• leftlayout Layout
 • rightlayout Layout
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size

 • ACTIVITATS DESTACADES

 • (+)

Pressupost participatiu 2018 Imprimir Correu-e


Benvolgut/da veï/na,
 
Des de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí creiem que en una època de desafecció política, és necessari trobar noves maneres de fer les coses, per tal que els ciutadans tornin a sentir-se seus els assumptes públics.I quina millora manera, que els propis ciutadans puguin decidir part del pressupost municipal? Per això iniciem els Pressupostos Participatius.

Posem a disposició de la ciutadania 100.000 euros del pressupost municipal del 2018 en concepte d’inversions. D’aquests 100.000 euros, 75.000 es destinaran a projectes proposats per la ciutadania i 25.000 euros es destinaran a inversions territorials proposades ja pels Consells de Barri.

Podreu proposar, debatre i decidir sobre projectes municipals relacionats amb la millora de l’espai públic, l’urbanisme, els equipaments i la mobilitat. Per fer-ho durant els propers mesos, hem obert diferents espais de participació.

Amb els Pressupostos Participatius, volem convertir la ciutadania en la protagonista del que passa al poble. Volem conèixer aquells temes que realment preocupen a la gent i invertir una part del pressupost públic en projectes decidits entre tots i que cobreixin les necessitats i els desitjos de la majoria de la població.

Estic convençut que la vostra participació és important per millorar el nostre poble, per això us animo a presentar propostes, a implicar-vos en les reunions de debat i a participar a la consulta final.


Josep Ma Rufí i Pagès
Alcalde

Com puc participar-hi?

 • Informant-te a la reunió informativa del 20 d'abril de 2017, a les 20 h al Museu de la Mediterrània. Veure programa -  Fet.
 • Presentant propostes a través del formulari de la web de l’ajuntament o bé a la butlleta que us arribarà a casa o que trobareu als equipaments de proximitat, com l’Ajuntament de Torroella,  l’EMD de l’Estartit, les biblioteques, Can Quintana, Pavelló municipal, Casa Pastors, Oficina de Turisme, Llars de Jubiltats,... Període finalitzat.
 • Assistint a la reunió - taller de debat amb l’objectiu de debatre, re-elaborar i prioritzar les propostes entre tots i totes. Dimecres 31 de maig, a les 20 h al Museu de la Mediterrània   -  Fet.
 • Votant les propostes que més t’agradin mitjançant una consulta ciutadana. (Octubre 2017)

 

Vols consultar les propostes presentades?

 • En el document adjunt trobareu les 177 propostes que ciutadans i entitats del municipi han presentat al projecte de pressupostos participatius. Les dades que hi podreu consultar són per un costat les que ens han fet arribar directament els participants i per un altre costat les valoracions de la comissió tècnica. De cada proposta presentada hi trobareu doncs el títol, justificació, beneficiaris, descripció i finalment un apartat on la comissió tècnica informa dels motius pels quals la proposta ha estat acceptada o no. Les propostes de color verd són les que han passat a la fase de priorització. Veure document de propostes


Què ha passat amb les propostes presentades?

 • En data 22/5/17, la Comissió Tècnica dels pressupostos participatius va valorar totes les propostes presentades, per analitzar si complien els criteris pre-establerts. De les 177 propostes finalment se'n van filtrar 41, pels següents motius:  70 propostes eren repetides, 19 propostes superaven el pressupost assignat, 18 propostes no eren una inversió, 14 no eren competència de l'Ajuntament, sinò d'altres administracions, 6 propostes ja es fan o estan previstes de fer per part de l'Ajuntament, 5 contradiuen plans aprovats i 4 no s'adapten al marc jurídic exsistent.
 • En  data 24/5/17, la Comissió de Seguiment va validar el filtratge de la Comissió Tècnica.
 • En data 31/5/17, es va realitzar el taller de priorització de propostes, Durant el taller, els assitents van treballar en grups per tal de prioritzar 10 propostes del total de 41. Vols veure el resultat de les votacions? Consulta el document adjunt. [+]
 • Les propostes que finalment es portaran a votació popular durant el mes d'octubre de 2017 són les següents:
   
 1. Projecte de millora d'accessibilitat de les voreres del municipi: Un poble que camina al costat dels que no caminen.
 2. Carril bici que permeti un accés segur a les escoles de Torroella de Montgrí i unió d'aquestes amb la zona esportiva.
 3. Ampliar voreres que permetin arribar amb seguretat a l'Escola Guillem de Montgrí i Escola Bressol Petit Montgrí, des de la Crta. de Sant Jordi.
 4. Senyalitzacions de seguretat. Projecte de camins segurs escoles.
 5. Millorar la informació al Massís del Montgrí. Senyalització accés, rutes, indrets a conèixer, ...
 6. Millorar el camí d'accés al Pavelló del Guillem de Montgrí
 7. Millora de la Ronda Pau Casals amb voreres més àmplies. Especial incidència al sector davant l'Escola Sant Gabriel. (seguretat nens/es)
 8. Millorar les pistes poliesportives del Guillem de Montgrí, per tal que el terra no sigui tant rugós.
 9. Projecte de millora del Parc de lleure dels Jardins John Lennon.
 10. Adequar el Parc Infantil de davant l' Escola Sant Gabriel.

      

I ara, què? Com es farà la votació de les propostes?

 • Durant el mes d'octubre s’habilitaran punts de votació perquè els veïns i veïnes pugueu decidir els projectes que s’executaran al poble. Podreu votar tots els veïns i veïnes empadronats a Torroella de Montgrí-l’Estartit, majors de 16 anys.


Quins projectes s’executaran?

 • Els projectes que hagin tingut major puntuació en la votació popular i que no superin l’import establert en els pressupostos participatius.


Qui farà el seguiment?

 • La Comissió de Seguiment dels Pressupostos Participatius és l’òrgan participatiu que fa el seguiment i el control d’execució dels projectes escollits. Està format per representants dels grups polítics municipals i de les entitats del poble.Calendari dels pressupostos participatius 2018:
 

Presentació pública dels pressupostos participatius 2018 Dijous, 20 d'abril de 2017, a les 20 h, al Museu de la Mediterrània
Recollida de propostes ciutadanes Del 20/04/17 al 8/5/2017
Jornada participativa de debat i priorització de propostes Dimecres, 31 de maig de 2017, a les 20 h, al Museu de la Mediterrània
Valoració tècnica, econòmica i jurídica de les propostes Juny- setembre 2017
Sessió de retorn per conèixer les propostes seleccionades Finals de setembre de 2017
Votació popular Primera quinzena d'octubre

  
Més informació:
Àrea de Participació Ciutadana
Plaça de la Vila, 1
Telèfon: 972 75 81 12
L'adreça electrònica està protegida contra robots d'spam. Has d'activar Javascript per poder veure-la.

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit