• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici SERVEIS MUNICIPALS Cultura i Festes
Cultura i Festes Imprimir Correu-e

L’Àrea de Cultura i Festes és l’encarregada de coordinar i gestionar la programació cultural del municipi (teatre, música, exposicions, dansa, cinema, cursos, conferències i tallers), amb l’objectiu de fer accessible la cultura a la tota la població.

També és l’encarregada de canalitzar el contacte amb les associacions, coordinar la programació i la logística de les festes majors i celebracions populars, així com de vetllar pel manteniment dels equipaments culturals (Cinema Montgrí, Cine Petit, biblioteques públiques i sala d'exposicions de la Capella).

Des d’aquesta àrea es pretén assolir quatre objectius essencials:

1. Contribuir a fer de Torroella de Montgrí, en el marc territorial més proper, un municipi rellevant a nivell cultural.
2. Reivindicar la cultura com un element intrínsec en la millora de la qualitat de vida de les persones.   
3. Estimular la participació ciutadana en el disseny i posada en funcionament de la política cultural del municipi.
4. Treballar perquè la cultura esdevingui un element per a la reflexió, el debat i l’enriquiment personal.

Amb aquest propòsit, l’activitat s’estructura a partir de diferents programes i projectes:

• Millora de la xarxa d’infraestructures culturals. Elaboració del Pla d’equipaments culturals. Gestió de la infraestructura per a l'organització d'actes: escenaris, taules, cadires, equips de só, etc.
• Pla de comunicació dels projectes culturals. Es vol formentar la participació de la població. Edició mensual de l'agenda d'activitats (ADA)
• Promoció de la cultura tradicional i popular. Els costums, la tradició i la memòria, formen part del patrimoni d'un poble. Conjuntament amb entitats locals, es col·labora en la preservació d'aquesta riquesa, a més d'actualitzar i generar nous signes d'identitatat. Porjectes concrets: Manteniment de l'imaginari col·lectiu i recuperació de la memòria oral dels masos.
• Enfortiment del teixit sociocultural. Es treballa tant a nivell de l'associacionisme formalñ com informal. Es dóna suport a les entitats, es promou l'aparició de noves i es fomenta que la gent surti de casa i participi de les activitats. Projectes concrets: Creció i manteniment del registre d'entitats, posada en funcionament de la convocatòria de subvencions a entitats culturals i participació del teixit associatiu en els diferent projecte culturals (teatre, Capella de Sant Antoni, festes, etc,)
• Festes i celebracions populars. La festa és un moment únic per treballar tots els programes de l’àrea: permet  la trobada de la ciutadania, reforça la identitat local i l’autoestima i millora la qualitat de vida dels veins. És un camp d’actuació perfectament vàlid per a la política cultural local, de manera que la planificació de les festes es fa tenint present criteris com la potenciació del carrer, la sensibilitat pels diferents públics segons edats, interessos i sensibilitats, i la recuperació i manteniment dels elements autòctons. Més informació [+]
• Foment de la creació cultural. Es treballa a partir de tres línies d'actuació: tallers a nivell bàsic, formació a nivell més especialitzat i facilitar que els creadors puguin mostrar la seva obra. Aquests obejctius es canalitzen a través de l'Aula d'arts plàstiques i de la programació expositiva a la Capella de Sant Antoni.

Més informació:
Àrea de Cultura
Casa Pastors
C/ Major, 31
17257 Torroella de Montgrí
Telèfon 972 75 73 01
Fax 972 75 74 37
Adreça electrònica: L'adreça electrònica està protegida contra robots d'spam. Has d'activar Javascript per poder veure-la.   

Arxius adjunts:
 programes_area_cultura.pdf[Programes de l´àrea de Cultura]
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit