• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici SERVEIS MUNICIPALS Arxiu Municipal
Arxiu Municipal Imprimir Correu-e

 

Què és i què us oferim
L'Arxiu Municipal és el servei que gestiona, conserva i difon la documentació de l'Ajuntament. Així mateix, custodia altres fons que hi han estat dipositats.
 
L'arxiu guarda la documentació generada per l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, des del segle XVII; la del Jutjat de Pau i del Registre Civil de Torroella de Montgrí, des de mitjan segle XIX fins al 1950, i com una col·lecció de pergamins medievals (el més antic és de l'any 1265) i d'època moderna. També  una sèrie de documents d’altres organismes i uns fons patrimonials i d’associacions.
 
L’any 1983, s’institueix l’Arxiu Històric com una de les branques que formen l’antic Museu del Montgrí i del Baix Ter, Centre d’Estudis i Arxiu. En constituir-se, el 2003, el Museu de la Mediterrània, l’arxiu passa a ser una àrea independent (ja com a Arxiu Municipal), tot i que fins a l’any 2011 la documentació encara es troba en una de les sales de l’edifici de can Quintana. Finalment, aquell any s’inaugura una nova instal·lació a can Mach, on es diposita tota la documentació que es trobava dispersa per diferents equipaments municipals.
 
La documentació que es pot consultar (amb les excepcions marcades per les restriccions legals) és tota aquella que ja ha estat classificada i ordenada. A grosso modo, és la generada per les diferents àrees municipals fins al darrer terç del segle XX o fins a l’inici del XXI, en algun cas.
 
Horari
De dilluns a divendres, de 9 a 14 h.
 
Adreça
C/ Hospital, 18 (can Mach)
17257 Torroella de Montgrí
Tel. 972758112 (ext. 1440)
Correu e.: L'adreça electrònica està protegida contra robots d'spam. Has d'activar Javascript per poder veure-la.
 
Documents


Imatge: Pàgina del Llibre de privilegis (1603) [A102.1 Privilegis]

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit