• leftlayout Layout
 • rightlayout Layout
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size

 

 • (+)

 • (+)

Inici SERVEIS MUNICIPALS Medi Ambient, Sostenibilitat i Salut Sostenibilitat Pla de Mobilitat de Torroella de Montgrí i l'Estartit
Pla de Mobilitat de Torroella de Montgrí i l'Estartit Imprimir Correu-e


 

PRESENTACIÓ:

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha iniciat el procés d’elaboració del Pla de Mobilitat. El pla proposarà un seguit d’actuacions que permetin guiar la planificació de la mobilitat del municipi i avançar cap a un model de mobilitat urbana més sostenible, inclusiu, accessible i segur per a tothom. Pensem que cal treballar per a un desenvolupament sostenible, que millori la qualitat de vida de les persones al mateix temps que té cura del medi ambient i el territori.

Per poder definir el pla, necessitem la teva col·laboració perquè ens expliquis quines són les teves preocupacions i propostes per millorar la mobilitat i fer del nostre municipi un millor lloc per viure. Ens agradaria que el Pla de Mobilitat tingués un ampli consens ciutadà. És l’hora d’imaginar com volem el futur de Torroella de Montgrí i l’Estartit!

Josep Maria Rufí i Pagès
Alcalde de Torroella de MontgríQUÈ ÉS EL PLA DE MOBILITAT?

El Pla de Mobilitat és una eina que permetrà planificar la mobilitat del municipi a mig i llarg termini. També contribuirà a la millora del medi ambient i de la qualitat de vida de les persones. Des de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí apostem un model de mobilitat inclusiu, que doni resposta a les necessitats socials i econòmiques del municipi, més segur i més sostenible.

- Consulta el document de treball de la pre-diagnosi del Pla de Mobilitat Sostenible de Torroella de Montgrí i l'Estartit (desembre 2016)

- Consulta l'informe del procés participatiu de la diagnosi del Pla de Mobilitat Sostenible de Torroella de Montgrí i l'Estartit (gener 2017)


Algunes dades per reflexionar...

 • A Torroella de Montgrí, el 74% dels desplaçaments es realitzen amb vehicle privat motoritzat.
 • A Torroella de Montgrí hi ha un automòbil per a cada dues persones.
 • A Torroella de Montgrí, l’espai destinat a aparcament equival a la superfície de 29 camps de futbol.
 • A Torroella de Montgrí hi ha un aparcament per persona a l’espai públic.
 • Si aparquéssim tots els automòbils del municipi a l’espai públic reservat per estacionament, encara quedarien buits la meitat d’aquests aparcaments.
 • Més d’un 40% dels desplaçaments del Baix Empordà es realitzen amb menys de 10 minuts.
 • Un 85% dels desplaçaments del Baix Empordà es realitzen amb menys de 30 minuts.
 • A l’estiu, el nucli de l’Estartit multiplica per 9,5 els viatges realitzats a l’hivern.
 • Torroella de Montgrí és el vuitè municipi de Catalunya on la diferència percentual entre la població resident i la població estacional és més elevada.
 • La població estacional i els nombrosos esdeveniments que s’organitzen al municipi fan que la fluctuació sigui una de les principals característiques de Torroella de Montgrí.


EL PROCÉS PARTICIPATIU DEL PLA DE MOBILITAT:

El procés de redacció del Pla de Mobilitat de Torroella de Montgrí i l’Estartit volem que incorpori la participació de la ciutadania en la fase de diagnosi i en la fase de propostes. Es vol obrir un debat amb la ciutadania per recollir el màxim d´opinions possibles sobre els principals aspectes que hauran d´emmarcar el Pla de Mobilitat, així com detectar les principals preocupacions de la ciutadania en matèria de mobilitat i identificar propostes de com hauria de ser el poble en el futur.

El procés participatiu del Pla de Mobilitat consta de tres fases:

-    Diagnosi participada: Volem conèixer quines són les problemàtiques i oportunitats que detecten els veïns i veïnes sobre la mobilitat a Torroella-l’Estartit. Consulta l'informe del procés participatiu de la diagnosi del Pla de Mobilitat Sostenible de Torroella de Montgrí i l'Estartit (gener 2017)
-    Propostes participades: Treballarem propostes concretes per millorar la mobilitat. L’equip redactor analitzarà les propostes de la ciutadania i, si s’escau, les incorporarà al futur pla.
-    Presentació del Pla de Mobilitat a la ciutadania: Abans de l’aprovació definitiva del Pla de Mobilitat, es farà una presentació a la ciutadania.


Com podeu participar?

- Informant-vos a la jornada de presentació de la pre-diagnosi del Pla de Mobilitat Sostenible de Torroella de Montgrí i l'Estartit i del procés de participació ciutadana, prevista pel dia 15/12/2016, a les 20 h al Museu de la Mediterrània.

- Omplint la butlleta d'aportacions, ja sigui directament en línia o bé, omplint-la i entregant-la als equipaments de proximitat establerts. (Ajuntament de Torroella de Montgrí, EMD de l'Estartit, Biblioteca Municipal Pere Blasi de Torroella i l'Estartit, Museu de la Mediterrània, Llar de Jubilats El Recer i Bell Racó)
Data límit: 20 de gener de 2017.

- Descarrega't la butlleta d'aportacions del Pla de Mobilitat Sostenible.

- Respon el formulari online d'aportacions del Pla de Mobilitat Sostenible.

- Participant a les jornades ciutadanes de diagnosi, per debatre sobre la mobilitat al municipi:
    - A Torroella de Montgrí: El 16/01/16 de 19 a 21 h, a l'Auditori del Museu de la Mediterrània
    - A l'Estartit: El 18/01/16 de 10 a 12 h, a la Sala d'Exposicions de l'EMD de l'Estartit, pendent de confirmar horari.

Per una bona organització de les jornades, us demanem que us inscriviu enviant un correu electrònic a: L'adreça electrònica està protegida contra robots d'spam. Has d'activar Javascript per poder veure-la. o trucant al 972 75 81 12 (Àrea de Participació Ciutadana). Tanmateix, l'assistència a les jornades és totalment oberta, i tothom serà benvingut.

- Participant a les jornades ciutadanes de propostes. (Primavera 2017)


Més informació:
Àrea de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí
Plaça de la Vila, 1 - Torroella de Montgrí
Tel. 972 75 81 12
Adreça electrònica: L'adreça electrònica està protegida contra robots d'spam. Has d'activar Javascript per poder veure-la.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit