Avisos

Torroella-l'Estartit-Illes Medes participa en una sessió de treball a nivell comarcal amb la directora general de Turisme

25.02.2022

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i la regidora de Destinació Turística Torroella-l'Estartit-Illes Medes, Dúnia Oliveras han participat aquesta setmana en una reunió de treball amb la directora general de Turisme, Marta Domènech, celebrada dilluns a la seu del Consell Comarcal del Baix Empordà. Durant la trobada, s'han tractat, principalment, tres qüestions: la gestió dels Fons europeus Next Generation a través del Programa Extraordinari de Sostenibilitat Turística en Destinacions 2021-2023; el Pla Director de Turisme i la creació de taules sectorials, i a problemàtica de les autocaravanes i les possibles accions des de la Generalitat.

Segons Domènech, els principals objectius dels Plans Territorials de Sostenibilitat són assolir una cohesió territorial més gran, recolzar les destinacions turístiques catalanes en el seu procés de transformació cap a territoris sostenibles, contribuir als Objectius de Desenvolupament Sostenible i impulsar un model turístic diferent i innovador. La prioritat d'aquests plans durant l'any 2022 seran les destinacions rurals, mentre que per al 2023 seran les destinacions turístiques de sol i platja.

En relació a la gestió de les autocaravanes i furgonetes camperitzades, un sector en constant creixement, poc regulat i que afecta diversos municipis del Baix Empordà, des de direcció general de Turisme es volen impulsar les àrees d'acollida en els municipis. Aquestes àrees tindran un registre dels vehicles que hi entren, que disposaran d'un límit de temps d'estada màxim de 48 hores per tal de no esdevenir competència al sector privat. En aquest sentit, tant Colomí com Oliveras recorden que aquesta problemàtica és comuna en la gran majoria de municipis i que cal una normativa clara i concreta per part de la Generalitat que solucioni aquesta qüestió donat que és un turisme creixent.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis