• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Parc Natural Imprimir Correu-e
L’entorn del massís del Montgrí, les illes Medes i els aiguamolls del Baix Empordà presenta un excepcional interès tant des del punt de vista geològic i biològic, com paisatgístic i cultural, fet pel qual la Generalitat el va convertir en Parc Natural, el 21 de maig de 2010. Aquesta figura permetia unificar la normativa de protecció dels tres espais que conformen el parc natural (Massís del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter) i gestionar-los de forma coordinada, juntament amb les zones humides de l’antic estany de Bellcaire d’Empordà, l’estany de Pals, les Closes Boues i l’antic estany de Boada, els arrossars de Pals, el sistema de canals de rec que alimenten les Basses d’en Coll, l’àmbit de Vilanera–Les Corts, el front litoral del Baix Ter i el Bol Roig, a l’Escala. L’àmbit protegit ofereix uns paisatges únics a Catalunya i permet veure la interacció de l’home amb l’entorn des del paleolític fins a l’actualitat. En conjunt, aquests espais són un referent del paisatge del Baix Empordà, fet que representa un valor en si mateix. 
 
 
La llei declara com a reserva natural parcial l’àmbit marí a l’entorn de les illes Medes donant lloc a la Reserva Natural Parcial marina de les illes Medes i també les llacunes i els aiguamolls dels sectors de Ter vell, Pletera, bassa de Fra Ramon i basses de’n Coll i els seus sistemes litorals associats que en el seu conjunt originen la Reserva Natural Parcial dels Aiguamolls del Baix Ter. La superfície emergida de les Illes Medes es declara Reserva Natural Integral.

La creació del Parc Natural permet destinar moltíssims més recursos econòmics i humans a la preservació i valorització de tots els espais, garantint, a la vegada, els seus usos tradicionals. També esdevindrà un element actiu de dinamització econòmica i de promoció exterior del Baix Ter.
 
El Parc Natural comprèn el municipis de: Torroella de Montgrí, Pals, Bellcaire d’Empordà, Palau-Sator, Ullà, Fontanilles i Gualta, a la comarca del baix Empordà, i l’Escala a la comarca de l’Alt Empordà.

Torroella de Montgrí aporta el 68% de la superfície total del parc (4.476 hac de les 8.192 hectàrees). El 56% del territori municipal s'inclou està protegit pel Parc Natural.
 
Torroella de Montgrí acollirà, en un edifici de nova construcció, la seu central des d’on es portarà a terme la gestió. Per la seva banda, el Museu de la Mediterrània acollirà el centre d’interpretació i de documentació.
 
Recull de la normativa específica de protecció del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit