Avisos

Tot a punt perquè demà arrenqui Mirades’23, els Festival de Fotografia del Baix Empordà

23.03.2023

Mirades’23, el Festival de Fotografia del Baix Empordà, arrenca demà divendres 24 de març i s’allargarà fins al 23 d'abril, a Torroella de Montgrí, la Bisbal d'Empordà, Palafrugell i Girona. Enguany presentarà els projectes fotogràfics de disset artistes, escollits i escollides mitjançant convocatòria pública. La mostra, de caràcter bianual, està organitzada per l'associació Foto Torroella, i compta amb la col·laboració dels ajuntaments de Torroella de Montgrí i de la Bisbal d’Empordà, i de l’INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona.

L’objectiu del festival, que recupera la normalitat després del període pandèmic, és donar espais on els fotògrafs puguin mostrar els seus treballs. difondre i exposar treballs d’artistes emergents. Així mateix també s’hi ha programat tres exposicions convidades i una Fira de Fotografia, el 15 d’abril, de les 10 a les 18 h, a la plaça de la Vila.

Els artistes que participaran al Festival Mirades’23, amb una destacada presència de dones, han estat escollits entre les 156 propostes rebudes per l'organització, la majoria procedents de Catalunya (89) i l'Estat Espanyol (55), però també del resta d'Europa (5) i de Sud-amèrica (7). El jurat estava format per Rita Puig Serra, David Salcedo i Arnau Rovira.

Torroella de Montgrí és el municipi de referència de Mirades’23, on es podran veure deu de les disset exposicions programades, en espais com el Museu del Mediterrani, la Capella de Sant Antoni, el Claustre del Convent dels Agustins, la Fundació Vila Casas, la Fundació Mascort i l’antic Garatge Vert. A la Bisbal d’Empordà, les quatre exposicions tindran lloc al Castell Palau; a Palafrugell a la Biblioteca Municipal i a Girona les exposicions es podran veure al claustre de la Mercè Centre Cultural

Inauguració i presentacions

Demà divendres 24 de març, a les 18 h, tindrà lloc l'acte inaugural al Museu de la Mediterrània. Tot seguit, a les 19 h, es presentarà el llibre Ejercicios mínimos para un jardín de invierno de Inés Molina Navea, beca guanyadora FotoTorroella del 2022.

D'altra banda, l'endemà dissabte, es farà una visita i presentació de les exposicions amb els autors a Torroella de Montgrí (inici a les 10 h al Museu de la Mediterrània) i a la tarda, a les 17.30 h, la presentació i visita amb els autors al Castell de la Bisbal d’Empordà.

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis