• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Projectes Life Nature Imprimir Correu-e

El programa LIFE+ és un instrument financer de suport a la política de la Unió Europea (UE) en matèria de medi ambient. Té com a objectiu cofinançar accions destinades a la restauració, el manteniment, la conservació i la posada en valor d'hàbitats i espècies de flora i fauna d'interès comunitari. L’acrònim prové del francès L’Instrument Financier de l’Environment.

El programa LIFE es va posar en marxa el 1992 i actualment està estructurat en tres àmbits temàtics: LIFE+ «Naturalesa i Biodiversitat», LIFE+ «Política i Governança Mediambiental» i LIFE+ «Informació i comunicació».

L'ajut econòmic es concedeix sempre en forma de cofinançament dels projectes. El percentatge màxim pot ascendir al 50% dels costos subvencionables en el cas de projectes de conservació de la natura i al 100% en el cas de les mesures complementàries. Excepcionalment, quan es tracti de projectes de protecció d'hàbitats o d'espècies prioritàries, pot finançar fins al 75% dels costos subvencionables.

En el cas del nostre Ajuntament, hem executat dos projectes LIFE+ inclosos en l’apartat «Naturalesa i Biodiversitat»: 

«Life Ter Vell. Restauració i ordenació de les llacunes i sistemes costaners del Baix Ter» (1999-2003)

- «Life Emyster. Recuperació de l’hàbitat d’amfibis i Emys orbicularis -tortuga mediterrània- als aiguamolls del Baix Ter» (2005-2008).

Actualment n’estem portant a terme un tercer, el «Life Pletera. Desurbanització i recuperació de la funcionalitat ecològica dels sistemes costaners de la Pletera» (2014-2018)

Els tres projectes estan relacionats amb els aiguamolls i les llacunes costaneres del Baix Ter, uns ecosistemes resultants de la interacció dels rius Ter i Daró amb el mar, que alberguen ambients i espècies d’elevat interès ecològic. Malgrat el seu interès, la forta pressió que hi exerceix l’activitat humana als seus voltants ha causat una dràstica reducció de la seva extensió i de la qualitat ecològica de les seves aigües. Estan situats en una zona molt poblada i amb una notable pressió turística, a conseqüència de la qual es troben molt fragmentats. Amb la finalitat de recuperar i posar en valor aquests ecosistemes, l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha pogut desenvolupar importants projectes en el marc del programa Life de la Unió Europea (UE). 
 
Si voleu tenir més informació sobre el patrimoni natural del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter podeu clicar aquí.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit