental per conservar la memòria de com s’ha viscut el... (Llegir més)

22.05.2020

La crisi del Covid-19 ha obligat a suspendre la 40a edició del Festival de Torroella, per bé que es reformularà el format per tal de poder... (Llegir més)

21.05.2020

Les platges de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tenen suficient capacitat de càrrega per acollir a tots els banyistes d'una temporada habitual,... (Llegir més)

20.05.2020

L'Auditori Teatre Espai Ter manté la proposta educativa per al curs vinent, que arrencaria, si les autoritats governamentals i sanitàries no diuen... (Llegir més)

19.05.2020

Benvolguts/des veïns/es, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí segueix prioritzant l’atenció al públic per via... (Llegir més)

18.05.2020

El municipi de Torroella de Montgrí, inclòs dins de la regió sanitària de Girona, ha passat avui dilluns 18 de maig a la fase 1 de... (Llegir més)

17.05.2020

La Secretaria d'Estat de Turisme, amb coordinació amb el Ministeri de Sanitat ha elaborat unes guies que contenen recomanacions i directrius sobre... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis