• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Casa Pastors Imprimir Correu-e
Adquirida per l’Ajuntament l’any 1957, l’antiga finca de la Casa Pastors arribava fins al carrer del Dr. Valentí, però la part que donava a aquest carrer, coneguda també com la “casa de la sopa”, va ser cedida a la Companyia Telefònica –que en aquell moment era un monopoli estatal–, que hi va construir un edifici nou per instal·lar-hi la primera central automàtica de Torroella.

La Casa Pastors té una façana del segle XV amb carreus igualats i amb porta dovellada coronada per una finestra geminada amb una columna i uns arquets trilobulats. També hi destaquen dues finestres gótico - renaixentistes d'arcs conopials decorats amb arabesc, dels segles XVI-XVII.

El Centre d’Estudis del Montgrí en va fer la seu de les seves activitats i hi va exposar troballes arqueològiques. Va ser la base de diverses campanyes d’excavacions arqueològiques (Cau del Duc, la Fonollera…). Al començament dels anys vuitanta, s’hi va fer una important remodelació per instal·lar-hi el Museu (i centre d’estudis) del Montgrí i del Baix Ter, i l’Arxiu Històric Municipal, que es va inaugurar el 1983.

Quan aquests serveis es van traslladar el 2003, a l’edifici de Can Quintana, la Casa Pastors es va transformar en seu de l’Àrea de Cultura, Joventut, Festes, Educació i de l’Oficina de Català.  

També hi ha despatxos polivalents per a les entitats locals, sales de reunions i una sala d’actes d’ús públic.


Més informació: 
Àrea de Cultura
Casa Pastors
C/ Major, 31
17257 Torroella de Montgrí
Telèfon  972 75 73 01
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit