Avisos

L’Ajuntament crea una taula pel dret a l’habitatge i contra la pobresa energètica

(10.04.15) El Ple va aprovar ahir al vespre, per unanimitat, la creació de la Taula Local de Coordinació pel Dret a l’Habitatge i Contra la Pobresa Energètica, amb l’objectiu d’aplegar tots els agents implicats o sensibilitzats per aquestes dues qüestions. Es vol potenciar el treball en xarxa entre els agents socials i l’administració pública, per evitar l’exclusió residencial o situacions en què no es garanteixin els mínims vitals de proveïment energètic. La seva creació s’ha promogut arran del treball que ja s’està fent en col·laboració, sobretot, de Càritas Baix Ter i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH). Es volen facilitar les mesures encaminades a reduir el nombre de procediments d’execució hipotecària o desnonaments que finalitzin amb la pèrdua de l’habitatge.

La taula, que estarà presidida per l’alcalde, aplegarà tots els agents que, a nivell local i supralocal, intervenen en l’àmbit de l’habitatge Serveis socials municipal, Servei  d’Habitatge  municipal, entitats bancàries, Càritas Baix Ter, Plataforma d’Afectats per l’Hipoteca (PAH), Grups polítics amb representació a l’Ajuntament, altres organismes i entitats que es puguin afegir en el futur.

Tots ells treballaran per permetre la presa àgil i efectiva de decisions en els següents àmbits com poden ser: compartir coneixements, coordinar recursos, explorar diverses possibilitats de treball conjunt en temes relacionats amb les problemàtiques d’habitatge, establir mecanismes de coordinació per no duplicar serveis, crear un circuit únic de prevenció i atenció, definir conjuntament un circuit i protocol de col·laboració i derivació de casos.

Tal com s’expressa a la part expositiva de la proposta d’acord, l’Ajuntament és conscient dels problemes dels ciutadans i ciutadanes del nostre municipi per fer front al pagament dels préstecs o crèdits hipotecaris dedicats a la compra de l’habitatge principal i d’impagament o deutes de lloguer. I també de les dificultats per poder cobrir les despeses derivades dels consums energètics dels domicilis.

La taula permetrà atendre les consultes de les persones respecte a les dificultats relacionades amb el pagament dels seus préstecs hipotecaris destinats a la compra del seu habitatge habitual i/o sobre les seves responsabilitats contractuals o amb els deutes o dificultats en els lloguers, per poder mantenir el seu habitatge habitual. També es tractaran aquelles situacions derivades de la pobresa energètica que posen en perill d’exclusió famílies del nostre municipi.

El passat mes de novembre, l'Ajuntament de Torroella de Montgrí va col·laborar amb Càritas Baix Ter i la PAH amb motiu de la Campanya de les Persones Sense Llar

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis