Avisos

L'Ajuntament es dota d'un pla intern per configurar una organització municipal igualitària

09.03.2022

El Ple de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat per unanimitat un Pla d'Igualtat que s'incorporarà com a eix estratègic de la política corporativa i de recursos humans de la institució. Amb aquesta nova eina, es pretén promoure la igualtat d’oportunitats entre el personal municipal i contribuir a la sensibilització i a la transformació socials. Representa, a la vegada, un pas més en el compromís constant de l’Ajuntament amb les dones i la visió feminista que impregna el desenvolupament del govern municipal. En aquest sentit, el 2018 va aprovar el Pla Municipal d'Igualtat d'oportunitats entre dones i homes, enfocat al conjunt del municipi.

El pla intern inclou diferents mesures per ajudar a impulsar la igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes, així com a eliminar qualsevol discriminació que pugui donar-se per raó de sexe, orientació sexual,  i/o identitat de gènere. El document és fruit d'un exhaustiu procés de treball que s'ha vehiculat a través d'una comissió paritària, constituïda del novembre de 2020 i integrada per dues membres de la representació sindical, dues de representació de l'Ajuntament i dues d'entre el personal de l'Ajuntament. Es van distribuir els tasques entre aquestes persones i es van planificar els diferents passos a seguir per a la realització del Pla. Així mateix, tant l'Alcalde com la regidora de Recursos Humans van signar el compromís d'elaboració del Pla, el qual va ser també aprovat pel Ple.

El pla desenvolupa la legislació vigent i recull, a més, l'avaluació d'una diagnosi institucional sobre la situació en relació amb la igualtat de tracte i d’oportunitats. Així mateix, estableix una sèrie de mesures correctores, així com un seguiment efectiu de la seva implantació.

En tots i cadascun dels àmbits en què l’Ajuntament de Torroella de Montgrí desenvolupa la seva activitat, de la selecció de personal, la promoció, la classificació professional, la política salarial, els condicions de treball, la salut laboral, l’ordenació del temps de treball i la conciliació de la vida personal, familiar i laboral, l’Ajuntament assumeix el principi d’igualtat d’oportunitats entre dones i homes, atenent de manera especial a la discriminació indirecte, entesa aquesta per la situació en què una disposició, criteri o pràctica, aparentment neutres, posa a una persona d’un sexe en desavantatge particular respecta de persones de l’altre sexe.

La regidora d'Igualtat i Recursos Humans, Roser Font, argumenta: «Aquest pla és prescriptiu i calia tenir-lo, s'hi estava treballant des de feia temps, però els darrers mesos se li ha donat una empenta a través de la comissió paritària. És un pla exhaustiu que es basa en tot el que fem i s’ha de fer. Han sortit 101 mesures estructurades en diversos eixos d’actuació, com sensibilització, selecció, contractació, classificació i promoció professional, formació, retribució, prevenció de l'assetjament i conciliació, entre d'altres». Font precisa que es tracta d'un llistat de mesures molt exhaustiu, però que moltes d'elles ja s'estan aplicant. Per a la regidora, des de l'Ajuntament cal fer esforços no només promovent la igualtat de cara a la ciutadania, sinó també a nivell intern, donant exemple en la pròpia organització municipal

El Pla, a més, preveu la creació d'un/a Agent d’Igualtat, que vetllarà pel compliment de les mesures i elaborarà la memòria de seguiment.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis