Avisos

Visita guiada al Ter Vell i la Pletera per commemorar el Dia Mundial de les Zones Humides

04.02.2022

Aquest diumenge 6 de febrer, a les 11 h, s'ha programat una vista guiada a les llacunes del Ter Vell i la Pletera de l’Estartit, en el marc de la celebració del Dia Mundial de les Zones Humides. L'activitat està organitzada pel Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter. Els participants podran conèixer quina és l'evolució del Ter Vell després de l'incendi del passat i com es va gestar i concretar el projecte de desurbanització, restauració ambiental i recuperació d’una zona humida. Totes les activitats són gratuïtes amb places limitades. Per reservar cal trucar al 972 454 222 o enviar un mail a pnmontgri@gisfera.com.

El Dia Mundial de les Zones Humides se celebra el 2 de febrer amb l'objectiu de difondre els valors d'uns dels ecosistemes més diversos i rics biològicament. En el nostre context mediterrani, a més, són uns dels ecosistemes més fràgils i vulnerables front el canvi global. Les zones humides presten innumerables serveis ecosistèmics a les persones. Entre d'altres, cal destacar els següents:

  •     Ajuden a regular i modular els efectes de les inundacions.
  •     Retenen i exporten sediments i nutrients.
  •     Funcionen com a zones de càrrega d’aqüífers.
  •     Son espais clau per a l’ús recreatiu i el turisme.
  •     Depuren les aigües.
  •     Estabilitzen les costes i actuen com a zona d’esmorteïment dels temporals marítims.
  •     Són reservoris de biodiversitat.

A Catalunya hi ha identificades 2.980 zones humides, que s’agrupen en l’Inventari de zones humides de Catalunya.

Segons l'informe de l'Estat de la Natura 2020, només el 40% de rius i zones humides de Catalunya compleixen els estàndards de qualitat fixats per la Directiva Marc de l’Aigua i la pèrdua dels efectius poblacionals, observats en 45 espècies que viuen en rius, llacs i aiguamolls, és d’un 54%.

Per fer front a aquest escenari, l’Estratègia del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya 2030, en la línia d’actuació 14, preveu l’aprovació del Catàleg de les zones humides i reforçar la protecció legal d’aquests ecosistemes.

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis