• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Capella de Sant Antoni Imprimir Correu-e
Amb una superfície de 99 m2, actualment té un ús cultural com a sala d’exposicions municipal, al marge del fet que en el seu campanar hi ha el rellotge públic de la vila.

Segurament va ser el primer temple de la vila. Els seus orígens es remunten cap a segle XIII, moment en què es va iniciar el desenvolupament urbanístic de la vila i es conforma el seu nucli amb la plaça Major com a centre econòmic, polític i religiós. Al segle XIV s’hi elegien els representants municipals i ja devia ser propietat municipal. S’hi va fer una primera reforma al segle XVIII. L’any 1985 es condiciona com a sala d’exposicions i en els anys següents es retira la pedra de l’altar i s'en milloren les instal·lacions.

Les campanes han donat l’hora als torroellencs des de temps immemorials; a començament del segle XX un primer rellotge va remplaçar el campaner i, a la fi dels 90, s'hi va instal·lar l’actual, que té un mecanisme automàtic.

Espai expositiu
La Capella s’ha convertit en un equipament cultural de referència. Hi tenen cabuda propostes d’artistes locals o d'altres indrets que difícilment poden exposar la seva obra en espais del circuit professional de galeries. És un finestra oberta al batec artístic pluridisciplinar de persones o col·lectius amb inquietuds i propostes interessants per compartir amb els visitants. La seva programació anual està coordinada des de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament i les propostes tenen una durada mitjana de dues setmanes, cosa que implica un gran dinamisme.

Horari:

De maig a setembre: De dilluns a dissabte d'11 a 14 h i de 18 a 21 h
Tancat: diumenge, dimarts i festius
D'octubre a abril: De dilluns a dissabte d'11 a 14 h i de 17 a 20 h
Tancat: diumenge, dimarts i festius

Més informació:
Àrea de Cultura
Casa Pastors
C/ Major, 31
17257 Torroella de Montgrí
Telèfon 972 75 73 01

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit