• leftlayout Layout
 • rightlayout Layout
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size

 

 • (+)

 • (+)

Pacte d'Alcaldes i PAES Imprimir Correu-e

Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses per a una Energia Sostenible

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí es va adherir el 2 de febrer de 2012 al Pacte d'Alcaldes per a una Energia Sostenible. Es tracta de la primera i més ambiciosa iniciativa de la Comissió Europea, com a mecanisme de participació de la ciutadania i dels governs locals en la lluita contra l’escalfament de la terra i el canvi climàtic.

El Pacte d'Alcaldes és el compromís de les ciutats i pobles de fer seus els objectius comunitaris de reducció de les emissions de CO2 en un 20% abans de l'any 2020, respecte els nivells de l’any 2005.  Així mateix, els signants es comprometen a incrementar en un 20% l'eficiència energètica i aconseguir que un 20% del subministrament energètic procedeixi de fonts renovables.

Per assolir aquest objectiu es comprometen a:

 • Preparar un Inventari Base d’Emissions (IBE) en el període d’un any des de la seva adhesió
 • Presentar un Pla d’Acció d’Energia Sostenible (PAES), aprovat pel ple municipal, dins l’any següent a l’adhesió
 • Publicar periòdicament –cada 2 anys després de la presentació del seu PAES- els informes d’execució que indiquin el grau d’execució del pla d’acció i els resultats provisionals
 • Promoure les seves activitats i involucrar la ciutadania i parts interessades, incloent l’organització periòdica de Dies d’Energia locals
 • Difondre el missatge del Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses, en particular animant a altres autoritats locals a adherir-se i contribuint a grans esdeveniments i seminaris temàtics

Més informació:

Pacte d'Alcaldes - Covenant of Mayors

Grup de treball «Club del Pacte d'Alcaldes de Catalunya»

Espai web de la Setmana de l'Energia de la Xarxa

Espai web de notícies sobre el Pacte d'Alcaldes i Energia del CILMA

Pla d’Acció per l’Energia Sostenible  (PAES)

Amb la voluntat de donar compliment al Pacte d'Alcaldes, l'Ajuntament de Torroella de Montgrí va signar el 20 de setembre de 2012,  un conveni de col·laboració amb la Diputació de Girona i l'Ajuntament de Gualta per finançar i tutelar la redacció del PAES. La Diputació de Girona va encarregar-ne la redacció a la consultoria Qnorm, que aquesta va elaborar-lo en col·laboració dels serveis tècnics de la Diputació i de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí. El document es va tancar el novembre de 2013, després d'un procés participatiu.

El PAES proposa les actuacions necessàries, eminentment en matèria d'energia, mobilitat, residus i aigua, per assolir els compromisos de reducció de gasos d'efecte hivernacle.

El PAES de Torroella de Montgrí consta de 74 accions que suposen una reducció de de 21.379 tn CO2 per l’any 2020, un 23,8 % menys de les emissions inventariades el 2005.

Les accions proposades es divideixen en quatre línies estratègiques:

1.    Augmentar el grau d'estalvi i eficiència energètica en els edificis públics, edificis residencials i el sector terciari.
2.    Disminuir les emissions associades al transport urbà.
3.    Incrementar la producció local d'energia al municipi i el consum d'energia renovable.
4.    Disminuir les emissions associades al tractament de residus sòlids urbans.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit