Avisos

Restaurants i guinguetes de l’Estartit participen en el pla d’Ecovidrio per incrementar la taxa de reciclatge de vidre a l'estiu

13.08.2020

Una seixantena de bars i restaurants de l’Estartit participen en l’operativa d'estiu que ha engegat l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d'envasos de vidre a Espanya. La iniciativa té l'objectiu d'incrementar el reciclatge de vidre aquest estiu durant la tornada a la normalitat i aconseguir gràcies a la feina en equip de tots, ciutadans, administracions públiques, hostalers i Ecovidrio un estiu més sostenible.

Durant els mesos d'estiu, Ecovidrio està treballant conjuntament amb l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l'Estartit per reforçar l'operativa de recollida selectiva d'envasos de vidre i facilitar la col·laboració ciutadana i, especialment, dels hostalers perquè la tornada a la normalitat sigui igual o més sostenible que altres anys. Per a això, Ecovidrio està realitzant visites d'informació i sensibilització als professionals hostalers, lliurarà de forma gratuïta bujols especials per facilitar la tasca de reciclatge i aportarà contenidors adaptats a les necessitats del sector. A més, l'ajuntament vetllarà com sempre per garantir el bon funcionament de la recollida d'envasos de vidre.

La incidència del turisme i l'augment del consum fa dels mesos estivals una etapa clau per a la recollida selectiva d'envasos de vidre, ja que es recull una tercera part de tots els residus recuperats anualment. A més, els bars, restaurants i guinguetes són els responsables de la generació del 52% dels residus d'envasos de vidre d'un sol ús, de manera que són un sector clau per a una transició real cap un model d'economia circular que no s'ha d’aturar tot i les circumstàncies excepcionals per les quals està passant la societat.

Durant aquest estiu a nivell estatal, la campanya preveu arribar a gairebé 11.500 establiments hostalers pertanyents a 107 municipis, dels quals 19 municipis amb gairebé 2.000 establiments corresponen a Catalunya. A més, comportarà una ambiciosa dotació de mitjans al sector hostaler amb la instal·lació de més de 3.500 contenidors i cubells especials per facilitar el reciclatge.

Dades de reciclatge a Torroella de Montgrí.
Durant l’any 2019 la recollida selectiva de residus d'envasos de vidre, mitjançant el contenidor verd, va arribar a les 657 tones a Torroella de Montgrí. Aquesta xifra suposa un increment del 3,24 % respecte l’any 2018.

Segons aquestes dades, com a mitjana, cada ciutadà va dipositar al contenidor verd 56 kg de vidre, uns 146 envasos per persona.

Dades de reciclatge a Catalunya
A Catalunya aquesta xifra va ascendir fins a les 172.918 tones l’any 2019, fet que suposa un increment del 25% en els últims cinc anys i un 6,5% respecte l’any 2018.

Segons aquestes dades, com a mitjana, cada català va dipositar al contenidor verd 22,5 kg de vidre, uns 77 envasos per persona. Per províncies, Girona és la que encapçala la llista amb 31 kg / hab, seguida de Tarragona (24,5 kg / hab) i Lleida (21,9 kg / hab) En aquest sentit, cal destacar que Tarragona (24,5 kg / hab) i Girona (31 Kg / hab) se situen dins de les 10 capitals més recicladores de tot l'Estat.

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis